دکتر پرویز قزلباش شامگاه شنبه در ستاد مقابله و پیشگیری از ویروس کرونا که بصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، با اشاره به اینکه تعداد روزانه بستری بیماران در بیمارستان های استان تا تاریح ۱۸ خرداد امسال ۴۰ تا ۵۰ نفر بود افزود: این میزان طی ۲ هفته اخیر ۲۹ تا ۶۶ نفر و میانگین اشغال تخت در یک هفته گذشته نیز ۳۲ تخت بوده است.
وی، تعداد بیماران تحت درمان کرونایی در بیمارستان های استان در ۱۸ خرداد امسال را ۲۶۹ نفر معادل ۲۳ درصد اعلام کرد و گفت: هم اکنون ۲۳۶ بیمار معادل ۲۹ درصد در بیمارستان های استان بستری بوده و تحت درمان قرار دارند.
این مسووول ادامه داد:طبق پیش بینی های انجام گرفته ۲ هفته پس از شروع روند صعودی موارد سرپایی یعنی از اواخر خرداد امسال روند بستری ها نیز افزایشی شد و موج دوم کووید - ۱۹ در استان شکل گرفت.
وی اظهار داشت: از هفته چهارم تیر نیز شاهد کاهش موارد بستری در بیمارستان های استان بودیم، ولی متعاقب افزایش موارد مراجعه به مراکز سرپایی و افزایش موارد مثبت سرپایی از نیمه شهریور موارد مشکوک بستری در بیمارستان ها نیز از واخر همین ماه روند افزایشی خود را آغاز کرد.
قزلباش افزود: بعد از آغاز روند نزولی موارد سرپایی از ابتدای آذر امسال در هفته های گذشته شاهد روند نزولی در آمار و موارد بستری هستیم که در موج سوم بیماری با افزایش بار مراجعات و بستری در بیمارستان های استان شناسایی موارد قطعی بستری روند افزایشی یافت.
وی اضافه کرد: پس از کاهش موارد مثبت سرپایی از ابتدای آذر امسال در هفته های گذشته کاهش شدید موارد بستری در سطح استان رخ داده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان با تاکید بر اینکه طی هفته های گذشته موارد بستری و موارد مثبت بستری روند نزولی بخود گرفته است، ادامه داد: امیدواریم با افزایش شناسایی موارد مثبت سرپایی و تشدید مراقبت ها، در کنار اعمال محدودیت ها و افزایش رعایت پروتکل های بهداشتی توسط مردم کاهش موارد بستری ها در استان تداوم یابد.
وی رنکینیگ شهرستان ها از نظر میزان بروز بیماری کووید -۱۹ در هفته اول دی امسال را به ترتیب مربوط به شهرهای خرمدره، ابهر، طارم، سلطانیه، زنجان، خدابنده، ماهنشان و ایجرود ذکر کرد.
قزلباش با بیان اینکه با اقدامات انجام گرفته روند صعودی شیوع ویروس کرونا در خدابنده کنترل شده است، افزود: همچنان در این شهر نگرانی به دلیل جمعیت بالا و نوع بافت شهری در خصوص افزایش مبتلایان وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه وضعیت این بیماری در طارم نیازمند توجه ویژه است، اضافه کرد: این وضعیت در سلطانیه هر چند مقداری صعودی شده اما بیماری در شهرهای ماهنشان و ایجرود روند کاهش یابنده، دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان ادامه داد: تماس با فرد مبتلا در خانواده، مسافرت، محل کار و دورهمی ها بیشترین سهم را در میزان درگیری افردا به این بیماری در استان داشته است.
به گفته این مسوول، روند مداخلات انجام گرفته افزایش شمار مراکز ۱۶ ساعته از ۱۲ به ۲۴ مرکز افزایش تست های کووید - ۱۹، تست های سریع و اعمال محدودیت فعالیت اصناف از ساعت ۱۸ در شهرهای قرمز کرونایی و سپس اجرای طرح مدیریت هوشمند محدودیت ها متناسب با وضعیت و شروع طرح قاسم سلیمانی در روند نزولی شدن بیماری بسیار موثر بوده است.