حسن افتخاری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اینک فشار گاز در خطوط در کشور پایین آمده است و محدودیت هایی نیز در سطح کشور اعلام کرده اند اگر بخش خانگی رعایت نکند، به اجبار گاز صنایع کوچکتر نیز محدود می شود.
قطعی گاز و تامین نشدن مازوت سبب شه تا تولید در کارخانه سیمان بجنورد از ۲ روز گذشته قطع شود.
وی افزود: هم اینک کارشناسان شرکت گاز استان در راستای مدیریت مصرف از اداره ها و سازمان ها بازرسی انجام می دهند.
وی گفت: هم اینک برای مرغ داری ها و گلخانه ها برنامه محدودیتی نداریم اما گاز فشار گاز در خطوط پایین بیاید احتمال قطع گاز نیز به خودی خود وجود دارد.
معاون امور بهرهبرداری شرکت گاز خراسان شمالی اعلام کرد: با سرمای کمسابقه هوا در چند روز گذشته، مصرف ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب گاز در سامانههای گرمایش خانگی به ثبت رسید.
افتخاری اظهار داشت: رقم مورد انتظار برای مصرف گاز در بخش گرمایشی استان تا چهار میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب بود که هفته گذشته تا حد پنج میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب در روز نیز رسید، اما اکنون مصرف مشترکان خانگی از حد انتظار نیز تجاوز کرده و به بیش از ۶ میلیون مترمکعب رسیده است.
وی مجموع میزان برداشت گاز از خط گاز استان را در هر شبانه روز حدود هشت میلیون مترمکعب عنوان کرد و افزود: با توجه به ورود جبهه هوای سرد، میزان مصرف گاز به یکباره افزایشی دور از انتظار یافته است.
وی افزود: در تابستان مصرف بخش خانگی استان از گاز یک میلیون متر مکعب بود و هفت میلیون مترمکعب نیز در اختیار صنایع قرار می گرفت ما هم اینک بخش خانگی سهم گاز صنایع را نیز می سوزاند.
بارش برف در روز جمعه موجب شد که دمای هوای استان دچار کاهشی چشمگیر شود به گونه ای که بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی با دمای ۱۸ درجه زیر صفر در چند روز سردترین مرکز استان در کشور بود.
افتخاری خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این افت دما همزمان در بیشتر استان ها اتفاق افتاده است هر منطقه از سهم خود استفاده می کند و ما نمی توانیم به سهم گاز دیگر استانها چشم داشته باشیم.
معاون امور بهرهبرداری شرکت گاز خراسان شمالی اظهار داشت: بخشی از گاز مصرفی صنایع بزرگ استان قطع و یا محدود شده است و تاکنون از قطع گاز صنایع کوچک استان خودداری کرده ایم اما از شهروندان می خواهیم که با مصرف بهینه، باعث قطع جریان گاز صنایع نشوند و البته هشدارهای لازم را به صنایع کوچک و حتی مرغداری ها برای استفاده از سوخت دوم نیز داده ایم.
وی از اداره ها و سازمان ها خواست تا در مصرف گاز بیشتر صرفه جویی داشته باشند و افزود: نباید گاز اداره ها هم اینک از ساعت ۱۲ ظهر به بعد روشن باشد، اداره ها و سازمان ها باید پیش بینی های لازم را داشته باشند.
معاون امور بهرهبرداری شرکت گاز خراسان شمالی گفت: گلخانه ها، مرغداری ها و سایر واحدهای تولیدی نیاز به مصرف گاز دارند و در صورت قطعی دچار مشکلات زیادی خواهند شد، بر این اساس انتظار آن است که مشترکان مصرف سامانه های گرمایشی خود را مدیریت کنند تا قطع گاز این واحدها منجر به مشکلاتی برای تولیدات حوزه کشاورزی و دامی نشود.
افتخاری افزود: اگر مشترکان بخش خانگی که شامل اداری و تجاری نیز می شود، مصرف گاز را مدیریت نکنند در مرحله دوم سوخت واحدهای صنعی و تولیدی کوچک نیز قطع خواهد شد که خساراتی را برای این بخش در پی خواهد داشت.
وی اظهار داشت: مصرف گاز ادارات و سازمان های استان نیز هر روز مورد پایش قرار می گیرد و از مدیران ادارات نیز انتظار داریم این حوزه را مدیریت کنند تا بخش های اقتصادی در این ایام شیوع کرونا گه زیان و ضرر زیادی دیده اند، بیشتر متحمل خسارت نشوند.
افتخاری با بیان اینکه احتمال قطع شدن گاز بوسیله رگلاتور گاز در زمستان وجود دارد افزود: علت قطع شدن گاز در زمستان از رگلاتور گاز است و معمولا به خاطر مصرف بیش از اندازه گاز و پیک مصرف در این فصل است و همچنین به علت افت فشار در فصل های سرد قطع می شوند.
وی از مردم خواست تا در این شرایط خود هیچ اقدامی نکنند و افزود: وصل گاز توسط افراد خطرات زیادی دارد که به همین دلیل توصیه می شود این امر توسط مامور اداره گاز صورت گیرد.
معاون امور بهرهبرداری شرکت گاز خراسان شمالی با اشاره به وجود ۳۲۶ هزار مشترک گاز در بخش خانگی استان، گفت: اگر این مشترکان در شبانه روز ۲ مترمکعب گاز صرفه جویی کنند گازی معادل ۲ برابر مصرف کارخانه سیمان بجنورد صرفه جویی خواهد شد.
وی پوشیدن لباس مناسب در منازل، کم کردن درجه بخاری و وسایل گرمایشی، رعایت دمای رفاه بین ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد و خاموش کردن وسایل گرمایشی اتاق های خالی را از راههای بهینه سازی مصرف گاز در فصل سرما برشمرد.
افتخاری اظهار داشت: اگر جبهه هوای سرد پایدار باشد احتمال اعمال محدودیت بیشتر بر روی گاز مصرفی صنایع کوچک استان نیز وجود دارد.
تاکنون به ۳۱۰ واحد صنعتی و ۱۵ شهرک صنعتی استان گازرسانی شده است که این استان در این حوزه رتبه دوم کشوری را در سال گذشته کسب کرده است.
نیروگاه برق سیکل ترکیبی شیروان، پتروشیمی خراسان (بجنورد)، آلومینای ایران (جاجرم)، ریخته گری و لوله گستر اسفراین از جمله صنایعی هستند که گاز طبیعی مصرف می کنند.
در خراسان شمالی، ۳۱۹ واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری است.
اکنون ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و ۹۹.۷ درصد جمعیت روستایی خراسان شمالی از گاز طبیعی بهره مند هستند.
خراسان شمالی دارای ۳۲۶ هزار مشترک در بخش های صنعتی، خانگی و عمومی است که حدود ۷۳۷ مشترک مربوط به بخش صنعتی است.
سهم گاز طبیعی در تامین سبد انرژی استان بیش از ۸۰ درصد است.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آن در روستاها سکونت دارند.