زنجان - ایرنا - مسوول نظام ارجاع و پزشک خانواده اداره بیمه سلامت استان زنجان گفت: این استان بیش از ۳۵۰ هزار بیمه شده روستایی دارد که از طریق ۸۴ مرکز روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر طبق تفاهم‌نامه منعقده و بسته خدمتی مشخص شده خدمات موردنیاز در این طرح را دریافت می‌کنند.

دکتر افشین جوادیان روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در زمان حاضر این خدمات از طریق ۱۳۱ پزشک خانواده شامل ۹۶ ماما یا مراقب سلامت و ۳۱ دندان پزشک به گروه هایی مطابق با بسته های خدمتی ارایه و مورد پایش و نظارت قرار می گیرد.

این مسوول ادامه داد: این اقدامات در نهایت به یک پرداخت مالی با توجه به تفاهمنامه و سرانه ای که تعیین شده منجر می شود و اگر در این میان کسر خدمت و یا خدمتی ناقص صورت گرفته باشد، کسری لحاظ شده و مابقی آن به عنوان مطالبه دانشگاهی پرداخت می شود.

وی اظهار داشت: به این مهم باید توجه داشت شرط پرداختی ها ارائه لیست حقوقی از سوی دانشگاه علوم پزشکی است تا اطمینان بخشی لازم حاصل شود چرا که بخشی از دریافتی ها شامل تیم سلامت از قبیل پزشک، ماما و دندانپزشک است که بصورت ماهانه پرداخت می شود. 

مسوول نظام ارجاع و پزشک خانواده اداره بیمه سلامت استان زنجان گفت: بر این مبنا با دریافت این لیست از سوی دانشگاه مربوطه پس از مستند سازی و سپس به امور مالی بیمه ارجاع و اجازه پرداختی سرانه هر ماه داده می شود که در این خصوص مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان تعامالات بسیار خوبی در فرآیند این اقدامات دارد.

وی در ادامه با اشاره به چالش های جدی در زمینه نظام ارجاع الکترونیک گفت: اجرای این طرح از اواخر سال ۹۶، آغاز شد اما به کندی پیش می رود و به نظر می رسد، اولویت های دیگری از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان بیمه سلامت به عنوان مثال نسخه پیچی، نسخه نویسی الکترونیک، ارسال الکترونیک اسناد و استحقاق سنجی توسط امور بیمه گری لحاظ شده که از اقدامات خوب محسوب می شود.

جوادیان افزود: در ارتباط با نظام ارجاع الکترونیک زنجان از جمله استانهای پیشرو کشور بوده، اما به کندی در حال اجراست که یکی از محسنات این طرح در صورت پیاده سازی کامل تشکیل پرونده الکترونیک است.

وی اضافه کرد: در این طرح پزشک خانواده می تواند فرآیند این طرح را بصورت کامل حتی از سوی متخصص پایش کند و بر این اساس می تواند پروتکل های مدیریتی و مراقبتی بیمار را ادامه دهد.

این مسوول یکی دیگر از مزیت های نظام ارجاع الکترونیک را نوبت گیری عنوان کرد و گفت: این کار بصورت الکترونیک از طریق خود سامانه و یا بصورت تلفنی و ارجاع بیمار به متخصص نیز توسط پزشک عمومی انجام می شود که این مهم از تردد بی مورد بیمار و صرف هزینه های اضافی جلوگیری می کند.

وی خاطر نشان کرد: ارجاع بیمار به بخش خصوصی طبق روش سنتی گذشته انجام می شود مگر آنکه زیرساخت های الکترونیکی آماده شود که این مهم نیز در حال پیگیری است.

مسوول نظام ارجاع و پزشک خانواده اداره بیمه سلامت استان زنجان در خصوص کافی بودن تیم سلامت در نظام ارجاع الکترونیک نیز گفت: طبق تعدیل جمعیتی شمار پزشک با جمعیت متناسب نباشد، کسور محسوب می شود که طبق شاخص ها در این طرح به میزان هر چهار هزار نفر جمعیت باید یک پزشک، هر هفت هزار نفر یک ماما، هر ۱۵ هزار نفر یک دنداپزشک خدمت رسانی کند.

به گفته جوادیان تعدیل جمعیتی این استان طی ۶ ماهه امسال در این طرح ۲۲ صدم درصد بوده و این موضوع نشان می دهد که دانشگاه علوم پزشکی استان در خصوص جذب تیم سلامت نسبت به گذشته بهتر عمل کرده است.