به گزارش روز سهشنبه پایگاه خبری ساینس، برخی ابراز نگرانی کردهاند که واکسن AstraZeneca که توسط محققان دانشگاه آکسفورد تولید شده، کارایی واکسن فایزر را نداشته باشد.
پاسکال سوریت مدیر شرکت AstraZeneca برای پایان بخشیدن به این نگرانیها اعلام کرد فرمول این واکسن شهروندان را در برابر بیماری شدید منجر به بستری شدن در بیمارستان، ۱۰۰ درصد محافظت میکند.
به اعتقاد وی کارآیی واکسن این شرکت با واکسنهای فایزر و مدرنا برابری میکند و حدود ۹۵ درصد است.
مدیر این شرکت اعلام کرده است که اثربخشی واکسن AstraZeneca پس از دو دوز تزریق افزایش پیدا میکند. وی همچنین امیدوار است این واکسن در مقابل گونههای جدید ویروس نیز موثر باشد.
دولت انگلیس در روز ۲۳ دسامبر اعلام کرد توسعهدهندگان واکسن Oxford-AstraZeneca اطلاعات مربوط به این واکسن را در اختیار آژانس نظارتی محصولات دارویی و سلامتی قرار دادهاند. این اطلاعات در دست بررسی است و انتظار میرود پس از اعلام نظر آژانس، این اطلاعات به طور عمومی منتشر شود.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا از دو روز گذشته به طور رسمی طرح واکسیناسیون جمعیت ۴۵۰ میلیون نفری خود را در برابر بیماری همه گیر «کووید ۱۹» آغاز کردند.
برنامه واکسیناسیون در کشورهای عضو اتحادیه اروپا در حالی آغاز شد که موارد ابتلا به نوع جهش یافته ویروس کرونا که پیش از این در انگلیس شیوع یافته بود در فرانسه و اسپانیا نیز گزارش شده است.
سران این ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا تلاش کرده بودند تا اطمینان یابند که واکسن به طور عادلانه در دسترس همه این کشورها قرار خواهد گرفت و هر کشور از دیروز طرح واکسیناسیون کرونای خود را با واکسنهای شرکتهای فایزر و بایون تک آغاز کرد.
در طول چند هفته اخیر، سه گونه جدید از ویروس کرونا که حداقل در ۱۳ کشور جهان شیوع دارند، شناسایی شده است.
در بین این ویروسها گونهای که روز ۱۴ دسامبر در انگلیس شناسایی شده و VUI-۲۰۲۰۱۲/۰۱ نام دارد، تا ۷۰ درصد بیشتر از سایر گونههای این ویروس مسری است.
هفته گذشته آفریقای جنوبی نیز خبر از شناسایی یک گونه جدید ویروس کرونا موسوم به ۵۰۱.V۲ داد که حتی بیش از گونه انگلیسی دچار جهش شده و اکنون ویروس غالب آفریقای جنوبی محسوب میشود.
سومین گونه از این ویروس نیز با عنوان P۶۸۱H در نیجریه شناسایی شده است.
نوع جهش این ویروس با دو گونه قبلی متفاوت است و ظاهرا سرعت انتشار آن نیز از دو گونه جدید دیگر کمتر است.
با وجود این هیچیک از گونههای جدید مرگبارتر از گونههای قبلی نبوده و در برابر واکسن مقاوم نیستند.