تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از مناسک اربعین به عنوان یک میدان برای اتحاد، همگرایی، همزیستی اجتماعی و تعامل انسان‌ها یاد کرد وگفت: باید اربعین را به چتر وفاق تبدیل کنیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سید عباس صالحی روز دوشنبه در مراسم اختتامیه ششمین دوره جایزه جهانی اربعین در حسینیه الزهرای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با تسلیت ایام فاطمیه و شهادت حضرت فاطمه زهرا (ص) به ابعاد مختلف تاثیرگذاری مناسک اربعین اشاره کرد وگفت: اربعین مزه و گستره خاص خود را بین مناسک دینی دارد و هر سال پررونق تر و پرفروغ‌تر شده و اهمیت ساحت های مختلف وجودی انسان را در گیر می کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه برخی ابعاد مختلف اربعین را از دیگر مناسک متمایز می‌کند پنج ساحت را برشمرد و گفت: این مناسک فرصتی است تا علاوه بر روح و روان، جسم و جان، معرفت و باور و عواطف و احساسات را نیز درگیر خودش می کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به اینکه شش دوره شاهد برگزاری جایزه جهانی اربعین هستیم و هر ساله تعداد هنرمندان حاضر در این جشنواره افزایش پیدا کرده است،‌ گفت: در این مناسک میلیون‌ها انسان از لحاظ توجه به اربعین و امام حسین (ع) با یکدیگر تعامل و همگرایی پیدا می‌کنند.
صالحی ادامه داد: ساحت اول جسم انسان است یعنی مناسک اربعین جسم را درگیر می‌کند و مسیر پیاده‌روی اربعین سختی‌ها و ریاضت بدنی همراه دارد و بدن را از فرسایش روزمره دور می‌کند و آن را در قالب جدید در می‌آورد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، ساحت دوم را معرفت و باور عنوان کرد که بخش مهمی از ساحت وجودی انسان را تشکیل می دهد از این رو در اربعین اتفاقات مختلف می‌افتد و این پدیده ظرفیت این را دارد که تأمل در خویشتن و معرفت نفس ایجاد کند.

به گفته صالحی، مناسک اربعین نوعی اعتکاف سیار است و انسان در این رویداد روزهایی را در فضای اعتکاف‌گونه سپری می‌کند تا فرصت بازگشت به خود را پیدا کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ساحت سوم عواطف و احساسات است به این معنا که مناسک اربعین فرصت رشد عاطفی، احساسی و هیجانی مثبت را ایجاد می‌کند، احساسات نسبت به ستارگان درخشانی مانند اهل بیت(ع) و همچنین عواطف و احساسات ناب نسبت به دیگران.

صالحی، ساحت چهارم را اراده دانست و گفت: انسان در چند روز پیاده‌روی اربعین هدف‌های بزرگش کوچک و هدف نهایی یعنی سید و سالار شهیدان، بزرگ می‌شود و این عرصه فرصت بازگشت و شدن و تغییر و تحول اساسی است.

عضو کابینه دولت دوازدهم در خاتمه ،ساحت پنجم را ساحت عمل دانست و گفت: چه عمل گفتاری ، چه کرداری، چه فردی و چه جمعی. اربعین می‌تواند چتر وفاق، سفینه نجات و خیمه ماندگاری برای صلح جهانی، همزیستی اجتماعی و تعامل و همبستگی باشد.

به گفته صالحی، جایزه جهانی اربعین به دنبال خوب دیدن، خوب روایت کردن و به زیبایی عرضه کردن راهپیمایی اربعین است و از نظر جهانی می‌تواند مؤثر و جاذبه‌آفرین باشد.

آیین اختتامیه ششمین دوره جایزه جهانی اربعین روز دوشنبه با حضور ابوذر ابراهیمی ترکمان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی،  اشرف بروجردی رییس کتابخانه ملی، جمعی از میهمانان داخلی و خارجی با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و شیوه‌نامه‌های بهداشتی در محل حسینیه الزهرای این سازمان در حال برگزاری است.
در ادامه این آیین علاوه بر رونمایی از تمبر یادبود این دوره، کتاب پنج دوره قبل این جایزه و همچنین پوستر دوره هفتم جایزه جهانی اربعین ، از برگزیدگان دوره ششم هم تجلیل بعمل آمد.