محسن لطفی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مرکز اکنون با برخورداری از پنج ایستگاه لرزهنگاری، تمامی زمینلرزههای حتی کمتر از یک ریشتر را بهصورت لحظهای مخابره میکند و با راهاندازی ششمین ایستگاه خطاهای احتمالی به حداقل میرسد.
وی گفت: پنج ایستگاه لرزهنگاری در نقاط مختلف شهرستان طبس مستقر است و تمامی زمینلرزههای حتی کمتر از یک ریشتر بهصورت آنلاین و لحظهای به مرکز لرزهنگاری کشوری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران مخابره میشود.
مسوول مرکز لرزهنگاری طبس اظهار داشت: این مرکز ابتدای تأسیس در سال ۱۳۹۰ دارای سه ایستگاه لرزهنگاری بود و ۲ ایستگاه دیگر طی سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۹ اضافه شد.
وی افزود: اکنون در حال پیگیری برای مطالعات و توافقات اولیه برای احداث ششمین ایستگاه لرزهنگاری و نصب تجهیزات مربوطه با هزینهای بیش از ۲۰ میلیارد ریال در محدوده شهرستان طبس هستیم که با راهاندازی این ایستگاه، میزان دقت و حساسیت برای اندازهگیری مختصات و ویژگیهای زمینلرزهها بهبود مییابد.
لطفی با گرامیداشت هفته ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی تصریح کرد: در حال حاضر هیچ دستگاهی برای پیشبینی زمینلرزه وجود ندارد و تنها راه پیشگیری از خسارات زمینلرزه مقاومسازی ساختمانها است.
وی گفت: علت تلفات زیاد زمینلرزه سال ۱۳۵۷ طبس، مقاوم نبودن ساختمانها بود و با توجه به قرار گرفتن طبس بر روی گسل، ضروری است تا تمامی سازههای ساختمانی براساس استاندارد مقاومسازی اجرا شود.