به گزارش خبرنگار ایرنا سهراب مختاری، سهشنبه در کارگروه اقتصادی اشتغال و سرمایهگذاری استان فارس افزود: این استان در حال حاضر در حوزه ثبت نام متقاضیان تسهیلات مشاغل آسیب دیده از کرونا رتبه سوم کشور را در اختیار دارد.
وی، با بیان اینکه ۴۲ هزار و ۳۷۸ کارگاه استان فارس برای دریافت تسهیلات مشاغل آسیب دیده از کرونا ثبت نام کردهاند،گفت: تاکنون ۴۷۲ میلیارد تومان تسهیلات به اینگونه کسب و کارها در این استان پرداخت شده که در این خصوص فارس، در رتبه چهارم کشور قرار دارد.
مختاری ادامه داد: در حال حاضر ۱۲ هزار و ۴۵۴ پرونده با تقاضای ۲۱۸ میلیارد تومان تسهیلات کرونایی در اختیار شعب بانکهای عامل استان فارس قرار گرفته است که باید زمینه پرداخت این وامها تسهیل شود تا کسب و کارهای متضرر از شیوع ویروس کرونا در این استان از این ظرفیت بهرهمند شوند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس اظهار داشت: شهرستانهای گراش ،لارستان، مُهر و خرمبید عملکرد ممتازی در پرداخت تسهیلات کرونایی داشتهاند،همچنین عملکرد شهرستانهای فیروزآباد، مرودشت، استهبان، رستم، خنج و فسا در این زمینه نسبتا خوب بوده لیکن شهرستانهای ممسنی، اقلید، کوار، بوانات و سپیدان عملکرد خوبی نداشتهاند که باید در این مناطق تلاش آنها برای پرداخت این تسهیلات دوچندان شود.
در ادامه این نشست مصوب شد که حداکثر تا پایان دی ماه ۹۹ دستگاههای اجرایی و بانکهای عامل در استان فارس در تعاملی تنگاتنگ، زمینه پرداخت تسهیلات کرونایی باقیمانده را به متقاضیان فراهم کنند.
اهالی فرهنگ، رسانه ،ورزش و گردشگری فارس برای دریافت تسهیلات حمایتی دولت اقدام کنند
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس همچنین در ادامه این نشست به موضوع دستورالعمل پرداخت تسهیلات حمایتی دولت برای مشاغل آسیب دیده از کرونا در حوزه گردشگری، ورزشی و فرهنگی که در روزهای اخیر ابلاغ شده است، اشاره کرد و اظهار داشت: به واحدهای اقامتی این استان که از شیوع کرونا آسیب جدی دیدهاند بین ۵۰۰ تا ۹ هزار میلیون ریال تسهیلات کم بهره پرداخت خواهد شد.
مختاری افزود: ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و ورزش و جوانان استان فارس باید فعالان بخشهای مرتبط را شناسایی و با استفاده از روشهای مختلف از جمله ارسال پیامک به آنها در مورد پرداخت این تسهیلات اطلاع رسانی کنند.
وی ادامه داد: به باشگاههای ورزشی نیز تا سقف ۹۶۰ میلیون تومان تسهیلات کم بهره پرداخت خواهد شد که در این شرایط کرونایی میتواند به پایداری مشاغل و تدوام سرمایهگذاریها کمک کند.
به گفته این مقام مسوول، اهالی قلم، فرهنگ و رسانه نیز میتوانند از این ظرفیت ایجاد شده بهرهمند شوند.
اشتغالزایی فارس در سامانه رصد اشتغال ثبت شود
مختاری، در بخش دیگر سخنان خود بر ثبت اطلاعات مربوط به اشتغالزایی دستگاههای اجرایی این استان تاکید و بیان کرد: تا یک ماه آینده باید اطلاعات مربوط به اشتغالزایی پیشبینی و محقق شده نهادهای مختلف در سامانه رصد اشتغال ثبت شده باشد و این موضوع همت و تلاش دستگاههای اجرایی را طلب میکند.
به گفته وی، در سال ۹۹ پیشبینی اشتغالزایی دستگاههای اجرایی فارس ۴۶ هزار و ۳۲۷ نفر بوده که تاکنون ۲۳ هزار و ۱۲۰ مورد آن در سامانه رصداشتغال ثبت شده است.
مشکلات تعاونیها را دریابیم
مختاری، در قسمت دیگری از مطالب خود بر رفع مشکلات حوزه تعاون تاکید کرد و گفت: در سفر اخیر معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل بانک توسعه تعاون به استان فارس، هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای بخش تعاون و تکمیل طرحهای نیمه تمام این استان اختصاص یافت.
وی افزود: از سال ۹۳ تا پایان سال ۹۸ تعداد ۲ هزار و ۳۰۵ تعاونی در فارس تشکیل شده و در مدت یاد شده، رتبه نخست کشوری در حوزه تشکیل تعاونیها به این استان تعلق گرفته است اما اکنون تعاونگران فارس، دغدغههایی دارند که باید مدنظر مسوولان ارشد استانی قرار گیرد.
مختاری ادامه داد: رفع مشکلات تعاونیهای مصرف در حوزه مالیات، عدم سیاستگذاری مشخص برای تعاونیهای مصرف برای توزیع کالاهای اساسی و عضویت اتاق تعاون در ستاد تنظیم بازار، مشروعیت تعاونیهای فعال در حوزه دامداری و مرغداری برای عرضه نهادهها، رفع مشکلات تعاونیهای مرزنشین و چالشهای عمرانی تعاونیهای مسکن باید مورد توجه جدی قرار گیرد.