به گزارش ایرنا، سیدعبدالمجید نژادصفوی روز یکشنبه به خبرنگاران اظهار داشت: بر اساس آیین نامه ای که در زمینه واگذاری پروژه های راه روستایی ارسال شده، برخی از پروژه ها باید فسخ و یا خاتم پیمان داده شود که این امر به ضرر روستاییان است.
وی تصریح کرد: متوقف شدن اجرای راه های روستایی در حالی است که پروژه ها ناتمام است و برای مردم مطالبه ایجاد شده است، با توقف اجرای آن مردم متضرر خواهند شد.
وی با اشاره به مکاتباتی که استان با وزارت راه و شهرسازی در این زمینه انجام داده است اظهار داشت: خراسان شمالی تنها استانی است که درخواست جلوگیری از متوقف شدن پروژه ها را داشته است.
نژادصفوی تصریح کرد: در این زمینه خواستار همکاری و مساعدت مسوولان در استان هستیم تا واگذاری پروژه های راه روستایی به اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای به بهترین صورت انجام شود.
وی افزود: خراسان شمالی در زمینه راه به عنوان زیرساخت مهم برای توسعه و آبادانی، کمبود و عقب ماندگی هایی دارد، در این استان هنوز یک کیلومتر آزادراه ایجاد نشده و از مزایای خط ریلی بی بهره بوده است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی در بخش دیگر سخنان خود درباره وضعیت بهره مندی روستاییان استان از راه مناسب گفت: استان در این شاخص از میانگین کشوری پایین است و برای رسیدن به متوسط کشوری باید ۳۰۰ کیلومتر راه در این محورها ساخته و آسفالت شود.
وی با بیان اینکه در این دولت ۵۳۰ کیلومتر راه در محورهای روستایی استان ساخته و آسفالت شده است افزود: با وجود تلاش های انجام شده، اکنون در شاخص راه روستایی عقب ماندگی داریم.
کمبود مسکن در استان
نژادصفوی درباره کمبود مسکن در استان اظهار داشت: بر اساس طرح سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، ۴۸ درصد از واحدهای مسکونی استان کم دوام و یا نیمه مستحکم است که باید نوسازی شود، ۴۰ هزار واحد مسکونی در دست مستاجران است و این آمار گویای کمبود مسکن در استان است.
وی خاطرنشان کرد: تعداد واحدهای مسکونی در استان از تعداد خانوارها، ۱۷ هزار مورد بیشتر است که برای پاسخ به این نیاز، باید ساخت واحدهای مسکونی در برنامه باشد.
وی گفت: طرح اقدام ملی تولید مسکن، یک گام برای خانه دار شدن مردم است و در این استان هشت هزار و ۸۰ نفر ثبت نام کردند که از این تعداد، بیش از سه هزار نفر مراحل ثبت نام را ادامه ندادند و برخی هم مشمول دریافت مسکن در این طرح نبودند.
تمدید مهلت واریز آورده اولیه
نژادصفوی با بیان اینک مهلت پرداخت آورده برای دریافت مسکن در طرح اقدام ملی چند روز تمدید شده است گفت: تاکنون ۶۷۰ نفر از متقاضیان، وجه مربوط به آورده اولیه ۴۰۰ میلیون ریالی را واریز کرده اند و از مابقی افراد هم انتظار می رود در روزهای آتی نسبت به این امر اقدام کنند.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی گفت: در صورتی که فرد آورد اولیه را تامین واریز نکند از لیست متقاضیان حذف می شود.
وی اظهار داشت: در شهر بجنورد، مجوز برای ساخت واحدهای مسکونی در شهرک فرهنگیان در حال صدور است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد، تجهیز کارگاه انجام شده است و تا هفت هشت روز دیگر، اجرای آن آغاز می شود.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: تامین آب و برق هم برای این طرح پیگیری شده و انجام می شود.
ساخت ۲۰ هزار واحد مسکونی
نژادصفوی درباره ساخت ۲۰ هزار واحد مسکونی در استان گفت: این اقدام با کمک قرارگاه خاتم انجام می شود و در این زمینه زمین مورد نیاز تامین می شود و مشکلی در تامین زمین وجود ندارد.
وی درباره ساخت راه بجنورد-میامی گفت: قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا در این زمینه آمادگی دارد، سردار محمد در سفر به استان با اعلام اینکه قرارداد منعقد نشده، کلنگ زنی نکرد اما تعهدات پا بر جا است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی افزود: طول پروژه راهسازی بجنورد-میامی ۲۶۰ کیلومتر است که تاکنون ۸۵ کیلومتر از این مسیر، بهره برداری شده است.
استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.