«محمدتقی آباییهزاوه» روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: در این راستا ۲ هزار و ۲۷۰ آراء تشخیصی صادر شده و و ۵۴۱ دادخواست تجدید نظر ثبت شده است.
وی بیان کرد: ۵۱۴ رای حل اختلاف در سه ماه اخیر در حوزه کار و تولید استان مرکزی و در راستای اختلافات بین کارگرو و کارفرما صادر شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: مدت زمان رسیدگی در هیات تشخیص استان مرکزی در خصوص پرونده های حوزه کار و تولید این استان در این مدت 19.5 روز و مدت زمان رسیدگی در هیات حل اختلاف 21.3 روز بوده است.
آبایی هزاوه عنوان کرد: در سه ماه اخیر ۸۰۵ آراء سازشی تشخیصی در حوزه کار و تولید و ۱۷۰ آراء سازشی در حل حوزه اختلاف استان مرکزی صادر شده است.
وی گفت: مشکلات حوزه کار و تولید استان مرکزی با جدیت از مبادی مختلف دنبال و رصد می شود و در این راستا گام های خوبی برداشته شده است.
بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت در ۱۲ شهرستان استان مرکزی زندگی میکنند.
بر اساس قانون کار، هر گونه اختلاف فردی بین کارفرما و کارگر یا کارآموز که ناشی از اجرای قانون و سایر مقررات کار، قرارداد کارآموزی ، موافقت نامههای کارگاهی یا پیمانهای دسته جمعی کار باشد ، در مرحله اول از طریق سازش مستقیم بین کارفرما و کارگر یا کارآموز و یا نمایندگان آنها در شورای اسلامی کار و در صورتی که شورای اسلامی کار در واحدی نباشد ، از طریق انجمن صنفی کارگران و یا نماینده قانونی کارگران و کارفرما حل و فصل خواهد شد و در صورت عدم سازش ، از طریق هیاتهای تشخیص و حل اختلاف رسیدگی و حل و فصل خواهد شد.
هیات تشخیص مطابق قانون کار، با حضور یک نفر نماینده وزارت کار و امور اجتماعی، یک نفر نماینده کارگران به انتخاب کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان، یک نفر نماینده مدیران صنایع به انتخاب کانون انجمنهای صنفی کارفرمایان استان تشکیل میشود و در صورت لزوم و با توجه به میزان کار هیاتها، وزارت کار و امور اجتماعی می تواند نسبت به تشکیل چند هیات تشخیص در سطح هر استان اقدام نماید.