اسحاق خسروپناه روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اینک آب شرب شهروندان از طریق ۱۵ حلقه چاه تامین می شود و با توجه به پایان فصل کشت و کار، کشاورزان هم نیاز چندانی به آب ندارند و نیاز اندک آنان نیز توسط چاه های کشاورزی فعال برطرف می شود.
وی گفت: اکنون فصل بارش است و قطع آب سد به منظور ذخیره سازی آن برای فصول بهار و تابستان آینده صورت گرفته است که در مدت خواب سد، نسبت به تعمیر و رفع ایرادات حوضچه ها، تاسیسات، دریچه ها و دیگر بخش های نیازمند تعمیر اقدام می شود.
وی گفت: از ابتدای دیماه شارژ چاههای کشاورزی شهرستان نیز قطع شده تا کسری مخازن آب زیرزمینی جبران شود که براساس برنامه وزارت نیرو با توجه به خصوصیات دشت و وضعیت جوی به آبخوان ها استراحت داده می شود.
خسروپناه با بیان اینکه در حالت نرمال، آب سد بارزو ۲۰ اسفندماه برای تحویل به کشاورزان و نیز شبکه شرب شهری باز می شود، افزود: اینک این شهرستان ۵۱۲ حلقه چاه مجاز با برداشت سالانه ۶۹ میلیون مترمکعب دارد که از این میزان ۲۹۲ حلقه چاه کشاورزی مجاز با برداشت سالانه ۵۴ میلیون مترمکعب، ۶۷ حلقه برای شرب با برداشت ۹.۵ میلیون مترمکعب و ۱۵۳ حلقه نیز در بخش صنعتی با برداشت ۵.۵ میلیون مترمکعب است.
مدیر امور منابع آب شیروان گفت: از کشاورزان انتظار می رود در زمستان مصرف آب خود را مدیریت کنند تا تغذیه آبخوان ها به درستی اتفاق بیفتد و با خاموش کردن چاه ها، به ذخیره سازی آب برای فصول کم بارش کمک کنند.
خسروپنا، حجم کنونی آب پشت سد بارزو را ۳۴.۵ میلیون مترمکعب عنوان کرد و افزود: در کل ۳۷ درصد مخزن سد پر است که حجم مخزن نسبت به مدت مشابه سال قبل یک میلیون مترمکعب کاهش نشان می دهد.
سد بارزو شیروان، پس از شیرین دره مانه و سملقان، دومین سد بزرگ خراسان شمالی به شمار می آید که توان ذخیره سازی مخزن آن ۹۲ میلیون مترمکعب است و هم اکنون حجم تراز و ایمنی پایدار این سد ۸.۵ میلیون متر مکعب است.
این سد در سال ۱۳۸۱ با هدف مهار و کنترل سیلاب های فصلی و تامین قسمتی از آب صنعت، آشامیدن شهر شیروان و کشاورزی اراضی پایاب به بهره برداری رسید.
توان تنظیم آب این سد سالانه ۴۴ میلیون متر مکعب و گنجایش مخزن آن ۹۲ میلیون متر مکعب است.
سد بارزو در ۴۰ کیلومتری شمال شهر شیروان قرار دارد.
شهرستان ۱۵۷ هزار نفری شیروان در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد واقع است که افزون بر ۱۰۵ هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی دارد.