ایرنا- همدان- مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان گفت: در راستای اجرای طرح اقدام ملی تولید مسکن، سه هزار و ۵۰۰ متقاضی در شهرهای کمتر از ۱۰۰ هزار نفر جمعیت این استان ثبت‌نام کردند که این بنیاد عملیات ساخت آن را برعهده دارد.

حسن ظفری عصر دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه عملیات اجرایی این طرح در شهرهای زیر کمتر از  ۱۰۰ هزار نفر جمعیت زیر نظر بنیاد مسکن ساخته می‌شود، اظهار داشت: در این شهرها بیش از سه هزار و ۵۰۰ متقاضی واجد شرایط ثبت‌نام کردند که از این تعداد تنها ۵۶۴ متقاضی، اقدام به واریز وجه اولیه کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه آورده اولیه این طرح ۴۰ میلیون تومان است، اضافه کرد: ۱۴ متقاضی کمتر از ۴۰ میلیون و ۵۵۰ متقاضی مبلغ ۴۰ میلیون تومان را واریز کرده‌اند.

ظفری عنوان کرد: ۳۰ متقاضی در شهرستان نهاوند به دلیل کمبود زمین در انتظار آغاز اجرای این طرح هستند.

وی با بیان اینکه اجرای طرح اقدام ملی و تولید مسکن در سه دسته تقسیم بندی می‌شوند، افزود: در طرح نخست، زمین مشاعی در اختیار سه تن از متقاضیان قرار داده می‌شود و آن‌ها با دریافت تسهیلات واحدهای خود را زیر نظر بنیاد احداث می‌کنند.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان تصریح کرد: دسته دوم طرحهای "بنیادساخت" است که همه مراحل عملیات ساخت و نظارت ساخت آن بر عهده بنیاد مسکن است که تا به امروز یک طرح ۱۲۰ واحدی در شهر همدان و یک طرح ۳۶۵ واحدی در شهر نهاوند برای آن تعریف شده و عملیات اجرایی آن در قالب تهیه و اجرای نقشه، تجهیز کارگاه پی‌کَنی و پی‌سازی در حال انجام است.

وی خاطرنشان کرد: دسته سوم طرحهایی است که توسط انبوه سازان اجرا می‌شود و با انجام فراخوان و برگزاری مناقصه پس از انجام امور قانونی برای ساخت و استفاده حداکثری از ظرفیت تولید کنندگان مسکن به جامعه هدف در ماه های آینده انجام می‌شود.

ظفری افزود: همدان بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارد اما با این وجود بنیاد مسکن، عملیات ساخت ۱۲۰ واحد مسکن ملی در این شهر را بر عهده گرفت.

وی با اشاره به اینکه نزدیک به ۵۲ هزار متر مربع زمین برای اجرای این طرح در اختیار بنیاد میکن قرار گرفته است، تاکید کرد: طرح‌های مسکن ملی بر اساس واگذاری ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی و مابقی آورده متقاضی ساخته می‌شود در غیر این صورت اجرای این طرح به مشکل می‌خورد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان با تاکید بر اینکه در سطح شهرهای استان، دولت با مشکل تامین زمین روبه‌رو است، بیان کرد: بسیاری از متقاضیان ثبت نام کننده به دنبال برخی از مصاحبه‌ها، از واریز مبالغ مورد نیاز با تردید مواجه شده‌اند.

وی ادامه داد: شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه هدف برای متقاضیان در تامین آورده‌های مرحله بعدی، ایجاد تردید کرده است.

ظفری تصریح کرد: از سال ۱۳۸۵ که طرح بهسازی و نوسازی مسکن روستایی تایید و عملیاتی شد تاکنون بیش از ۱۲۵ هزار فقره تسهیلات در اختیار روستاییان استان همدان قرار گرفت.

وی افزود: بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ نزدیک به ۱۶۵ هزار واحد روستایی با جمعیت ۱۹۹ هزار خانوار در روستاهای استان همدان موجود است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان ادامه داد: شاخص بهسازی مسکن روستایی در استان همدان ۶۴ درصد است که در افق سال ۱۴۰۴ باید به ۷۰ درصد افزایش یابد.

وی اضافه کرد: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته و عملکرد ۱۴ سال گذشته، پیش‌بینی می‌شود در سال ۱۴۰۲ به این شاخص برسیم.

ظفری گفت: در حال حاضر شاخص بهسازی و نوسازی خانه های روستایی در کشور ۵۱ درصد است.

به گفته او ۴۰ هزار واحد روستایی دیگر در استان همدان نیاز به پرداخت تسهیلات برای بهسازی و نوسازی مسکن روستایی دارند که برای امسال واگذاری ۱۰ هزار فقره تسهیلات به واحدهای مسکونی روستایی تخصیص یافته است.

مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان تاکید کرد: ۷۵ هزار تن سیمان هدیه مقام معظم رهبری برای سیل زدگان نوروز ۱۳۹۸، در بین هشت هزار و ۷۴۳ متقاضی واجد شرایط استان همدان توزیع شد.

وی اظهار داشت: در چند سال گذشته بیش از ۱۵ میلیارد تومان از حساب ۱۰۰ امام خمینی(ره) در اختیار افراد واجد شرایط طرح بهسازی واحدهای مسکونی روستایی توزیع شده است.

ظفری عنوان کرد: بر اساس تفاهم‌نامه صورت گرفته در سفر آقای نوبخت معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه، ۲ هزار فقره سهمیه تسهیلات به مسکن محرومین به استان همدان اختصاص یافته‌است.

وی افزود: برای اجرای این طرح ۲ هزار و ۱۵۹ متقاضی شناسایی و بیش از هزار و ۱۸۳ متقاضی در روستاها موفق به عقد قرارداد با بانک‌های عامل شده‌اند.

ظفری گفت: بیش از ۱۰ میلیارد و ۷۰ میلیون تومان کمک بلاعوض نیز در اختیار مالکان واجد شرایط این طرح قرار داده شده است.

مدیر کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان اظهار داشت: متقاضیان ۴۹۵ روستا در سطح استان تا به امروز توانستند از این طرح بهره مند شده اند.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود تا پایان خرداد سال ۱۴۰۰ طرح‌های مسکن محرومین به بهره برداری برسد، خاطرنشان کرد: افراد بدون مسکن در روستاها به خصوص زوج‌های جوان در اولویت واگذاری تسهیلات این طرح قرار دارند.

وی ادامه داد: از ۹۲۱ روستای بالای ۲۰ خانوار در ۷۵۲ روستا طرح هادی به منظور توسعه عمرانی روستا، اجرا شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان افزود: با اجرای طرح‌های بهسازی و توسعه عمرانی روستاها شاهد مهاجرت معکوس در برخی از شهرستان‌های استان همچون فامنین و رزن هستیم.