بیرجند - ایرنا - مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: سوادآموزی از بدو تاسیس تاکنون موفق شده انقلابی در رشد نرخ جمعیت باسواد و جهشی در تولید محتوای علمی برای سوادآموزان ایجاد کند به طوری که نرخ جمعیت باسواد استان به بیش از ۹۶ درصد ارتقا یافته است.

محمدعلی واقعی روز یکشنبه در آیین نکوداشت هفته سوادآموزی که به مناسبت چهل و یکمین سالروز تاسیس نهضت سوادآموزی برگزار شد، افزود: سالانه بیش از سه هزار نفر محروم از نعمت سواد در دوره‌های سوادآموزی، تحکیم و انتقال از طرح‌ها، برنامه‌ها و فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی، مهارتی و فرهنگی معاونت سوادآموزی آموزش و پرورش استان بهره‌مند می‌شوند.

وی با اشاره به فعالیت ۴۰۰ آموزش دهنده در ۱۲ شهرستان و منطقه استان خراسان جنوبی عنوان کرد: محصول تلاش سوادآموزان در سایه آموزش‌های مؤثر آموزش دهندگان کسب چندین عنوان عالی و شایسته تقدیر در کشور و موضوعات مختلف علمی، هنری، مهارتی و فرهنگی بوده است.

دبیر شورای پشتیبانی سوادآموزی آموزش و پرورش خراسان جنوبی از برگزاری اولین جشنواره اقدام پژوهی در فعالیت‌های سوادآموزی خبر داد و گفت: به منظور بهبود ارتقای توانمندی‌ها و شایستگی‌های کارشناسان، آموزش دهندگان و سوادآموزان، دوره‌های ضمن خدمت و کارگاه‌های آموزشی تخصصی به صورت مستمر برای آموزش دهندگان به صورت فصلی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به افزایش سه برابری مراکز یادگیری محلی در استان ادامه داد: اجرای طرح‌های مکمل سواد از قبیل طرح نماز کلید بهشت، طرح آموزش مقدمات رایانه، طرح کمیساریای عالی پناهندگان و اتباع و مهاجرین خارجی، طرح توسعه سواد زنان و دختران روستایی، طرح شتاب بخشی به سواد عشایر استان، طرح حلقه‌های کتابخوانی و طرح خواندن با خانواده از مهمترین طرح های اجرا شده در معاونت سوادآموزی خراسان جنوبی به شمار می‌رود.

«به نام قلم» از شبکه خاوران پخش می‌شود

مدیرکل صدا و سیمای مرکز خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: فیلم داستانی «به نام قلم» محصول مشترک آموزش و پرورش و صدا و سیمای استان همزمان با پخش از شبکه استانی از شبکه‌های سراسری نیز پخش می‌شود.

علیرضا آینه‌دار افزود: این فیلم ۲۷ دقیقه‌ای یک داستان واقعی از اشتیاق تمام نشدنی مردم استان به فراگیری علم و دانش را روایت می‌کند.

وی اظهار داشت: افتخار می کنم که دست پرورده معلمان مومن، متعهد و با اخلاص خراسان جنوبی هستم و نقش‌آفرینی موثر جامعه دانش‌آموزی و فرهنگی استان در گذرگاه‌های حساس و سرنوشت‌ساز تاریخ انقلاب، مایه افتخار است.

مدیرکل صدا و سیمای خراسان جنوبی با اشاره به سالروز حماسه ۹ دی و سالگرد شهادت مظلومانه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: ۲ یوم الله ۹ دی و شهادت سردار دل‌ها علیرغم تلاش‌های مذبوحانه دشمنان اسلام به شکوه همبستگی و اتحاد ملت ایران منجر شد و ایران اسلامی یکپارچه علیه نظام سلطه و ایادی مزدور منطقه‌ای آن قیام کرد.

وی افزود: همه سرمایه‌های مادی و معنوی باید به پای نظام تعلیم و تربیت و فرایند یاددهی و یادگیری هزینه شود، زیرا طرح‌های ماندگار تعلیم و تربیت باقیات صالحاتی در حوزه فرهنگ است که هرگز از بین نرفته و غبار کهنگی به خود نمی‌گیرد؛ از ین رو در این حوزه نباید به تولید محتوای داستانی بسنده کرد و باید با تولید آثار فاخر، دین خود را به حوزه علم، دانش و سواد ادا کنیم.

رونمایی از فیلم داستانی «به نام قلم» و تجلیل از سه پیشکسوت سوادآموزی استان خراسان جنوبی از دیگر برنامه‌های این آیین بود.

این فیلم روایت زندگی پیرمرد روستایی بی‌سواد است که به خواندن و نوشتن علاقه‌مند می‌شود.