مختار خانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: زباله سوزی سلامت شهروندان و محیط زیست ارومیه را تهدید میکند و با عاملان این موضوع برخورد قانونی میشود.
وی ادامه داد: زبالهسوزی در بخشهایی از شهر از جمله حاشیه کمربندی خاتم الانبیا (ص)، پایانه های کارگری صورت میگیرد و پیدا کردن عوامل زبالهسوزی و مکانهایی که این اتفاق میافتد، از اولویت های گشت و پایش اداره حفاظت محیط زیست ارومیه است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست ارومیه با اشاره به اینکه مطابق ماده ۲۰ قانون هوای پاک هرگونه زباله سوزی در هوای آزاد ممنوع بوده و با خاطیان برخورد میشود، اظهار کرد: در هر نقطهای از شهر که زباله و ضایعاتسوزی انجام شود با خاطیان برخورد و به مراجع قضایی معرفی میشوند.
"خانی" بیان کرد: زبالهسوزی در شهر ارومیه به ۲ صورت وجود دارد و برخی اوقات عامل زبالهسوزی شناسایی و به مراجع قضایی معرفی میشود ولی گاهی اوقات کسانی که اقدام به این کار میکنند، محل را ترک کرده و نشانی از خود نمیگذارند.
خانی اضافه کرد: زباله سوزی و ایجاد آلایندههای خطرناک و سمی به لحاظ اخلاقی بسیار ناپسند و به لحاظ قانونی مخالف صریح قانون بوده و در قانون مجازات شدیدی بر آن وضع شده است.
وی افزود: سوزاندن زباله ها موضوع جدیدی نیست بلکه سالها است این اتفاق رخ می دهد و ضروری است تا برای جلوگیری از زباله سوزی و آتش زدن ضایعات، تفکیک زباله در اولویت قرار گیرد.
به گزارش ایرنا سوزاندن ضایعات علاوه بر ایجاد آلودگی باعث ایجاد تغییرات آب و هوا و اثرات دیگر بر محیط زیست می شود و گاهی خسارت های سنگینی را بر جای می گذارد.
آموزش و فرهنگ سازی از مواردی است که در این راستا باید به آن توجه اساسی شود.