به گزارش امروز (چهارشنبه) پایگاه خبری «الخلیج الجدید» در طی این رزمایش که از روز سه شنبه آغاز شد هزاران سرباز و افسر از نیروهای ذخیره ارتش فرا خوانده شدند.
ارتش اسرائیل اعلام کرد که این تمرینات چند روز به طول می انجامد و تاریخ پایان آن هنوز تعیین نشده است
هدف از این تمرینات بررسی آمادگی ارتش در بلندی های جولان برای انجام نبردهای فوری و غافلگیرانه در جبهه سوریه و توانایی حرکت سریع از وضعیت نظامی به وضعیت نبرد اعلام شده است.
این در حالی است که گروههای مقاومت فلسطین نیز روز سه شنبه و در سالروز «جنگ فرقان» (جنگ ۲۲ روزه غزه در سال ۲۰۰۸) رزمایش گسترده نظامی در غزه برگزار کردند.
این رزمایش به عنوان اولین و گسترده ترین رزمایش دفاعی در نوار غزه همزمان با دوازهمین سالگرد جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه آغاز شده است. در این رزمایش یک روزه ۱۲ گروه مختلف مقاومت فلسطینی شرکت دارند.
از زمان جنگ ژوئن ۱۹۶۷، اسرائیل حدود ۱۲۰۰ کیلومتر مربع از بلندی های جولان را اشغال و الحاق آن به سرزمین های اشغالی را در سال ۱۹۸۱ اعلام کرد، در حالی که حدود ۵۱۰ کیلومتر مربع هنوز تحت حاکمیت سوریه است.
طبق قوانین بین الملل، فلات سوریه از سرزمین های اشغالی محسوب می شود و طبق قطعنامه ۲۴۲ شورای امنیت سازمان ملل متحد در سال ۱۹۶۷ ضرورت عقب نشینی (اسرائیل) از سرزمین های اشغال شده مورد تاکید قرار گرفته است .
این در حالی است که کنگره آمریکا برخلاف این قطعنامه اقداماتی را برای تداوم اشغال جولان سوریه توسط اسرائیل و ادعای حاکمیت اسرائیل بر فلات اشغالی فراهم کرده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا فروردین ماه سال ۹۸ با امضای اعلامیهای حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان را به رسمیت شناخت.
سوریه اقدام دولت آمریکا را "حمله آشکار" به حق حاکمیت خود بر بلندیها جولان خواند و قول داد این ناحیه را "به هر شیوه ای که ممکن است" پس بگیرد.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه هم در تماس تلفنی با مایک پمپئو ، وزیر خارجه آمریکا، تصمیم ترامپ را "نقض آشکار قوانین بینالمللی" خوانده و گفت که این اقدام باعث افزایش تنش در منطقه میشود.
یکی از سخنگوهای دبیر کل سازمان ملل هم گفته است که وضعیت بلندیهای جولان از نظر سازمان ملل هیچ تفاوتی نکرده است و این منطقه همچنان به عنوان منطقهای اشغالی شناخته میشود.