محمد حسین کریمیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: امتحانات نیم سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ همچون ترم گذشته مجازی برگزار می شود.
وی گفت: تجربه اساتید در طرح سوال، مدیریت زمان و توزیع نمرات در طول ترم برای امتحانات ارزیابی و کار کلاسی بیشتر شده است. همچنین اساتید سعی کرده اند که بخش زیادی از نمره را به عملکرد و فعالیت آموزشی طول ترم دانشجویان اختصاص دهند و حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد نمره با توجه به هر درس به امتحانات پایان ترم اختصاص یابد.
کریمیان با اشاره به مزیت های آموزش مجازی گفت: در شرایط کنونی آموزش مجازی سیستم آموزشی را به گونه ای نجات داد زیرا استفاده از سیستم الکترونیکی باعث عدم نیاز به حضور فیزیکی و رفت و آمد شده و همچنین آموزش محتوای مورد نیاز نیز ارائه می شود.
وی ادامه داد: زیرساخت های درنظرگرفته شده استفاده از دو سامانه کورسز یا مودل است که امتحان با اینترنت خاموش از دانشجو گرفته می شود و یک سامانه دیگر به نام سامانه نیما (توسط شرکت های دانش بنیان دانشگاه امیرکبیر ساخته شده است) که اساتید امتحانات را در آن به صورت آنلاین برگزار می کنند. البته زمانی که امتحانات در سامانه مودل به صورت آفلاین برگزار می شود، در سامانه نیما نیز دانشجو و استاد حضور دارند که اگر دانشجویان سوالی داشتند، از اساتید بپرسند به طوری که در طول امتحان دانشجو از حضور استاد استفاده کند.
معاون آموزشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر عنوان کرد: امسال ویژگی های مختلفی به سامانه مودل افزوده شده که استفاده از این سامانه امتحان گیری با مولفه های مختلف کار ما را بسیار تسهیل کرده است و امتحانات به راحتی برگزار می شود. همچنین یک سامانه داخلی بیگ بلو باتن (متن باز وب کنفرانس) نیز در این ترم افزوده شده که اساتید می توانند امتحانات خود را در این سامانه برگزار کنند که بسیاری از مدارس نیز از این سامانه استفاده می کنند.
کریمیان تصریح کرد: امتحانات دانشجویان از ۱۷ دی ماه برای دانشجویان کارشناسی به جز ورودی های ۹۹ برگزار می شود و پس از این مدت زمان امتحانات کارشناسی ارشد، دکتری و دانشجویان کارشناسی نوورود برگزار می شود. که به طور کلی برگزاری امتحانات ۴ هفته به طول می انجامد.
معاون آموزشی دانشگاه امیرکبیر اظهار داشت: در راستای برگزاری امتحان امن و جلوگیری از تقلب اساتید امتحانات را متفاوت با یکدیگر طراحی کرده اند اما اگر به تقلبی برخورد کنیم، دانشگاه قانونی عمل می کند و به دانشجویان نیز اعلام شده تا در دوران امتحانات اگر نیاز بود باید دوربین و میکروفون دانشجویان روشن باشد. همچنین اگر پاسخ های نوشته شده مورد تایید قرار گرفت ولی استاد لازم دانست می تواند با دانشجو کنفرانس شفاهی داشته باشد تا از اطلاعات دانشجو اطمینان کامل پیدا کند.
نحوه برگزاری جلسات دفاع و کلاسهای عملی
وی ادامه داد: امتحانات درس های تئوری به طور کلی مجازی است و دفاع از پایان نامه ها و رساله ها به سه صورت حضوری، نیمه حضوری و مجازی برگزار می شود که نحوه دفاع به حضور دانشجو در تهران و اساتید بستگی دارد. البته در جلسات حضوری نیز به صورت کامل پروتکلهای بهداشتی رعایت می شود.
معاون آموزشی دانشگاه امیرکبیر افزود: در صورتی که جلسه دفاع از پایان نامه نیمه حضوری باشد، استاد و دانشجو به همراه یک نماینده تحصیلات تکمیلی می توانند حضور داشته باشند و داورها به صورت مجازی حضور یابند که به شرایط جلسه دفاع بستگی دارد و در صورت برگزاری مجازی جلسه دفاع دانشجو و استاد حضور داشته و سایر افراد مجازی حضور خواهند داشت.
کریمیان با اشاره به دروس عملی عنوان کرد: دروس عملی نیز به سه صورت حضوری، نیمه حضوری و مجازی قابل برگزاری است. کلاس های حضوری و نیمه حضوری برای دانشجویانی است که در تهران حضور دارند در غیر این صورت دانشجویان مجازی در کلاس های عملی حضور پیدا می کنند.
وی با بیان اینکه در این ترم به دلیل شرایط بحرانی کرونا کلاس های حضوری عملی برگزار نشد، اظهار داشت: به دلیل برگزار نشدن کلاس های دروس عملی امکان حذف این دروس فراهم شده است یا درس به ترم بعدی منتقل می شود. البته کلاس های عملی نیمه حضوری و مجازی کاملا برگزار شده است.