تهران - ایرنا - مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: تاکنون ۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری به طرح های بخش کشاورزی پرداخت شده است.

 به گزارش روز یکشنبه وزارت جهاد کشاورزی، « محمد خالدی» افزود: از کل ۱۳ هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان تسهیلات تخصیص یافته به طرح های مشمول قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و عشایری در چهار مرحله، ۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای ۴۰ هزار و ۵۰۰ طرح کشاورزی پرداخت شده است.

وی  پیش بینی کرد: ۹۵ هزار شغل با جذب این تسهیلات و راه اندازی طرح در مناطق روستایی و عشایری کشور ایجاد شود.

وی اظهارداشت: از ۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداختی، نزدیک به ۱۳ درصد آن به طرح های گلخانه ای، ۲۱ درصد صنایع تبدیلی و تکمیلی و ۵۱ درصد به بخش دامپروری در مناطق روستایی و بقیه آن به سایر طرح های کشاورزی و عشایری پرداخت شده است.

مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، سهم این بخش از کل منابع ۱.۵ میلیارد دلاری قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری را بر اساس آیین نامه اجرایی آن ۴۵ درصد، فعالیت های خدماتی و فناوری اطلاعات ۱۵ درصد، صنابع و معادن کوچک و صنایع دستی هر یک ۱۰ درصد و سرمایه در گردش واحدهای مستقل در نواحی روستایی را ۱۰ درصد عنوان کرد.

وی، سهم ۴۵ درصدی بخش کشاورزی از کل این تسهیلات را ناکافی خواند و اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی پیگیر افزایش این سهم تا ۷۰ درصد است، زیرا آمار ها نشان می دهد تقاضا برای جذب این تسهیلات برای فعالیت ها و طرح های کشاورزی در مناطق روستایی و عشایری بیشتر است.

خالدی ادامه داد: ناکنون ۶۰ هزار میلیارد تومان طرح متقاضی برای دریافت این تسهیلات در سازمان های جهاد کشاورزی در کشور داشتیم که ۳۰ هزار میلیارد تومان از این طرح های کشاورزی در دستگاه های اجرایی تایید شده اند.

وی گفت: وزارت جهاد کشاورزی به دنبال آن است که از محل منابع بازگشتی تسهیلات طرح های راه اندازی شده این بخش، سهم خود را  در مرحله پنجم نیز برای اجرای طرح ها ی مناطق روستایی و عشایری دریافت کند.

مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که مجلس شورای اسلامی نیز درصدد اصلاح قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری است، اظهار داشت: درخواست برای اصلاح این قانون از مجلس قبل آغاز شد و در مجلس یازدهم در حال پیگیری است و وزارت جهاد کشاورزی می تواند با دفاعیات خود در روند اصلاحات، سهم بخش کشاورزی را از منابع تسهیلات توسعه اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری افزایش دهد.

وی افزود: با توجه به ماهیت و ظرفیت مناطق روستایی، امکان افزایش سهم بخش کشاورزی از منابع تخصیصی جدید و منابع برگشتی وجود دارد.

خالدی درباره میزان پرداخت این تسهیلات به استان ها گفت: بیشترین تسهیلات توسعه اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری به استان های کرمانشاه با ۱۰ درصد، خراسان رضوی ۷.۵ درصد، کرمان ۵ درصد، فارس ۵ درصد و سیستان و بلوچستان ۴.۵ درصد پرداخت شده است.

وی خاطرنشان کرد: که این تسهیلات با کارمزد ۶ درصد در مناطق برخوردار  و  ۴ درصد در مناطق مرزی و کم برخوردار تخصیص می یابد.

بر پایه این گزارش، قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و عشایری از سوی دولت در سال  ۹۶ به صورت مستقل از روند موجود تسهیلاتی در بخش های مختلف تصویب شد و وزارت تعاون،کار و امور اجتماعی مجری اصلی اجرای آن است.

به گزارش ایرنا، کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی مهرماه امسال در مراسم بهره برداری از طرح های ملی روستایی و عشایری سراسر کشور، گفته بود: عشایر با سهم ۱.۷ درصد از کل جمعیت کشور، در بخش های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی نقش موثری دارند بطوری که ۲۵ درصد از گوشت قرمز کشور را این قشر شریف تولید می کنند و ۳۵ درصد از صنایع دستی کشور توسط عشایر تهیه می شود.

وی با اشاره به نقش عشایر به عنوان عوامل پدافندی در مرزهای کشور، گفت: مدیریت و بهره برداری ۳۸ درصد از جنگل ها و مراتع کشور در اختیار عشایر است.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که در دولت تدبیر و امید توجه ویژه ای به عشایر کشور شده است، افزود: شورای عالی عشایری در این دولت احیا شد و مصوبه های خوبی داشت که به پشتوانه این مصوبه ها، سه هزار و 800 میلیارد تومان برای ۱۳۰ هزار خانوار عشایری اختصاص یافت و در بخش های زیربنایی اقدام های مهمی انجام شد.

خاوازی با اشاره به تامین آب سالم و بهداشتی برای خانوارهای عشایری، خاطرنشان کرد: امروز در دولت دوازدهم، سطح برخورداری عشایر از آب سالم و بهداشتی از ۴۳ به ۶۳ درصد ارتقا یافته و با تقویت زیرساخت های ناوگان های آبرسانی، سطح دسترسی عشایر به آب سالم و بهداشتی از  ۵۰ به ۷۸ درصد رسید.

وی گفت: امروز ۶۲۵ پروژه عشایری بهره برداری خواهد شد که یکهزار و ۷۱۰ کیلومتر در این پروژه ها عملیات لوله کشی انجام شده؛ ۹ میلیون متر مکعب عملیات خاکبرداری صورت گرفته و ۴۰ حلقه چاه حفر شده تا ۲۱ هزارخانوار عشایری به آب سالم، بهداشتی و پایدار دسترسی داشته باشند.

خاوازی با اشاره به تسهیلات قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری، گفت: ۶۱۰۰ میلیارد تومان از تسهیلات این قانون در بخش کشاورزی جذب شده است.