به گزارش پایگاه اینترنتی livemint، تدروس آدانوم گبریسوس روز یکشنبه در یک پیام ویدیویی به مناسبت اولین روز جهانی آمادگی برای مقابله با همه گیری، چرخه «کوته بینانه خطرناک»، هزینه کردن برای متوقف ساختن همه گیری بدون انجام دادن اقدامی به منظور آمادگی برای همه گیری بعدی را محکوم کرد.
روز جهانی آمادگی برای همهگیری توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد به منظور ترویج اهمیت پیشگیری، آمادگی و مشارکت در مقابله با بیماریهای همه گیر، نام گذاری شده است.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در این پیام تصریح کرد: اکنون وقت آن فرا رسیده که از همه گیری کووید-۱۹ درس بگیریم. برای مدت بسیار طولانی، جهان چرخه وحشت و غفلت را داشته است بطوری که برای متوقف ساختن یک شیوع هزینه می کنیم و زمانی به اتمام رسید آن را فراموش می کنیم؛ اما برای جلوگیری از شیوع بعدی اقدامی انجام نمی دهیم. این کار به طور خطرناکی کوته بینانه است و درک آن صریحاً دشوار است.
تدروس آدانوم گفت: در اولین گزارش سالانه هیات نظارت بر آمادگی جهانی در سپتامبر ۲۰۱۹ در مورد آمادگی جهانی برای موارد اضطرار بهداشتی که چند ماه قبل از انتشار ویروس کرونا ویروس منتشر شد، آمده است که این سیاره برای رویارویی با همه گیری های بالقوه ویرانگر به طرز شگفت انگیزی آماده نیست.
وی در این پیام تصریح کرد: تاریخ به ما می گوید که این آخرین همه گیری نخواهد بود و بروز همه گیری ها یک واقعیت زندگی هستند.
وی افزود: همه گیری کرونا، ارتباط صمیمانه میان سلامت انسان، حیوانات و سیاره را برجسته کرده است.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد: هرگونه تلاش برای بهبود سلامت انسان محکوم به فنا است مگر آن که به ارتباط حیاتی میان انسان و حیوانات و تهدید موجود در زمینه تغییر اوضاع اقلیمی هوا که زمین ما را کمتر قابل سکونت می سازند، اشاره داشته باشد.
بر اساس شمارش منابع رسمی تهیه شده توسط خبرگزاری فرانسه، از دسامبر گذشته که ویروس کرونا در چین پدیدار شد، این ویروس حداقل ۱.۷۵ میلیون نفر را به کام مرگ کشانده و تقریباً ۸۰ میلیون نفر را مبتلا کرده است.
تدروس آدانوم همچنین گفت: در ۱۲ ماه گذشته، جهان ما زیر و رو شده است. تأثیرات همه گیری بسیار فراتر از خود بیماری است و عواقب گسترده ای را برای جوامع و اقتصادها به دنبال داشته است.
وزیر پیشین بهداشت اتیوپی در این پیام تاکید کرد که با توجه به هشدارهای مکرر، بحران ویروس کرونا نباید تعجب آور باشد و همه باید درس هایی را که این همه گیری به ما می آموزد، فرابگیریم.
تدروس آدانوم با یادآوری این که همه کشورها باید درخصوص ظرفیت های آمادگی برای پیشگیری، کشف و کاهش موارد اضطراری از هر نوع سرمایه گذاری کنند، خواستار تقویت مراقبت های بهداشتی اولیه شد.
وی یادآور شد: با سرمایه گذاری در زمینه بهداشت عمومی، می توانیم اطمینان حاصل کنیم که فرزندان ما و دیگر فرزندان جهانی امن تر، مقاوم تر و پایدارتر را به ارث می برند.