امیر سرتیپ محمد نجاتی روز چهار شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مرحله نخست این مجموعه فرهنگی شامل ساختمانی است که به عنوان بخش اسناد و اداری مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی افزود: عملیات اجرایی باغ موزه این استان در سال ۹۶ آغاز شد اما تنها مطالعات و تا حدودی خاکبرداری آن انجام شد اما از سال ۹۸ عملیات اجرایی ساخت و ساز آن با جدیت دنبال و شتاب بیشتری دنبال شد.
وی با بیان اینکه این باغ موزه در زمینی به مساحت ۱۲ هکتار ایجاد می شود، گفت: طبق نقشه باید ۶ هزار و ۳۰۰ متر بنا مشتمل بر پنج ساختمان در باغ موزه استان ایجاد شود که در مرحه اول ساختمانی به زیربنای ۹۰۰ متر مربع ساخته شده است و تلاش ما بر آن است تا دهه فجر آن را به بهره برداری رسانده و در اختیار جامعه ایثارگری قرار دهیم.
امیر نجاتی با بیان اینکه این ساختمان در ۲ طبقه ایجاد شده است، افزود: بنا هم اینک در مرحله نازک کاری است و با وجود شرایط آب و هوایی نامساعد و سرد تلاش داریم آنرا آماده بهره برداری کنیم.
وی گفت: در مرحله اول برآورد شده بود که برای تکمیل و بهره برداری از مجموعه فرهنگی باغ موزه ۵۴۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شود اما با توجه به افزایش قیمت ها اعتبار مورد نیاز بیش از این میزان خواهد بود.
وی اظهار داشت: برای مرحله نخست شامل یک ساختمان ۲ طبقه ۷۵ میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده بود که با احتساب محوطه سازی این رقم به ۱۰۰ میلیارد ریال خواهد رسید و علاوه بر این اعتبارات، دستگاه ها و شهرداری نیز مساعدت هایی برای اجرای آن دارند.
ساخت باغ موزه دفاع مقدس خراسان شمالی از سال ۹۶ در زمینی با گستره ۱۲ هکتار در جنوب بجنورد و در محدوده بوستان جنگلی دوبرار آغاز شده است.
خراسان شمالی که بعد از سال ها کشمکش بر سر مکان نمایی و تعیین زمینی برای ساخت باغ موزه دفاع مقدس، این زمین را در اختیار گرفت، تنها استانی است که باغ موزه دفاع مقدس ندارد و حال آنکه اکنون حتی ۹ شهرستان غیرمرکز استان در کشور دارای باغ موزه دفاع مقدس هستند.
خراسان شمالی بیش از سه هزار شهید تقدیم انقلاب کرده است، همچنین بیش از ۳۵ هزار رزمنده این خطه در دوران دفاع مقدس در عملیات ها حضور داشته اند.
تعداد کل ایثارگران این استان ۱۰ هزار ۲۷۷ نفر، آزادگان ۳۹۷ نفر و جانبازان آن هفت هزار و ۲۳۲ نفر است.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد و در شمال شرق کشور واقع است.