محمدعلی واقعی روز یکشنبه در آیین نکوداشت هفته سوادآموزی که به مناسبت چهل و یکمین سالروز تاسیس نهضت سوادآموزی برگزار شد، افزود: سالانه بیش از سه هزار نفر محروم از نعمت سواد در دورههای سوادآموزی، تحکیم و انتقال از طرحها، برنامهها و فعالیتهای آموزشی، پژوهشی، مهارتی و فرهنگی معاونت سوادآموزی آموزش و پرورش استان بهرهمند میشوند.
وی با اشاره به فعالیت ۴۰۰ آموزش دهنده در ۱۲ شهرستان و منطقه استان خراسان جنوبی عنوان کرد: محصول تلاش سوادآموزان در سایه آموزشهای مؤثر آموزش دهندگان کسب چندین عنوان عالی و شایسته تقدیر در کشور و موضوعات مختلف علمی، هنری، مهارتی و فرهنگی بوده است.
دبیر شورای پشتیبانی سوادآموزی آموزش و پرورش خراسان جنوبی از برگزاری اولین جشنواره اقدام پژوهی در فعالیتهای سوادآموزی خبر داد و گفت: به منظور بهبود ارتقای توانمندیها و شایستگیهای کارشناسان، آموزش دهندگان و سوادآموزان، دورههای ضمن خدمت و کارگاههای آموزشی تخصصی به صورت مستمر برای آموزش دهندگان به صورت فصلی برگزار میشود.
وی با اشاره به افزایش سه برابری مراکز یادگیری محلی در استان ادامه داد: اجرای طرحهای مکمل سواد از قبیل طرح نماز کلید بهشت، طرح آموزش مقدمات رایانه، طرح کمیساریای عالی پناهندگان و اتباع و مهاجرین خارجی، طرح توسعه سواد زنان و دختران روستایی، طرح شتاب بخشی به سواد عشایر استان، طرح حلقههای کتابخوانی و طرح خواندن با خانواده از مهمترین طرح های اجرا شده در معاونت سوادآموزی خراسان جنوبی به شمار میرود.
«به نام قلم» از شبکه خاوران پخش میشود
مدیرکل صدا و سیمای مرکز خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: فیلم داستانی «به نام قلم» محصول مشترک آموزش و پرورش و صدا و سیمای استان همزمان با پخش از شبکه استانی از شبکههای سراسری نیز پخش میشود.
علیرضا آینهدار افزود: این فیلم ۲۷ دقیقهای یک داستان واقعی از اشتیاق تمام نشدنی مردم استان به فراگیری علم و دانش را روایت میکند.
وی اظهار داشت: افتخار می کنم که دست پرورده معلمان مومن، متعهد و با اخلاص خراسان جنوبی هستم و نقشآفرینی موثر جامعه دانشآموزی و فرهنگی استان در گذرگاههای حساس و سرنوشتساز تاریخ انقلاب، مایه افتخار است.
مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی با اشاره به سالروز حماسه ۹ دی و سالگرد شهادت مظلومانه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: ۲ یوم الله ۹ دی و شهادت سردار دلها علیرغم تلاشهای مذبوحانه دشمنان اسلام به شکوه همبستگی و اتحاد ملت ایران منجر شد و ایران اسلامی یکپارچه علیه نظام سلطه و ایادی مزدور منطقهای آن قیام کرد.
وی افزود: همه سرمایههای مادی و معنوی باید به پای نظام تعلیم و تربیت و فرایند یاددهی و یادگیری هزینه شود، زیرا طرحهای ماندگار تعلیم و تربیت باقیات صالحاتی در حوزه فرهنگ است که هرگز از بین نرفته و غبار کهنگی به خود نمیگیرد؛ از ین رو در این حوزه نباید به تولید محتوای داستانی بسنده کرد و باید با تولید آثار فاخر، دین خود را به حوزه علم، دانش و سواد ادا کنیم.
رونمایی از فیلم داستانی «به نام قلم» و تجلیل از سه پیشکسوت سوادآموزی استان خراسان جنوبی از دیگر برنامههای این آیین بود.
این فیلم روایت زندگی پیرمرد روستایی بیسواد است که به خواندن و نوشتن علاقهمند میشود.