کرمانشاه- ایرنا- در نشست روز شنبه کارگروه اقتصادی استانداری کرمانشاه خبرهای جدیدی اعلام شد؛ از سفر مدیران وزارت کار و روسای بانک‌ها به استان برای گره‌گشایی از قفل بیکاری تا تحقق سند اشتغال و دستاوردهای سرمایه‌گذاری خارجی.

به گزارش خبرنگار ایرنا، هوشنگ بازوند روز شنبه در کارگروه اقتصادی استانداری کرمانشاه اظهار داشت: طرح ارایه مشوق های بیمه ای و دستمزد برای ایجاد اشتغال در بخش خصوصی، فرصت بسیار خوبی است که استان کرمانشاه می تواند در آن پیشرو باشد.

هوشنگ بازوند افزود: گرچه هم اکنون در اجرای این طرح در رتبه سوم کشور هستیم اما با رتبه نخست فاصله زیادی داریم و مدیران مربوطه باید بررسی کنند که چرا با وجود امتیازاتی که برای جذب افراد بیکار به کارآفرینان داده می‌شود، آنها از این امتیازات استقبال نمی کنند.

دلیل ملموس نبودن کاهش نرخ بیکاری

بازوند، رفع بیکاری را اولویت اول مدیریت ارشد استان دانست و گفت: برخی عنوان می کنند که کاهش نرخ بیکاری در چند سال اخیر محسوس نیست که البته این موضوع طبیعی است زیرا با توجه به جمعیت بالای بیکاران استان، کم کردن بخشی از آن ممکن است چندان ملموس نباشد به ویژه اینکه هر سال جمعیت جدیدی به متقاضیان شغل در استان اضافه می‌شود.

استاندار کرمانشاه در ادامه با تاکید بر حمایت از سرمایه گذاران و تسریع در انجام درخواست های سرمایه گذاری گفت: نباید پاسخ به درخواست سرمایه‌گذاران و کارآفرینان چند ماه طول بکشد.

بازوند، فرمانداران را موظف به رسیدگی به موانع پیش روی طرح‌های سرمایه‌گذاری کرد و گفت: لازم است هرچه سریعتر درخواست های سرمایه گذاری تعیین تکلیف شوند؛ به طوری که اگر سرمایه‌گذار به صورت جدی به دنبال سرمایه‌گذاری است، از او حمایت شود و در غیر این صورت تسهیلات ارایه شده، لغو و به سایر سرمایه‌گذاران ارایه شود.

نباید به وضعیت فعلی کرونایی مغرور شد

او همچنین گریزی هم به وضعیت شیوع کرونا در استان کرمانشاه زد و گفت: با همکاری بسیار خوب مردم و اجرای طرح های شهید سلیمانی و برقراری محدودیت های هوشمند، هم اکنون وضعیت شیوع کرونا در استان مطلوب است به طوری که تنها سه شهرستان نارنجی داریم.

بازوند در عین حال تاکید کرد: نباید به این وضعیت مغرور شد و رعایت پروتکل های بهداشتی را کنار گذاشت چرا که ممکن است در بهمن ماه با پیک جدید کرونا مواجه شویم.

استاندار کرمانشاه گفت: گزارش هایی حاکی از کم توجهی برخی مدیران دستگاه های اجرایی نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی در دستگاه زیرمجموعه است که در صورت واقعی بودن، با مدیر مربوطه برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

سفر تیم ارشد برای گره‌گشایی از قفل بیکاری

معاون امور اقتصادی استانداری کرمانشاه هم از سفر یک تیم از مدیران ارشد وزارت کار و بانک‌های کشور به استان کرمانشاه خبر داد و گفت: مدیران ارشد وزارت کار و چند تن از مدیران بانک‌های کشور به سرپرستی معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار تا ۲ هفته آینده به استان کرمانشاه سفر می کنند.

هدایت حاتمی افزود: این سفر با هدف بررسی و رفع موانع و چالش های اشتغالزایی در استان کرمانشاه و در راستای پیشنهادات ما برای تسهیل این موانع صورت می گیرد.

تحقق سند اشتغال

حاتمی با بیان اینکه طبق سند اشتغال استان، نرخ بیکاری کرمانشاه در سال ۹۹ باید دو و نیم درصد کاهش پیدا کند، از مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان خواست که آخرین آمارهای رسمی را در این زمینه بیان کند که حسن عزیزی هم در پاسخ گفت: نرخ بیکاری در بهار ۹۹ نسبت به بهار ۹۸ کاهش اما در تابستان ۹۹ نسبت به فصل مشابه سال گذشته کمی افزایش داشتیم؛ در فصل پاییز هم مقداری نگرانی وجود دارد زیرا نسبت به فصل مشابه ۹۸ شرایط مساعدی نداشتیم اما با این حال تاکنون سند اشتغال استان محقق شده و حتی کاهش نرخ بیکاری بیشتر از آنها هم بوده است.

به گفته عزیزی، براساس آمار سامانه رصد استان هم، از ابتدای امسال تا روز چهارم دی ماه  ۳۹ هزار فرصت شغلی ناخالص در استان ایجاد شده که نشانگر تحقق برنامه های سند اشتغال در استان است.

ایجاد ۲۰ هزار شغل با تایید ۶۴ درصد سرمایه‌گذاری‌ها

در بخش دیگری از این نشست مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه،  گزارش ۹ ماهه عملکرد ستاد سرمایه گذاری استان را بیان و اظهار داشت: در ۹ ماه گذشته ۲ هزار و ۱۳۸ درخواست سرمایه گذاری در استان داشته ایم که در صورت تایید همه آنها ۲۶ هزار و ۸۲۵ شغل در ایجاد و ۶۲ هزار ۵۱۳ میلیارد ریال سرمایه به کرمانشاه تزریق می شود.

امیرحمزه حیدریان اضافه کرد: تاکنون ۶۴ درصد از این درخواست های سرمایه گذاری تایید و منجر به صدور مجوز شده است که با اجرای این طرح ها ۲۰ هزار و ۴۲۶ شغل ایجاد و نزدیک به ۴۷ هزار میلیارد ریال سرمایه وارد استان می شود.

او گریزی هم به وضعیت سرمایه‌گذاری خارجی در استان زد و گفت: کارخانه فروآلیاژ با سرمایه گذاری ۱۰ میلیون یورو، گلخانه حیدرآباد شهرستان صحنه با سرمایه ۱۸ میلیون یورو و طرح فرآوری و سورتینگ روده با سرمایه اولیه یک میلیون یورو سه طرح سرمایه گذاری خارجی هستند که صدور مجوز آنها در دست اقدام است.

حیدریان همچنین طرح های احداث کارخانه کاشی و سرامیک با اعتبار ۱۰۰ میلیون دلار، کارخانه سیلیکون و منگنز با سرمایه ۱۰ میلیون دلار و طرح ایجاد پنل های خورشیدی با سرمایه ۹۲ میلیون یورو نیز مصوب شده و موانع اجرای آنها در دست اقدام است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمانشاه همچنین از پیشنهاد برگزاری یک وبینار با حضور سفیر و رایزنان ایران در عراق با هدف ارایه فرصت های سرمایه گذاری ایران به عراقی ها خبر داد و گفت: پروژه اطلس سرمایه گذاری استان با هدف ایجاد یک بانک اطلاعاتی از سرمایه گذاری در کرمانشاه با هدف رفع موانع و تسهیل ورود سرمایه به استان در دست اقدام است.

استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه در سال ۹۳ نرخ بیکاری ۱۵.۷ و در سال ۹۴ نرخ ۱۷.۶ درصد را تجربه کرد و سال های ۹۵، ۹۶ و ۹۷ این نرخ به ترتیب به ۲۲، ۲۱.۲ و ۱۸.۸ کاهش یافت. در سال ۹۸ هم روند نزولی آن ادامه پیدا کرد و به ۱۵.۷ رسید.

طبق برنامه «سند جامع اشتغال استان کرمانشاه» برای کاهش سه درصدی نرخ بیکاری باید ۵۹ هزار و ۶۰۰ شغل ناخالص معادل ۲۰ هزار و ۸۳۴ شغل خالص در استان ایجاد شود.

طبق این سند، نرخ بیکاری کرمانشاه در سال ۹۸ باید سه درصد، در سال ۹۹، ۲.۵ درصد و در سال ۱۴۰۰ یک درصد کاهش پیدا کند تا به میانگین کشوری برسد. کاهش سه درصدی سال ۹۸ محقق شده اما کرمانشاهی ها منتظر تحقق برنامه ۹۹ و سال آینده هم هستند.