تهران - ایرنا- رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به حادثه سقوط بهمن در شمیرانات گفت: نبود مدیریت متمرکز و سیستم اطلاع‌رسانی در بحران‌ها و سوانح طبیعی، خطری جدی برای پایتخت است.

محسن هاشمی، در نشست امروز - یکشنبه- شورای شهر تهران، حادثه بهمن در ارتفاعات شمال تهران و درگذشت تعدادی از شهروندان تهرانی و مفقود شدن و آسیب دیدن عده ای دیگر را به ورزشکاران و اهالی منطقه، تسلیت گفت و افزود: این حوادث بار دیگر حساسیت و لزوم هشدار درباره سوانح طبیعی را نشان می دهد.

برخی به دنبال دوقطبی‌سازی هستند

رئیس شورای شهر همچنین نسبت به اقدام خودسرانه ای گروهی از شهروندان در مخدوش کردن تابلو نام خیابان استاد شجریان، تذکر داد و افزود: متاسفانه این اقدام با استفاده از پوشش نام شهدا انجام شد که خوشبختانه خانواده شهید فخری زاده، با اطلاع رسانی مناسب، نارضایتی خود را از اینگونه اقدامات اعلام کردند.

به گفته هاشمی، کسانی‌که دغدغه ارزش‌ ها و زنده بودن نام شهدا را دارند، باید متوجه باشند که با اینگونه اقدامات غیرقانونی و ایجاد دوقطبی های کاذب، تنها به تخریب ارزش‌ها و نام شهدا در افکار عمومی بویژه نسل جوان خواهد شد .

وی اظهارداشت: انتظار ما از دستگاه های مسئول این است که جهت جلوگیری از حاکم شدن هرج و مرج و شکسته شدن حریم قانون، تدابیر لازم را بکار گیرند.

هاشمی در ابتدای سخنان امروز خود، فرارسیدن سالروز میلاد پیامبر الهی، عیسی مسیح را به همه موحدین جهان، بویژه شهروندان مسیحی و ارمنی تهران تبریک گفت.

 وی گفت: عیسی بن مریم(ع)، از برجسته ترین پیامبران خداوند است، اگر به سایر پیامبران الهی معجزه از سوی خداوند اعطا می شد، عیسی مسیح خود معجزه بود و بالاترین معجزات در جهان یعنی زنده کردن مردگان که از قدرت‌های اختصاصی و انحصاری خداوند است به این پیامبر اولوالعزم اعطا شد.

هاشمی مهمترین پیام مسیح برای انسان ها را گشودن آغوش مهربانی، مدارا دانست و گفت:  متاسفانه امروز جهان کمتر شاهد این شیوه برخورد از سوی قدرت‌هایی است که خود را پیرو مسیح و مسیحیت می دانند.

شهرداری لوایح عوارض جدید را تا ۱۵ بهمن ارائه کند

مرتضی الویری رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با ارائه تذکری در این جلسه گفت: در سال مالی آینده نیز ماده ۵۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده قابل اجرا است چراکه،  این ماده در اصلاحیه به شورای نگهبان رفته و به ماده ۵۳ تبدیل شده وحتی اگر شورای نگهبان آن را تصویب کند، باز هم برای سال مالی آینده قانون فعلی قابل اجراست.

وی گفت: بر اساس تبصره این ماده قانونی شورا جهت وضع هر یک از عوارض محلی جدید موظف است موارد را تا ۱۵ بهمن ماه هر سال برای اجرا در سال بعد از تصویب و اعلام عمومی کند.

وی ادامه داد: شورای شهر باید تا ۱۵ بهمن ماه عوارض جدید را گذرانده و مراحل آن نیز طی شده باشد.

الویری تاکید کرد: به شهرداری تهران تذکر می دهم هر چه زودتر این لایحه را به شورای شهر بفرستد.

وی در ادامه تذکر خود با تسلیت مرگ تعدادی از همشهریان در کولاک گذشته، گفت: اعتباری برای ایمن سازی نقاط گردشگری اطراف تهران در نظر گرفته شده‌است که تاکنون استفاده نشده و امیدوارم به زودی این اتفاق رخ دهد.

تذکر سالاری به تعلل در مرمت عشرت‌آباد

محمد سالاری رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه به تعلل در اجرای مفاد تفاهم‌نامه مرمت عشرت‌آباد همچنین تعلل در تکمیل مناسب سازی و به‌سازی فلکه دوم نیروی هوایی تذکر داد .

 سالاری در بخشی از سخنان خود به وزیر اقتصاد و دارایی و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور تذکر داد و گفت نامه آقای هاشمی که به رئیس جمهور نوشته شده‌اند به این وزرا ارجاع شده است اما هنوز هیچ اقدامی در این خصوص انجام نداده‌اند.

وی همچنین نسبت به محدود بودن مهلت آغاز عملیات ساختمانی تذکر داد و گفت این زمان از دو سال به سال کاهش یافته است.

سالاری گفت: در دوره سردار یزدی فرمانده سپاه محمد رسول الله تفاهمات خوبی در خصوص مرمت و بهسازی بنای کلاه فرنگی عشرت آباد به عنوان یکی از بناهای میراثی و تاریخی بسیار ارزشمند ایجاد شد

وی با تذکری افزود: متاسفانه هنوز هیچ اقدام عملیاتی در این خصوص از سوی سازمان زیباسازی انجام نشده است.

سالاری در تذکر دیگری گفت: همچنین به سازمان زیباسازی برای تعلل در تکمیل عملیات مناسب سازی و بازآفرینی فلکه دوم نیروهوایی واقع در منطقه ۱۳ تذکر می دهم.

 عضو شورای شهر تهران افزود: حدود یک‌سال و نیم پیش به مراسم کلنگ زنی عملیات بازآفرینی فلکه دوم نیروهوایی دعوت شدم و در آنجا تاکید کردم که  این پروژه باید تا ۶ ماه دیگر به اتمام برسد و فضای باز و سبز ارزشمندی که در آنجا وجود دارد از مردم گرفته نشود اما هنوز که هنوز است این پروژه به اتمام نرسیده است.

لایحه کاهش اختیارات شوراها تعدیل شود

محمد سالاری در ادامه تذکر خود گفت: اعضای شورای شهر تهران از دولت و وزرا انتظار دارند، رویکرد تضعیف نهاد شوراهای شهر را دنبال نکرده و نسبت به تعدیل لایحه تقدیمی به مجلس در خصوص مالیات بر ارزش افزوده اقدام کنند.

وی با اشاره به دستور رییس جمهوری در خصوص بررسی تقاضای اعضای شورای شهر تهران مبنی بر اصلاح لایحه مالیات بر ارزش افزوده با مضمون کاهش اختیارات نهاد شوراهای شهر کشور گفت: بعد از اینکه رییس شورای شهر تهران نامه ای را به همراه تذکراعضای شورای شهرتهران در خصوص کاهش اختیارات نهاد شوراها برای رییس جمهوری ارسال کردند، نامه  به وزرای اقتصاد و دارایی و کشور، رییس سازمان برنامه و بودجه ارایه و دستور بررسی از سوی رییس جمهوری داده شد .

وی ادامه داد: متاسفانه هنوز نتیجه این بررسی از سوی وزرای کشور، اقتصاد و دارایی و رییس سازمان برنامه و بودجه اعلام نشده است.

تبدیل محل سکونت مردم به بازار گوشت

مجید فراهانی عضو دیگر شورای شهر با ارایه تذکر به شرکت ساماندهی مشاغل و معاونت خدمات شهری شهرداری تهران ، اظهارداشت: با تعطیل شدن بازار توزیع محصولات پروتئینی در بازار بهمن، به مرور ۲ خیابان شهید فاطمی و شهید کارگر سامانی در منطقه ۱۶ تهران تبدیل به راسته توزیع محصولات گوشتی شده است.

وی با بیان اینکه محل سکونت مردم این منطقه به بازار گوشت تبدیل شده‌است، گفت: در عمل به دلیل ترافیک و تجمع سوسک، موش و حیوانات موذی شاهد نارضایتی شدید یا کوچ مردم از این خیابانها هستیم.

فراهانی با بیان اینکه اتفاقی که باید در میادین میوه تره بار یا میدان بهمن رخ می داد در خیابان های تهران انجام شده است، گفت: شهرداری تهران تصمیمی در هفته گذشته گرفت بدین ترتیب میدان بهمن جنب شهرداری منطقه ۱۶ که بازار توزیع گوشت مرغ بود تعطیل و غرفه داران میدان بهمن منطقه ۱۶ به میدان مرکزی میوه و تره‌بار در منطقه ۱۹ هدایت می شود اما خطر اینکه این حوادث مجدد رخ دهد و غرفه داران فعالیت در خیابان‌های منتهی به مناطق مسکونی را به انتقال در میدان میوه و تره بار ترجیح دهند، زیاد است.

وی از شرکت ساماندهی مشاغل و شهرداری منطقه شانزده خواست به ۲ خیابان فاطمی و کارگر سامانی در منطقه ۱۶ رسیدگی کند.

عضو شورا گفت: ضروری است این دکان ها بر اساس بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری به راسته غیر مسکونی منتقل شوند.

انتقاد از آلودگی صوتی و بصری پل صدر

احمد مسجد جامعی عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران نیز در این جلسه به آلودگی صوتی و بصری پل صدر برای ساکنان اطراف آن تذکر داد و گفت: مساله پل صدر از زمانی که آغاز شد بحثی راجع به حقوق شهروندی و آسیب‌های ناشی از سر و صدا و مشکلات دیداری که طبقه بالای پل برای همسایه‌ها ایجاد کرده، مطرح شد.

وی افزود: طبعا باید در حقوق شهروندی این مسائل مدنظر قرار گیرد که قرار نگرفته است.

مسجدجامعی افزود: در همان زمان گزارشی دادند و گفتند اگر پنل عایق صوت را در اطراف پل جانمایی کنیم تا ۹۰ درصد سرو صدا کاهش می‌یابد و این اتفاق در آزمایشگاه جواب داد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: اما وضعیت فضای شهری با آزمایشگاه متفاوت است و این پنل‌ها کار گذاشته شد، اما بسیاری از آن‌ها سرقت شد و آن زمانی که هم که سرقتی در کار نبود این ۹۰ درصد اتفاق نمی‌افتاد.

وی افزود: ساکنان همجوار پل صدر نامه‌ شکایت را به آقای ابوترابی نوشتند، اما حدود یک سال از این شکایت می‌گذرد و هم پنل‌ها کمتر شده و هم سر و صدا بیشتر شده و راه حلی برای این قضیه درنظر گرفته نشده است.

مسجدجامعی از  شهرداری خواست نسبت به ارائه راهکارهای جایگزین در این محل اقدام کند و گفت:  امیدوارم نامه‌ای که از سوی ساکنان نوشته شده بعد از یک سال بی‌پاسخ نماند.

لایحه بسته محرک اقتصادی در شرایط کرونایی اصلاح شد

 اعضای شورای اسلامی شهر تهران یک فوریت لایحه «اصلاحیه لایحه الحاقیه دوم مصوبه بسته محرک در شرایط سخت اقتصادی و در شرایط بحرانی ناشی از گسترش ویروس کرونا» را با ۱۸ رای تصویب کردند.

محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران در جریان جلسه امروز شورای شهر از حامد مظاهریان، معاون برنامه‌ریزی و منابع انسانی شهرداری تهران خواست تا در خصوص این لایحه توضیح دهد.

مظاهریان نیز توضیح داد که در اردیبهشت ماه امسال، شورای شهر مصوبه‌ای تحت عنوان بسته محرک در شرایط سخت اقتصادی داشت که برآورد ما این است که این بسته کمک بزرگی بود و توانست بخشی از درآمدهای شهرداری که در این شرایط سخت از آن محروم هستیم را جبران کند.

وی افزود: لایحه‌ای که امروز شهردار تهران آن را تقدیم شورای شهر کرد در واقع الحاقیه‌ای به بسته محرک است که در ۱۱ ماده، در سه بخش مالی، شهرسازی و مولدسازی دارایی، ارائه شده است.

 وی گفت: در این لایحه درخواست کردیم خسارت تاخیر پرداخت بدهی‌ها تا ۱۵ اسفندماه افزایش یابد و افراد مشمول جرایم نشوند.

به گفته وی، همچنین در این لایحه‌ بحث برون سپاری، وصول عوارض و تقاضای افزایش سقف مجوزهای در اختیار برای عقد قراردادهای پیمانکاری  از شورا درخواست شده است.

وی ادامه داد: در این لایحه در مورد مسائل و مشکلات شرکت‌ها و سازمان‌هایی که دراین شرایط درآمد ندارند اما هزینه‌های پرسنلی آن‌ها باقی است فکری اندیشیده شده افزود: پیشنهاد کردیم که در صورت موافقت شورای شهر این نهادها که درآمدزا هستند اما اکنون مشکل دارند بتوانند خدماتشان را با تخفیف پیش فروش کنند.

معاون شهرداری تهران در ادامه گفت که در شهرداری بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان پروژه‌ داریم که برخی از آن‌ها نزدیک به ۱۲ سال است که متوقف است و درگیری‌های ملکی، حقوقی وعدم توافق با پیمانکار دارد .

مظاهریان اظهارداشت: پیش بینی شده که از طریق تشکیل یک شورا با ریاست شهردار و حضور اعضای شورای شهر و معاونین، این پروژه‌ها تعیین تکلیف شود تا مشکلات آن‌ها رفع شود.

وی تاکید کرد: در مورد وضعیت پارکینگ و صدور پروانه ساختمانی به دلیل تشکیک و اعتراض نهادهای مرتبط، در این الحاقیه مواردی برای شفاف‌سازی ارائه شده تا گردش اقتصادی بهتری برای شهرداری ایجاد شود.

به گفته معاون شهردار، تاکنون ۶۵ درصد بودجه محقق شده اما برای اینکه شهرداری برنامه‌ها را عملیاتی کند نیازمند اختیارات بیشتر است.

پس از ارائه توضیح معاون شهردار محسن هاشمی اعلام کرد از آنجا که هیچ‌یک از اعضای شورای شهر برای مخالفت با این لایحه ثبت‌نام کرده‌اند این لایحه به رای گذاشته می‌شود.

در نهایت اعضای شورای اسلامی شهر تهران با ۱۸ رای لایحه یاد شده را تصویب کردند.

در جلسه امروز شورا، بررسی طرح «هوشمند سازی یارانه های شهرداری تهران» در دستور کار قرار دارد.
همچنین طرح «الزام شهرداری تهران به تهیه و ارائه لایحه نظام نامه و برنامه عملیاتی مسئولیت پذیری اجتماعی در شهرداری تهران» بررسی می شود.

ارایه گزارش‌های حسابرس رسمی شورا در خصوص  سازمان بهشت زهرا و معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران برای سال مالی ۱۳۹۹، ارایه لایحه شهردار تهران در خصوص طرح بهره برداری از پیاده‌روها و گزارش کمیسیون برنامه و بودجه قرائت می‌شود.

برگزاری مجمع عمومی عادی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه برگزار شده و ارایه لایحه شهردار تهران درخصوص تعیین ضوابط کنترل آلاینده‌های هوا در پایانه‌های اتوبوسرانی و ترمینال‌ها بررسی شده و گزارش کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری از دیگر دستورات جلسه خواهد بود.

 لایحه شهردار در خصوص «تعیین ضوابط کنترل آلاینده های هوا در پایانه های اتوبوسرانی و ترمینال ها» و همچنین لایحه «بهره برداری از ظرفیت های فرهنگی، اجتماعی، هنری و ورزشی بوستانهای بزرگ مقیاس» بررسی خواهد شد.

همچنین در این جلسه انتخاب شش نفر نماینده شورا از شخصیت های صاحب نظر در حوزه های ماموریتی موضوع بند «چ» ذیل تبصره دوم اصلاحی مصوبه «اصلاحیه مصوبه اعطای نشان های شهروندی» و بررسی لایحه شهردار تهران موضوع انتخاب ۲ نفر کارشناس متخصص جهت عضویت در سازمان نوسازی شهر تهران در اجرای بند «د» ذیل ماده نهم اساسنامه شرکت مذکور بررسی شده و گزارش کمیسیون شهرسازی و معماری قرائت می‌شود.

بررسی طرح «الزام شهرداری تهران به توجه به ظرفیتهای گردشگری در فرآیند بازنگری طرح تفصیلی شهر تهران و ایجاد لایه گردشگری در نقشه های این طرح» نیز در جلسه آتی شورا در دستور کار قرار دارد.