عبدالمالک شنبهزاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: همچنین ۱۸ مورد حفاریهای غیرمجاز در محوطههای تاریخی و پنج مورد جلوگیری از تخریب آثار از دیگر فعالیتهای یگان حفاظت این اداره در سه ماهه پاییز بوده است.
وی افزود: براساس سرکشی و بازدیدهای نظارتی محسوس و غیرمحسوس توسط نیروهای یگان حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی استان، ۲۲ حفار غیرمجاز دستگیر و یک دستگاه فلزیاب کشف و ضبط شد.
شنبه زاده یادآور شد: یک هزار و ۹۲۲ بازدید و سرکشی از آثار تاریخی استان در سه ماهه پاییز سال جاری صورت گرفته است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ایلام گفت: با توجه به وجود آثار تاریخی فراوان در استان، تشکیل انجمنهای میراثفرهنگی با هدف نظارت و مراقبت بیشتر از آثار تاریخی از اقدامات ادارهکل استان است.
وی از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف در حوزه میراثفرهنگی با سامانه ۰۹۶۲۲ و در حوزه گردشگری با سامانه ۰۹۶۲۹ تماس حاصل نمایند.
۹۸۵ پروانه تولید انفرادی صنایع دستی در ایلام صادر شد
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان ایلام در بخش دیگری از سخنانش گفت: در سه ماهه پاییز همچنین ۹۸۵ فقره پروانه تولید انفرادی برای متقاضیانی که دارای تخصص، تجربه و آشنایی به فرایند تولید و توانایی ساخت محصول دریکی از رشتههای صنایع دستی بودهاند، صادر و تمدید شد.
وی افزود: افرادی که مجوز پروانه تولید انفرادی دریافت میکنند بهشکل مستمر و مداوم در رشته مورد تقاضای خود فعالیت و تولید خواهند داشت.
شنبه زاده یادآور شد: همچنین در این بازه زمانی ۷۷ فقره کارت شناسایی برای صنعتگران ایلام صادر شده است.
وی یادآور شد: فعالیت این افراد در رشتههای گلیم ساده و نقش برجسته، جاجیمبافی همچنین رشتههای دارای قابلیتهای اشتغالزایی و مزیتدار مانند معرق چوب، نقاشی روی سفال، حصیربافی و سایر رشته فعالیتهای رایج در استان است.
استان ایلام دارای بیش از ۱۰ هزار صنعتگر در ۳۳ رشته صنایعدستی و ۱۲۴ کارگاه فعال بهصورت رسمی است که بیش از نیمی از آنها در بخش تولید گلیم نقش برجسته فعال هستند.
استان ایلام یک هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی، طبیعی و گردشگری دارد که ۷۷۴ اثر آن تاکنون در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده که از این تعداد ۷۳۷ اثر تاریخی، ۲۴ اثر معنوی، ۶ اثر طبیعی و هفت اثر نیز مکان رویداد دفاع مقدس است