کامبیز مهدی زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح با بسیج ملی مدیریت و کنترل ویروس کرونا به شیوه محله و خانواده محور با استفاده از ظرفیت هر خانه یک پایگاه سلامت و با مشارکت درون بخشی و بین بخشی و بهرهمندی از ظرفیت مشارکتهای مردمی همزمان با سایر نقاط کشور از ابتدای آذر ماه آغاز شد.
وی گفت: در این طرح با همکاری فعال دانشگاه علوم پزشکی، سازمان بسیج مستضعفین، جمعیت هلال احمر، شهرداری و سایر سازمانها و نهادها برنامهریزی شده که تا پایان اسفند ماه زنجیره انتقال ویروس و سایر شرایط با توجه به رهگیری و رصد فعال حداقل به میزان ۹۰ درصد کاهش یابد.
رییس مرکز بهداشت استان خراسان جنوبی ادامه داد: ابلاغ دستورالعمل گام چهارم تدوین برنامه عملیاتی در سطح استان و شهرستانها، برگزاری جلسه هماهنگی با هلال احمر، توافقنامه همکاری در اجرای طرح برگزاری جلسه هماهنگی قرارگاه عملیاتی گروههای جهادی و برگزاری وبینار توجیهی دستورالعمل اجرایی از مهمترین اقدامات انجام شده در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بوده است.
وی تصریح کرد: همچنین برگزاری جلسات قرارگاه عملیاتی در شهرستانها، تشکیل کمیتههای استانی و شهرستانی، تهیه و تنظیم گزارش روزانه به وضعیت مرکزی تیمها، رعایت نکات ایمنی ابلاغ دستورالعمل برای مدیریت هوشمند و کنترل قرنطینه خانگی از دیگر اقدامات بوده است.
مهدی زاده گفت: برگزاری ۲ کمیته حمایت و مسوولیت بسیج شناسایی گروههای آسیبپذیر در سطح استان، معرفی به بخش توزیع و سایت حمایتی و معیشتی، تامین و توزیع تست سریع و انجام تست سریع طبق دستورالعمل وزارت بهداشت با فعال بودن ۱۵ مرکز منتخب و اضافه شدن ۱۴ مرکز نمونهگیری از دیگر فعالیتها در این حوزه است.
وی اظهار داشت: در این مدت ۲۲ هزار و ۲۸۷ تیم در بخش بهداشت، ۵۲ هزار و ۴۷۱ تیم در بخش نیروهای بسیجی با حضور هزار و ۹۱۴ بسیجی و ۵۵ تیم هلال احمر با حضور ۵۰ داوطلب در تیمهای رهگیری فعالیت کردند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در بخش کمیته حمایتی هزار و ۴۱۸ مشاوره تغذیه به افراد کرونا مثبت صورت گرفته و ۳۳۶ نفر توسط نیروهای بهداشتی و ۴۱۹ نفر توسط نیروهای بسیجی در بحث گروههای آسیبپذیر مورد بررسی قرار گرفتند.
طرح مدیریت و کنترل اپیدمی کرونا به صورت محله محور به نام سردار شهید حاج قاسم سلیمانی با همکاری بسیج، هلال احمر، سازمانهای مردم نهاد و خیرین از اول آذر امسال در کشور اجرایی و گفته شده است تا سه ماه تداوم دارد.
تشدید نظارت بر اجرای پروتکلها، افزایش تستهای تشخیصی و بیماریابی فعال، قرنطینه هوشمند مبتلایان، گسترش آموزش و اطلاعرسانی، حفاظت از گروههای آسیبپذیر، اجرای هوشمند محدودیت ها و افزایش خدمات سرپایی به منظور کاهش موارد بستری از اهداف این برنامه است.
اجرای طرح شهید سلیمانی همراه با اعمال محدودیتهای جامع کرونایی در هفتههای اخیر باعث کاهش قابل توجه آمار مبتلایان، بستری و فوتی کرونا در کشور و استان خراسان جنوبی شده به طوری که اکنون هیچ شهرستان این استان در وضعیت قرمز یا خیلی پرخطر نیست.
براساس آخرین رنگبندی که روز پنجشنبه چهارم دی اعلام شد، سه شهرستان خراسان جنوبی در وضعیت نارنجی (پرخطر) و هشت شهرستان در وضعیت زرد (متوسط خطر) قرار دارند.