دکتر محمد گران روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه از ابتدای انقلاب تاکنون ۷۸ خانه بهداشت ملکی در قائمشهر احداث شده است، افزود: در سال ۹۶ بیشترین خانه بهداشت در سطح روستاهای قائمشهر احداث شد که نشان دهنده توجه جدی دولت به بخش بهداشت روستایی است.
وی ادامه داد که در طی دولت دوازدهم ۱۷ خانه بهداشت در سطح روستاهای قائمشهر ساخته شد که احداث و تجهیز هر یک از این مراکز بهداشت ۱۵۰ میلیون تومان هزینه صرف شد.
رییس مرکز شبکه بهداشت قائمشهر به مشارکت خیرین در اهدای زمین برای ساخت خانه های بهداشت اشاره کرد و افزود: پروانه ساخت تمامی این مراکز هم به صورت رایگان توسط شوراها و دهیاری ها در سطح روستاها صادر شد و توسط دانشگاه علوم پزشکی ساخته شد.
دکتر گران با اعلام اینکه از سال ۹۷ احداث خانه های بهداشت به سمت ساخت مراکز خدمات جامع سلامت روستایی تغییر شکل داد گفت: در سال ۹۷ و در عرض یکسال ۹ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی ساخته شد که ساخت و تجهیز هر یک از این مراکزها حدود یک میلیارد تومان هزینه داشت.
وی اعلام کرد که در حال حاضر ۱۸ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی در قائمشهر مشغول به فعالیت است.
نوسازی هفت خانه بهداشت روستایی فرسوده
رییس مرکز شبکه بهداشت قائمشهر عمر مفید خانه و مراکز بهداشت روستایی را ۲۵ سال عنوان کرد و گفت: در سال گذشته هفت خانه بهداشت روستایی با قدمت بیش از ۲۵ سال در قائمشهر مجدداً ساخته شد.
دکتر گران با بیان اینکه در سال جاری نیز ۲ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی بالای ۲۵ سال قدمت در حال نوسازی است، افزود: مرکز خدمات جامع سلامت روستایی جنید با هزینهای بالغ بر یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در هفته دولت به بهره بردرای رسید و مرکز خدمات جامع سلامت روستایی در روستای قادیکلای بزرگ هم با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال ساخت است.
وی ابراز امیدواری کرد که مرکز خدمات جامع خدمات روستایی روستای قادیکلای بزرگ نیز تا پایان امسال یا هفته دولت سال آینده به بهره بردرای برسد.
رییس شبکه بهداشت شهرستان قائمشهر افزود: برای ساخت خانه بهداشت و مراکز جامع خدمات روستائی ۳۰ درصد از محل بودجه استانداری ( تملک و دارایی ) و مابقی هم از طرح تحول سلامت وزارت بهداشت اعتبار دریافت شد.
دکتر گران در خصوص تاثیر مراکز خدمات بهداشتی در روستاها گفت: با ساخت این خانه های بهداشت و مراکز درمانی علاوه برآنکه تمام نیازمندی های بهداشتی و درمانی ساکنین روستاها در حال تامین است بلکه در طرح نظارتی از قبیل رعایت نکات بهداشت فردی، عدم ریختن فاضلاب به مراکز عمومی و بازدید از مغازه ها هم تاثیر گذار است.