«علیرضا تاجبر» امروز (چهارشنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به تاثیر لایحه بودجه ۱۴۰۰ بر روند معاملات بورس اشاره کرد و افزود: بودجه از چند لحاظ برای بورس ایران مهم است و باید این موضوع را از لحاظ نرخ خوراک پتروشیمیها، نرخ حاملهای انرژی، حق انتفاع معادن، نرخ بهره و میزان تامین مالی دولت از بازار سرمایه مورد بررسی قرار داد.
تاجبر اظهار داشت: درباره نرخ خوراک پتروشیمیها، نرخ حاملهای انرژی و حق انتفاع معادن، ریسکی متوجه بازار نیست و قیمتها در لایحه بودجه ١٤٠٠ نسبت به سال ٩٩ تغییری نداشته است.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: در زمینه تامین مالی دولت از بازار سرمایه ارقامی اعلام شده است که این موضوع به عنوان ریسکی تلقی میشود که امیدواریم با رایزنیهای صورت گرفته توسط دولت و مجلس تغییراتی در آن اعمال شود.
تاجبر به نوسان های اخیر معاملات بورس اشاره کرد و گفت: بازار از چند روز گذشته به سمت سهمهایی پیش رفت که سهامداران اطمینان خاطر داشتند، در آن سهمها عرضهکننده شدید وجود ندارد.
وی اظهار داشت: سهامداران از عرضه شدید و بی حد و اندازه در بازار ترسیده بودند، این امر باعث شد تا از چند روز گذشته نقدینگی بیشتر به سمت سهام شرکت های کوچک ورود کند.
تاجبر اضافه کرد: اکنون به نظر میرسد بازار در حال تغییر روند معاملات بوده و قرار است دوباره نقدینگی به سمت سهام شرکتهای بزرگ پیش رود.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه سهام شرکتهای کوچک به نقطه قیمتی بالایی رسیدند و به اشباع خرید رسیدهاند؛ بنابراین براساس پیشبینیها پول از این سهام خارج و دوباره به سمت سهام شرکتهای بزرگ و بنیادی وارد خواهد شد.
وی به ایرادات وارد شده نسبت به عملکرد بازارگردانها در بازار گفت: در وضعیت فعلی عملکرد بازارگردانها یک بهانه شده است که همه مشکل بازار را به بازارگردانی ارتباط میدهند، در حالی که مشکل فعلی بازار، بازارگردانی نیست و در این زمینه باید گفت که اصل بازارگردانی با چیزی که اکنون در بازار وجود دارد فاصله دارد.
تاجبر اظهار داشت: اکنون بازارگردانها در بازار ایران فقط پول و سهم دارند در حالی که در دنیا بازارگردانها دارای ابزارهای مختلف مالی مانند فروش استقراضی و اختیار فروش و خرید هستند که از طریق آن اقدام به بازارگردانی و کنترل دامنه نوسان یک سهم میکنند.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: بازار در وضعیت فعلی به دلایل دیگری، منفی و نقدشوندگی آن کاهش پیدا کرده است که تنها عامل آن مربوط به بازارگردانی نیست.
وی به تداوم اقبال سرمایهگذاران به سمت بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: در سایر بازارها رکود مطلق وجود دارد و تنها رقیب جدی در بازار سرمایه، بازار پول یا سپردههای بانکی است؛ بنابراین بازارهای رقیب تا پایان سال شاهد چندان رونقی نخواهند بود.
تاجبر خاطرنشان کرد: بازار سرمایه تا زمان مشخص شدن تکلیف بودجه حرکت متعادلی خواهد شد اما به محض برداشته شدن ریسکهای بودجه، شاهد یک روند صعودی جدی در این بازار خواهیم بود.
به گزارش ایرنا، شاخص کل در بازار بورس دیروز (سهشنبه) ۲۵ هزار و ۱۶۸ واحد افت داشت که در نهایت این شاخص به رقم یک میلیون و ۴۱۲ هزار واحد رسید.