شهرکرد -ایرنا- رییس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به پایان برداشت چغندر قند در استان گفت: ۶۱ هزار تن چغندر قند تا پایان آذرماه در استان خریداری شد.

عطالله ابراهیمی روز سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه محصول چغندرقند استان به صورت تضمینی توسط کارخانه قند استان خریداری شده است، افزود: متوسط عملکرد برداشت چغندر قند در استان ۴۲ تن در هکتار و متوسط عیار ۷.۱۶ است.

به گفته وی، با توجه به برنامه‌ریزی انجام شده و بر اساس برنامه ابلاغی توسعه کشت و تولید چغندر قند در راستای تحقق جهش تولید و خودکفایی کشور در سال زراعی جاری یکهزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی به کشت محصول چغندر قند اختصاص یافت.

ابراهیمی افزود: در سال گذشته مجموع تولید چغندر قند استان ۴۵ هزار تن بود که به دلیل مدیریت مزرعه‌ای، مدیریت کود اوره، مدیریت آب، مبارزه با آفات و بیماری‌ها بیش از ۱۵ هزار تن افزایش تولید در استان وجود داشت.

به گفته وی، میانگین عیار چغندر قند در ۱۰ سال گذشته ۱۶/۵ بود که در سال زراعی جاری بر اساس مستندات آزمایشگاه عیارسنجی کارخانه ۲درصد واحد افزایش داشته است.

رییس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: چغندرقند یک محصول کم‌آب‌بَر و از محصولات راهبردی است که زمینه اشتغال و کسب درآمد بالای برای کشاورز را فراهم و همچنین زمینه فعالیت کارخانه قند استان را فراهم می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه هر تن چغندر قند ۱۵۰ تا ۱۴۰ کیلوگرم شکر به دست می‌آید، گفت: آبیاری بیش از ۹۷ درصد مزارع کشت چغندر به صورت بارانی و مکانیزه انجام می‌شود.

ابراهیمی گفت: سطح کشت نشایی چغندر در سال زراعی جدید حدود هشت هکتار بود که به دلیل نیمه مکانیزه بودن و بالا بودن هزینه کارگری و نبودن کارگر ماهر، مورد استقبال چغندرکاران استان قرار نمی‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه کشت نشایی در صرفه‌جویی آب مصرفی تاثیرگذار است، افزود: انجام این کشت نیاز به دستگاه تمام اتوماتیک کاشت دارد در حالی که عملکرد کشت نشایی تفاوت محسوسی با کشت معمولی ندارد.

به گزارش ایرنا، شهرستان‌های کیار، شهرکرد و لردگان  بیشترین سطح زیرکشت چغندر قند استان را دارند.