تهران - ایرنا - شرکت مقام دوم وزارت خارجه قطر در نشست مجازی وزیران خارجه شورای همکاری خلیج فارس به میزبانی منامه خشم رسانه اماراتی را برانگیخت و از این اقدام دوحه به عنوان ارسال سیگنال منفی برای اجلاس ریاض یاد کرد .

به گزارش روز دوشنبه ایرنا ، نشست وزیران خارجه شورای همکاری خلیج فارس در حالی عصر دیروز (یکشنبه ) به صورت مجازی و به میزبانی بحرین برگزار شد که به جای محمد بن عبدالرحمن آل ثانی وزیر امور خارجه قطر ، سطان المریخی وزیر مشاور در امور خارجه این کشور در نشست حضور یافت .

پایگاه خبری ارم نیوز با انتقاد از این اقدام قطر آن را ارسال سینگال منفی دوحه به نشست سران شورای همکاری خلیج فارس ارزیابی کرد که قرار است ۵ ژانویه (۱۶ دی ) در ریاض پایتخت عربستان برگزار شود.

این پایگاه خبری افزود: در حالی نشست آماده سازی دستور کار نشست سران با حضور وزیران خارجه امارات ،‌عربستان ،‌بحرین ، کویت و عمان برگزار شد که شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی حضور نداشت و به جای او سلطان المریخی وزیر مشاور در امور خارجه این کشور حضور داشت.

قطر روز یکشنبه و ساعاتی قبل از آغاز نشست با اعلام حضور در این نشست مجازی اضافه کرد که سلطان المریخی وزیر مشاور در امور خارجی قطر در این نشست حضور خواهد یافت .

خبرگزاری کویت (کونا) گزارش داد که در این جلسه کلیه بندهای مندرج در دستور کار و تصمیمات و توصیه های مربوط به حمایت و تقویت اقدام مشترک شورای همکاری خلیج فارس در زمینه های مختلف سیاسی ، اقتصادی و اجتماعی و نیز بندهای مربوط به  تحولات جاری در منطقه مورد بحث و بررسی قرار گرفت .

این اجلاس در آستانه چهلمین سالگرد تأسیس شورای همکاری خلیج فارس در ۲۵ مه ۱۹۸۱ با عضویت ۶ کشور عربستان سعودی، قطر، امارات، بحرین، کویت و عمان برگزار خواهد شد.

این خوش بینی وجود دارد که این اجلاس با گذشت ۳ سال و نیم از بحران خلیج فارس شاهد امضای توافق نامه ای برای پایان دادن به آن باشد.

محافل سیاسی عربی و بین المللی مایلند که در این اجلاس اقدام اساسی برای ایجاد مقدمات سازش قطر با کشورهای تحریم کننده  به عنوان گام اول انجام شود.

در تاریخ ۴ دسامبر احمد ناصر وزیر خارجه کویت پیشتر اعلام کرد که تلاش برای دستیابی به توافق نهایی حل مناقشه خلیج فارس با هدف ایجاد وحدت میان اعضای شورای همکاری خلیج فارس ادامه دارد .

قطر و عربستان سعودی از این سخنان استقبال اما سایر کشورهای تحریم کننده یعنی امارات ،‌بحرین و مصر با ابهام از آن حمایت کردند.

بر همین اساس وزیر خارجه قطر محمد بن عبدالرحمن آل ثانی در اظهارات مطبوعاتی روز چهارشنبه گذشته اعلام کرد که هیچ مانعی در سطح سیاسی در مقابل حل بحران خلیج فارس وجود ندارد.

وی اظهار داشت که مذاکرات اخیر آشتی فقط با عربستان سعودی بوده است اما ریاض نماینده سایر طرفهای بحران نیز بود.

از ۵ ژوئن ۲۰۱۷ عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر با ادعای حمایت از تروریسم قطر را محاصره زمینی، هوایی و دریایی کردند، در حالی که دوحه اتهام همکاری با تروریسم را رد می کند و آن را تلاشی برای تضعیف حق حاکمیت خود می داند.