به گزارش روز شنبه ایرنا، نشریه فرانسوی لوپاریزین در گزارشی نوشت ریشه کن شدن فلج اطفال در قاره آفریقا تا کشف واکسن کرونا... از جمله خبرهای خوب سال سخت ۲۰۲۰ بود. برخی خبرهای خوب در سال ۲۰۲۰، توانست باعث شود تا مردم در گوشه و کنار جهان کمی از تلخی های این سال را از یاد ببرند.
۱) فلج اطفال رسماً از قاره آفریقا ریشه کن شد
چهار سال پس از ثبت آخرین موارد ابتلا به فلج اطفال در شمال شرقی نیجریه، سرانجام سازمان جهانی بهداشت (WHO) در پایان ماه اوت (مرداد/ شهریور)، قاره آفریقا را عاری از فلج اطفال را اعلام کرد.
۲) واکسن کرونا در کمتر از یک سال ساخته شد
در حالی که تولید و توزیع هر نوع واکسن به طور متوسط ده سال طول می کشد؛ اما در سال ۲۰۲۰ یک رکورد علمی به ثبت رسید و کمتر از ۱۲ ماه واکسن مقابله با کووید ۱۹ ساخته شد.
۳) پررنگ شدن امیدها به درمان قطعی ایدز
ده سال پس از درمان نخستین بیمار مبتلا به ایدز، تحقیقات منتشر شده از سوی محققان در ماه مارس (اسفند/فروردین) نشان داد که دومین بیمار مبتلا به ایدز بهبود یافته و طی سی ماه هیچ علامتی از این بیماری را بروز نداده است.
۴) ۵۰ تا ۹۰ درصد تنوع زیستی دریایی می تواند تا سال ۲۰۵۰ احیا شود
بر اساس مطالعات منتشر شده در نشریه علمی Nature در ماه آوریل (فروردین/اردیبهشت)، اکوسیستم های دریایی می تواند طی ۳۰ سال آتی بازیابی شوند.
۵) طبیعت جهان در دوران قرنطینه نفس کشید
اگرچه نمی توان گفت اقدامات قرنطینه و محدودیت های کرونایی دولت ها برای مقابله با کووید ۱۹ خبر خوشایندی است؛ چرا اقتصاد جهان را متزلزل کرده و فقر، میلیون ها کارگر را در سراسر جهان تهدید می کند؛ اما قدر مسلم آن است که کیفیت هوا به طرز قابل توجهی در مقیاس جهانی بهبود یافته، به گونه ای که قله های هیمالیا از مکان های بسیار دورتر از حد تصور، قابل مشاهده بود.
۶) شکست رئیس جمهوری ضدمحیط زیست در آمریکا
پس از چهار سال طرد، تقبیح و عهدشکنی ترامپ از پیمان های زیست محیطی و تغییرات آب وهوایی، حال ایالات متحده آمریکا به عنوان دومین کشور آلوده کننده کره زمین، با انتخاب بایدن در راس قدرت این کشور می تواند شاهد انقلاب اکولوژیک باشد.
۷) افزایش استفاده از دوچرخه در جهان
در پی اعتصابات در حوزه حمل و نقل و اعمال محدودیت های کرونایی، استفاده از دوچرخه بیش از پیش به خصوص در فرانسه و اسپانیا افزایش یافت؛ امری که می تواند به یک فرهنگ کلی در جهان تبدیل شده و به کاسته شدن از آلودگی هوا و محیط زیست کمک شایانی کند.
۸) نگاه ویژه به محیط زیست
امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه خواستار برگزاری همه پرسی به منظور درج حفاظت از محیط زیست در قانون اساسی این کشور شد.
۹) برنامه جهانی غذا برنده جایزه صلح نوبل
این جایزه در ۹ اکتبر در اسلو به برنامه جهانی غذا که تحت نظارت سازمان ملل فعالیت می کند، اعطا شد. رئیس کمیته نوبل اعلام کرد که برنامه جهانی غذا به دلیل تلاش های خود در راستای مبارزه با گرسنگی و مشارکت در بهبود شرایط صلح در مناطق جنگ زده و همچنین نقش پیشرو آن در منع استفاده از گرسنگی، به عنوان سلاح جنگی، شایسته تقدیر است.
۱۰) دورکاری، روشی نتیجه بخش
در سال ۲۰۲۰، بسیاری از کارمندان در سراسر جهان به دلیل اقدامات مقابله با همه گیری کووید ۱۹ به طور پاره وقت یا تمام وقت دورکاری انجام دادند. بر اساس نظرسنجی های منتشر شده در ماه مه (اردیبهشت/ خرداد) ۴۰ درصد کارمندان در فرانسه خواستار ادامه دورکاری حداقل به صورت پاره وقت و ۹ درصد آن ها خواستار ماندن در منزل و دورکاری تمام وقت شده اند.
۱۱ ) رونق اقتصاد اجناس و کالاهای دست دوم
طبق مطالعه بنیاد Ellen MacArthur امسال ۷۱ درصد از مصرف کنندگان به خرید لباس های دست دوم رو آورده اند.
۱۲) اثبات قدرت مدیریت زنان
به گزارش Fortune، در سال ۲۰۲۰، ۴۰ زن در راس ۵۰۰ شرکت بزرگ آمریکایی بودند
۱۳) فرهنگ برای همگان قابل دسترس تر شد
در پی اعمال محدودیت های کرونایی، بازدیدهای مجازی از نمایشگاه ها و موزه ها، کنسرت های زنده در شبکه های اجتماعی... افزون یافته که در نتیجه آن، بخش فرهنگ ناگزیر به بازآفرینی شده و در حال حاضر محصولات فرهنگی از طریق کانال های اینترنتی، برای همگان قابل دسترس تر شده است.
۱۴) قرنطینه و تاثیر ماندگار بر شیوه های مطالعه
طبق آمار منتشر شده در مورد استفاده از کتاب های دیجیتال در ماه اکتبر، ۶۴ درصد از فرانسوی های بالای ۱۵ سال، در هفته یک یا چندین بار در اولین قرنطینه مطالعه انجام داده اند؛ همچنین ۲۶ درصد از آن ها معتقدند که این امر، تأثیر ماندگاری در شیوه مطالعه آن ها خواهد داشت.
۱۵) کشف روش درمانی احتمالی سرطان
محققان انگلیسی در سال ۲۰۲۰ موفق به کشف روش درمانی احتمالی برای همه انواع سرطان ها شده اند؛ آن ها در واقع یک سلول ایمنی جهانی را شناسایی کرده اند که قادر به حمله به تقریبا همه انواع تومورها است.