طرح هادی روستایی با اهدافی از جمله ایجاد زمینه توسعه و عمران روستاها با توجه به شرایط فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی، تامین عادلانه امکانات از طریق ایجاد تسهیلات اجتماعی، تولیدی، رفاهی، هدایت وضعیت فیزیکی روستا و بهبود مسکن روستائیان و خدمات محیط زیستی و عمومی توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اجرا می شود.
طبق قانون، بازنگری های مورد نیاز در طرح هادی روستایی در پایان افق دهساله و به دنبال تحولات جمعیتی و تغییر شرایط مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و کالبدی روستاها، انجام می شود که در جریان روند تهیه این طرحها، ضمن نقشه برداری مجدد و انجام مطالعات آماری و میدانی، کلیه اطلاعات روستاها به روز شده و بر مبنای شرایط جدید، برای یک دوره دهساله دیگر برنامه ریزی و طراحی می شوند.
سرپرست فرمانداری شهرستان فیروزکوه روز سه شنبه در این باره به خبرنگار ایرنا می گوید: عمر ۱۰ ساله طرح هادی در بیش از ۵۰ درصد روستاهای این شهرستان به پایان رسیده و بازنگری طرح هادی در این روستاها ضروری است.
ابوالقاسم مهری می افزاید: تاخیر در بازنگری این طرح باعث افزایش قیمت زمین در روستا، مهاجرت به شهرها برای سکونت و مشکل در ارایه خدمات دستگاه ها می شود و همچنین اجرای این طرح تا حد زیادی در مدیریت ساخت و سازها در مناطق روستایی اثرگذار است.
وی تصریح کرد: بازنگری و توسعه طرحهای هادی باید از استاندارد های لازم برخوردار باشند و باید در بازنگری طرح ها حساسیت های لازم از سوی شورای اسلامی و دهیاری روستا همچنین بنیاد مسکن لحاظ شده و با در نظر گرفتن همه قابلیت های روستا کار انجام میشود.
سرپرست فرمانداری شهرستان فیروزکوه خاطرنشان کرد: اخیرا در جلسه کارگروه استانی اجرای بازنگری طرح هادی در روستای شهرآباد از بخش مرکزی و روستای اندریه از بخش ارجمند مورد تصویب قرار گرفت.
به گفته وی، در این روستاها قرار شد به مجموعه ورزشی و سایر امکانات رفاهی مجهز شوند و همچنین تلاش داریم تا با اجرای بازنگری طرح هادی سطح رفاه روستاییان را افزایش دهیم.
مهری تاکید کرد: شهرستان فیروزکوه دارای ۵۴ روستای دارای دهیاری و ۲۵ روستای فاقد دهیاری است که همه این روستاها از جمعیت بالای ۲۰ خانوار بهره مند هستند و طرح های هادی در این روستا اجرایی و عملیاتی شده است.
وی ادامه داد: تلاش داریم تا پایان امسال ۵۰ درصد این روستاها طرح بازنگری طرح هادی اجرایی و عملیاتی شود.
عملگرایی و پویایی مدیران ضروری است
سرپرست فرماندار شهرستان فیروزکوه با تاکید بر افزایش سطح خدمات رسانی به مردم گفت: عملگرایی و پویایی مدیران لازمه ارایه خدمات بی منت به مردم است و رویکرد مدیران در ارائه خدمت به مردم عملگرایانه باشد.
وی یادآور شد: وظیفه اصلی مجریان دولت در شهرستان توجه به مطالبات به حق مردم و گره گشایی از آنها است و در این راستا باید صرفا مدیریت خورد را معطوف به حضور در محل کار خود نکنند و بصورت میدانی وارد عمل شوند.
مهری با تاکید بر اینکه اجرای مصوبات مشمول زمان نشود، تصریح کرد: مدیران باید با تصمیم گیری های اجرایی در کارگروه های تخصصی و فنی به بررسی و نتیجه گیری بپردازند.
وی بر تلاش شبانه روزی مدیران به مردم شهرستان فیروزکوه تاکید کرد: در راستای افزایش سطح خدمات به مردم بازدیدهای میدانی و همچنین جلسات منظم و مستمر در دستور کار قرار دارد.
شهرستان فیروزکوه با ۳۴ هزار نفر جمعیت در شمال شرق تهران قرار دارد که این شهرستان نقطه استان استان های تهران، سمنان و مازندران است.