تهران-ایرنا- رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها بر ضرورت مهارت‌افزایی و معرفت‌زایی اساتید توسط معاونان آموزشی و پژوهشی دانشگاه‌ها تاکید کرد.

به گزارش روز سه شنبه مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، در نشست مجازی مسوولان نهاد نمایندگی و معاونان آموزشی و پژوهشی دانشگاه‌های آزاد اسلامی سراسر کشور گفت: در سند دانشگاه اسلامی و مجموعه‌ اسناد بالادستی نظام، تکالیفی متوجه دانشگاه‌هاست؛ این تکالیف گاهی نیاز است که یادآوری، بازخوانی و دوباره مورد توجه قرار بگیرد تا بتوان جریان آموزشی دانشگاه‌ها را به اهداف مؤثری هدایت کرد.

وی ضمن تسلیت گفتن به مناسبت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) و  سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، خاطرنشان کرد: یکی از اهداف جلسه امروز این است که نظرات مسئولان نهاد رهبری و معاونان آموزشی و پژوهشی دانشگاه‌های آزاد را درباره تحولات امیدآفرین واحدهای دانشگاهی بشنویم؛ ما دانشگاه را مجموعه‌ای می‌دانیم که در آن آموزش، پژوهش، تربیت و تولید دانش اتفاق می‌افتد. اما بخش آموزشی آن بخش اصلی هویتی دانشگاه‌هاست که معتقدیم اتفاقاً بخش‌های تربیتی و فرهنگی دانشگاه بیشتر در همین بخش آموزش است که رخ می‌دهد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها افزود:  در این جلسه نقاط تحول‌آفرین و رو به جلویی که در فضای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی برنامه‌ریزی شده است و در چشم‌اندازهای دانشگاه وجود دارد، توسط معاونان آموزشی و پژوهشی دانشگاه‌ها ارائه می‌شود. همچنین در این جلسه فعالیت‌هایی که به‌عنوان همکاری مشترک بین دانشگاه و مجموعه نهاد رهبری امکان طراحی و برنامه‌ریزی آن برای ایام کرونا و پس از آن وجود دارد، بررسی می‌شود.

وی عنوان کرد: معاونان آموزشی دانشگاه‌ها، فضای آموزش دانشگاه‌ و مجموعه اساتید را در اختیار دارند و فرصتی است برای معاونت آموزشی و نهاد رهبری که دانشگاه در تراز نظام اسلامی را تحقق ببخشند؛ رابطه علم و دین منحصر به دروس علوم انسانی و معارف اسلامی نیست و باید معاونان آموزشی این موضوع را در همه رشته‌ها بررسی کنند. برخی واحدهای دانشگاهی تجربه و ظرفیت‌های خیلی خوبی دارند که از پتانسیل آنان حتماً استفاده خواهد شد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت حوزه‌های علمیه شهرهای سراسر کشور توسط مسئولان دانشگاهی گفت: از معاونان آموزشی و پژوهشی می‌خواهم که موضوع شاگردپروری را دنبال و الگوهای قابل انتقال را طراحی کنند و مهارت‌افزایی داشته باشند. همچنین مصمم به رعایت اوقات نماز و حفظ شعائر دینی در دانشگاه‌ها باشند. در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی سوالات مختلفی مطرح می‌شود و خیلی خوب است که این موارد در کلاس‌های درسی اساتید مطرح و پاسخ سوالات توسط اساتید به دانشجویان داده شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین رستمی با اشاره به ضرورت مهارت‌افزایی و معرفت‌زایی اساتید در دانشگاه‌ها توسط معاونان آموزشی و پژوهشی دانشگاهی افزود: شناسایی اساتید عالم، فرهیخته و انقلابی را در اولویت جذب قرار دهید تا فرصت استفاده از ظرفیت اساتید باسواد و دانشمند انقلابی فراهم شود؛ همچنین در فرصت مطالعاتی دانشگاه‌ها ظرفیت‌های خوبی وجود دارد که امیدواریم به‌خوبی استفاده شود.

لزوم برنامه‌ریزی مناسب برای دانشجویان خارجی

وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در چند سال اخیر در جذب دانشجویان خارجی خوب عمل کرده است، گفت: معاونان آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی از ظرفیت دانشجویان خارجی واحدهای دانشگاهی استفاده کنند و برای آنان برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی ظرفیت‌های بسیار ارزشمندی برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی دارد و باید این دانشگاه به سمت این تمدن که اهداف آن توسط رهبر انقلاب ترسیم شده است، حرکت کند. مهم‌ترین مولفه در رسیدن به این تمدن، تولید دانش انبوه در قالب‌های مختلف است که منجر به تکنولوژی و سبک زندگی می‌شود که می‌تواند الگویی برای سایر کشورهای جهان لحاظ شود.

یادآور می‌شود، مسوولان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های آزاد اسلامی استان‌ها و معاونان آموزشی و پژوهشی دانشگاه به‌صورت مجازی و از طریق ویدئوکنفرانس در این نشست حضور داشتند.

در این جلسه مجتمع دانشگاهی ولایت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی به نام «سرباز ولایت، سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی» نامگذاری شد.