دکتر علیرضا جوان روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: هماکنون ۱۰۰ دستگاه تنفس مصنوعی یا ونتیلاتور در بخشهای مراقبتهای ویژه مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال استفاده برای درمان بیماران است.
وی ادامه داد: ونتیلاتور یکی از تجهیزات پزشکی مورد نیاز تختهای ویژه است که در درمان بیماران بدحال کرونایی و بستری در بخشهای مراقبت ویژه اهمیت زیادی دارد.
مدیر تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پیش از این ۱۰ درصد از کل تختهای بیمارستانی را تخت مراقبت ویژه تشکیل میداد ولی پس از شیوع ویروس کرونا و افزایش تعداد بیماران کووید ۱۹ با مشکل حاد تنفسی، وزارت بهداشت این میزان را به ۲۰ درصد توصیه کرد.
وی افزود: بر همین اساس راهاندازی ۳۰۰ تخت جدید مراقبت ویژه برای درمان بیماران کرونایی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیشبینی شد که تاکنون ۱۰۰ دستگاه آن همراه با تجهیزات جانبی از جمله ونتیلاتور تامین و بکارگیری شده است.
دکتر جوان ادامه داد: تاکنون با تلاش وزارت بهداشت و همچنین کمک شهروندان نیکوکار و از محل درآمدهای اختصاصی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۱۰۰ دستگاه ونتیلاتور آی.سی.یو، ۵۰ دستگاه ونتیلاتور پرتابل، ۱۴۰ دستگاه بایپس و ۱۲۰ دستگاه آمبوبگ اتوماتیک برای درمان بیماران کرونایی در اختیار بیمارستانهای تحت پوشش این دانشگاه قرار گرفته است.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به ۱۳ شهرستان به اضافه کلانشهر مشهد در استان ۳۳ شهرستانی خراسان رضوی هشت هزار تخت بیمارستانی در اختیار دارد.
۸۰ درصد جمعیت شش میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند. به بقیه جمعیت استان توسط دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی تربتجام و نیشابور خدماترسانی میشوند.
بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون یک میلیون و ۲۱۲ هزار و ۴۸۱ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. بیماری کووید ۱۹ تاکنون جان ۵۴ هزار و ۹۴۶ نفر را در کشورمان گرفته است. تاکنون ۹۶۹ هزار و ۴۰۸ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا هم در ایران بهبود یافتهاند.
بر اساس آخرین تحلیلهای آماری اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هماینک در سطح کشور ۱۰۸ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۳۴۰ شهرستان در وضعیت زرد شیوع ویروس کرونا قرار دارند و هیچ شهری در ایران از این لحاظ با وضعیت قرمز مواجه نیست.
"پاندمی کرونا" تاکنون در سطح جهان ۸۱ میلیون و ۸۶۱ هزار و ۲۳۷ نفر را بیمار کرده و جان یک میلیون و ۷۸۳ هزار و ۸۶۱ نفر را در ۲۳۰ کشور گرفته است. ۵۷ میلیون و ۹۰۱ هزار و ۹۲۱ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا در سطح جهان، تاکنون درمان شدهاند.
در این میان آمریکا با ۱۹ میلیون و ۷۸۱ هزار و۷۱۸ بیمار کووید ۱۹ و ۳۴۳ هزار و ۱۸۲ قربانی ویروس کرونا، بیشترین آمار ابتلا و تلفات ناشی از پاندمی کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است. پس از آمریکا کشورهای هند، برزیل و روسیه بیشترین شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارند.
بر اساس آخرین آمارهای رسمی، ایران در جدول مبتلایان پاندمی کرونا جایگاه پانزدهم را در میان کشورهای جهان دارد.