به گزارش پایگاه اینترنتی ساینس الرت، البته این آنتیبادی درمانی که توسط محققان بیمارستان کالج دانشگاهی لندن و محققان شرکت داروسازی «آسترازنکا» ابداع شد هنوز در مرحله فاز سوم آزمایشات بالینی به سر میبرد.
این آنتی درمانی جدید موسوم به AZD۷۴۴۲، در واقع ترکیبی از دو آنتی بادی مونوکلونال AZD۸۸۹۵ و AZD۱۰۶۱ است که هر دو، حوزه اتصال گیرنده پروتئین اسپایک SARS-CoV-۲ را هدف قرار می دهند.
این گروه محققان در مقاله ای در وب سایت US ClinicalTrials.gov، نوشتند که با هدف قرار دادن این ناحیه از پروتئین اسپایک ویروس کرونا، آنتی بادی ها می توانند از اتصال ویروس به سلول های انسانی جلوگیری کنند و بنابراین انتظار می رود که از بروز عفونت جلوگیری کند.
پیش از این نیز محققان از یک آنتی بادی درمانی دیگر برای جلوگیری از وخیم تر شدن بیماری کرونا افراد مبتلا به موارد خفیف و متوسط کووید-۱۹ استفاده می کردند.
در آن روش درمانی آنتی بادی ها مونوکال - کازیروییماب و ایمدویماب- به بیماران مبتلا به کرونا داده می شود.
یک کارآزمایی بالینی بر روی بیماران مبتلا به کووید-۱۹، نشان داده شد که کازیروییماب و ایمدویماب که با هم تجویز می شوند، میزان بستری بیماران مبتلا به کرونایی که در معرض خطر شدیدتر شدن این بیماری قرار دارند پس از ۲۸ روز کاهش می دهد.
آنتی بادی ها پروتئین هایی اندکی به شکل Y هستند که در یک قسمت خاص - به نام آنتی ژن - از ویروس، باکتری یا سایر عوامل بیماری زا می چسبند و یا آن را «نشانه گذاری می کنند» تا توسط سیستم ایمنی بدن مورد حمله قرار گیرد و یا مستقیماً از حمله پاتوژن به ما جلوگیری می کنند.
محققان امیدوار هستند که این آنتی بادی درمانی جدید که در فاز سوم مطالعه بالینی به سر می برد، از افرادی که در معرض ویروس کرونا قرار گرفته اما هنوز علایمی ندارند، محافظت کند.
پژوهشگران امید دارند با این آنتی بادی درمانی جدید ابتلا به کرونا را در مرحله اول متوقف سازند.
به گفته محققان، این درمان برای افرادی که در معرض خطر شدید ابتلا به کرونا قرار دارند نیز مناسب است برای مثال این درمان برای سالمندان و افرادی که با یک فرد مبتلا به کرونا در یک خانه زندگی می کنند، مناسب است.