عبدالهادی فقهیزاده معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز سه شنبه در پنجاه و هفتمین جلسه کمیسیون فعالیتهای تبلیغی و ترویجی قرآن کریم با حضور سید عباس صالحی گزارشی درباره سه اثر جدید قرآنی ارائه کرد و این آثار در ادامه رونمایی شد.
تلاوت قرآن در سفارت آمریکا
کتاب ترکش دوست داشتنی خاطرات احمد ابوالقاسمی قاری بین المللی کشورمان است که به قلم محمد خسروی راد نوشته شده است. ابوالقاسمی در این مراسم با تجلیل از نویسنده کتاب گفت: خسروی راد از نویسندگان و مدرسان تاریخ شفاهی است که ۳۱ جلد کتاب نوشته است.
وی با بیان خاطراتی به تلاوت قرآن در سفارت آمریکا در دبی اشاره کرد و گفت: سال ۹۴ برای تلاوت قرآن به آمریکا دعوت شدم و به دبی رفتم. فردی که در دبی با من مصاحبه می کرد، علت سفرم را پرسید و من گفتم برای تلاوت قرآن می روم و او کنجکاو شد که تلاوت قرآن چیست و من کیستم.
ابوالقاسمی افزود: پس از سوال هایی از من خواست آیاتی را تلاوت کنم که دقایقی تلاوت کردم، حس جالبی بود چون دیدم قرآن روی یک آمریکایی نیز اثر گذاشته است هر چند به من ویزا ندادند.
بازنمایی دستاوردهای قرآنی در یک سامانه
حجت الاسلام محمد قطبی درباره سامانه بازنمایی دستاوردهای قرآنی (سبد) گزارشی ارائه کرد و گفت: این سامانه کاری مشترک از سوی دفتر تبلیغات اسلامی و معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که سال گذشته به تصویب رسید.
وی ماموریت اصلی این سامانه را بازنمایی دستاوردهای قرآنی کشور دانست و گفت: اکنون مرحله اول این سامانه رونمایی می شود که شامل نسخه تحت وب و اپلیکیشن آن با قابلیت بازنمایی دستاوردهاست.
قطبی افزود: مرحله دوم این سامانه داشبورد مدیریتی و گزارشگیری از کار مدیران است که می توان این سامانه در اختیار مدیران قرآنی قرار گیرد.
وی افزود: ماموریت اصلی سبد معرفی دستاوردهای قرآنی است که در سال های متمادی تولید شده و دسترسی آن برای همه سخت است. مثلا کتاب ترکش دوست داشتنی را می توان در این سامانه قرار داد تا همگان بتوانند از اطلاعات آن بهره مند شوند. سامانه فعالان قرآنی نیز در این سامانه به نام شبکه فعالان قرآنی(شفق) اضافه خواهد شد.
قطبی به مسئولان مراکز و موسسات قرآنی پیشنهاد کرد تا آثار خود را در سامانه سبد به ثبت برسانند.
قلم رایانهای مصحف شریف
سید علی سرابی رئیس مرکز طبع و نشر قرآن کریم گزارشی از امکانات قلم رایانه ای مصحف شریف داد و گفت: این قلم به همراه فایل کامل قرآن کریم تحت ورد برای استفاده مردم رونمایی می شود.
وی افزود: البته این قلم از دهه ۷۰ وجود داشته و قرآن های بسیاری با این قلم منتشر شده ولی در سال گذشته با همکاری سازمان دارالقرآن و معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امکانات جدیدی ایجاد شد تا قابلیت هایی مانند حروف چینی به آن اضافه شود.
در این جلسه همچنین علاوه بر انتخاب ولی یار احمدی به عنوان عضو حقیقی کمیسیون تبلیغی و ترویجی، کلیات آیین نامه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کشور به تصویب رسید.