سنندج - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان گفت: براساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا و برای حفط سلامتی مردم، برگزاری هرنوع مراسم از جمله سالگرد شهادت سردار سلیمانی و ۹ دی در استان به صورت حضوری ممنوع است.

به گزارش ایرنا، محمدابراهیم زارعی روز یکشنبه در جلسه ستاد مقابله با کرونا کردستان اظهار داشت: براساس آخرین تصمیم ستاد مقابله با کرونا و وزارت بهداشت، برنامه‌ای برای مناسبت‌های پیش رو نداریم اما در سالگرد شهادت سپهبد قاسم سلیمانی یک هزار و ۵۰۰ بسته معیشتی در سالن آزادی سنندج بین اقشار ضعیف مردم توزیع خواهد شد.

وی با بیان اینکه تمام تلاش ما این است وضعیت کرونا را از لحاظ شیوع به سفید برسانیم، یادآور شد: تا اطلاع بعدی و برای بهتر شدن شرایط، رستوران‌ها و تالارهای پذیرایی باید به صورت بیرون بر فعالیت داشته باشند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان ناکید کرد: طبق اعلام وزارت بهداشت، محدودیت تردد شبانه، ۶۴ درصد در کاهش ابتلا به کرونا تاثیر داشته است، چراکه بیشترین مشکل برگزاری دورهمی‌های شبانه است.

زارعی بر لزوم فرهنگ‌سازی در رسانه‌ها برای ادامه رعایت دستور العمل‌های بهداشتی توسط مردم تاکید کرد و گفت: وزارت بهداشت و دستگاه‌های مسوول تمام تلاس خود را بکار گرفته‌اند تا واکسن کرونا را تهیه و خریداری کنند که تاکنون آمریکا مانع از این کار شده است.

احتمال پیک جدید کرونا در صورت بی‌توجهی مردم

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز اظهار داشت: میزان بستری‌های مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان، از ۸۵۰ به ۱۶۷ نفر کاهش یافته است ولی تا واکسن کووید۱۹ تهیه نشود، به ایمنی گروهی دست پیدا نخواهیم کرد.

دکتر فرزین رضاعی تاکید کرد: اگر هوشیار نباشیم و مردم دستورالعمل‌ها را رعایت نکنند، در بهمن ماه پیک بعدی را تجربه خواهیم کرد، ضمن اینکه امسال تاکنون اپیدمی آنفلوآنزا شیوع پبدا نکرده اما پیش بینی می‌شود زمستان شاهد این بیماری نیز باشیم.

وی با بیان اینکه براساس طرح مدیریت هوشمند مقابله با کرونا در مرحله زرد برگزاری هرگونه مراسم شادی و ختم ممنوع است، افزود: در حال حاضر وضعیت استان از لحاظ شیوع کرونا زرد است و تعداد کل بیماران کاهش یافته و درصد تست‌های مثبت از ۴۰ به ۲۵ درصد رسیده و خطر گردش ویروس کمتر شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان به اجرای طرح سردار سلیمانی اشاره کرد و گفت: این طرح با هدف شناسایی بیماران، قرنطینه و درمان آنان به صورت رایگان بوده و نظارت بر اماکن نیز انجام می‌شود و تاکنون یک میلیون و ۵۷۰ هزار نفر در استان زیر پوشش طرح قرار گرفته‌اند.

دکتر رضاعی، درصد ایمنی مردم در مقابله با کرونا را پایبن عنوان کرد و یادآور شد: اگر مردم باز هم در رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، سهل‌انگاری کنند، بعد از ۶ تا ۷ هفته شاهد پیک بعدی خواهیم بود، بنابراین حساسیت مردم نسبت به رعایت پروتکل‌ها باید افزایش یابد، چراکه پیک بعدی مزمن و طولانی‌تر خواهد بود.

وی به ویروس کرونای انگلیسی هم اشاره کرد و اظهار داشت: طبق گفته وزارت بهداشت انگلیس، میزان سرایت ویروس ۹ برابر افزایش یافته اما میزان مرگ‌زایی آن بیشتر نشده و واکسن‌های تولیدی روی آن موثر است.

به گزارش ایرنا، هم اکنون تمام شهرستان‌های استان در وضعیت زرد از نظر شیوع ویروس کرونا هستند. در حال حاضر ۲۶۸ بیمار در بیمارستان‌های استان بستری هستند و از این تعداد ۱۴۲ نفر در سنندج، ۳۰ نفر در سقز، ۱۷ نفر در مریوان، ۲۹ نفر در قروه، ۱۸ نفر در کامیاران، ۱۳ نفر در بانه، ۱۱ نفر در بیجار، ۶ نفر در دیواندره و  ۲ نفر در سروآباد تحت درمان قرار دارند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا ظهر شنبه ۶ دی در مجموع پنج هزار و  ۷۶۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی و ۱۳۴بیمار نیز جان خود را از دست دادند.

از اسفند پارسال تاکنون شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشور به یک میلیون و ۱۹۴ هزار و ۹۶۳ نفر رسیده و ۵۴ هزار و ۵۷۴  نفر هم جان خود را از دست داده‌اند که ۹۴۲ هزار و ۵۴۸ نفر بهبود یافته‌اند.