سید«علی آقازاده» روز شنبه در ستاد پیگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان مرکزی، افزود: در صورتی که در دیماه جاری تلفات جدید از این بیماری در تالاب میقان اراک گزارش نشود، برای اولین بار این بیماری در استان بدون خسارت به واحدهای مرغداری صنعتی، سنتی و خانگی مهار شده است.
وی اظهارداشت : تجهیزات استان برای جمع آوری و مدیریت آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در تالاب میقان ضعیف است و با همکاری مدیران این نیاز از سایر استانها تامین شد و با همه دشواریها برنامه استان در مدیریت این بیماری ثمر داده است.
استاندار مرکزی گفت: یکهزار و ۲۵۰ لاشه پرندگان در تالاب جمع آوری شده و با پاکسازی این زیستگاه از لاشههای آلوده و دفن بهداشتی آنها همه تلاش بهکار گرفته شد که دامنه بیماری به نواحی همجوار سرایت نکند.
آقازاده در بخش دیگری از سخنانش گفت: زمستان پربارشی در راه است و راهداری، دهداری و پلیس راه استان باید پیشآمادگی بالایی برای مدیریت بحران داشته باشند.
وی اظهار داشت: مسیرهای برونشهری استان از جادههای پرتردد کشور است و و همه توان باید آماده باشد تا در صورت بارش سنگین برف و شرایط اضطراری تردد برقرار باشد و برفروبی به درستی انجام شود.
استاندار مرکزی همچنین گفت: در قانون مدیربت بحران دو سند شامل خطر کاهش سوانح و آمادگی پاسخگویی به بحران در استان باید عملیاتی شود بنابراین لازم است که دستگاههای اجرایی اطلاعات و آمار لازم را در اختیار مدیریت بحران قرار دهند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: از یک هزار و ۲۵۵ لاشه پرنده جمع آوری شده از تالاب که بر اثر آنفلوآنزای فوق حاد تلف شده بودند، ۹۸ درصد غاز خاکستری و بقیه از سایر پرندگان بوده است.
«رضا میرزایی» افزود: در ۲ هفته اخیر لاشه جدیدی از پرندگان در تالاب کویری میقان اراک مشاهده نشده اما مراقبت و رصد مستمر همچنان ادامه دارد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: سه هزار و ۹۹۷ پایش و مراقبت در خصوص شیوع آنفلوآنزای پرندگان در استان انجام گرفته که سه مورد مشکوک شناسایی و در بررسی نتیجه منفی حاصل شد.
دکتر «محسن شانقی» افزود: آموزش دهیاران، دفن بهداشتی لاشه، اطلاع رسانی و اعلام هشدار از جمله اقدامات برای آشنایی جامعه هدف برای مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان مرکزی بوده است.
وی اظهارداشت : سال ۹۵ با شیوع این بیماری در استان ۱۶ واحد صنعتی درگیر و ۴۳۹هزار قطعه معدوم و ۹ کانون روستایی در استان بود اما امسال با مدیریت مطلوب واحدهای صنعتی و سنتی درگیر نشدند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: قیمت واکسن تب برفکی پنج تا ۶ برابر افزایش یافته و دامداران توان مالی ایمن سازی دام های خود را ندارند و در این خصوص در انتظار کمک دولت هستند.
مدیرکل هواشناسی استان مرکزی گفت: میزان بارش در استان از اول سال زراعی تاکنون ۱۰۹ درصد نسبت به مدت مشابه قبل و ۳۱ درصد نسبت به در بلند مدت افزایش داشته است.
«محمدکمالی» افزود: میزان بارش در اراک و خنداب هنوز به نرمال نرسیده و ۱۰ درصدتا وضعیت استاندارد کمبود وجود دارد.
وی اظهارداشت: بیشترین بارش امسال استان در تفرش با ۶۰ درصد و غرق آبادبا ۳۹ درصد ثبت و میزان بارش در فصل زمستان امسال نیز نرمال پیش بینی شده است.
اداره کل راهداری و حمل و نقل و پلیس راه استان مرکزی نیز در این نشست گزارشی از آمادگی برای فصل سرما ارایه کردند.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یک هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.