رییس دانشگاه علوم پزشکی قم در این جلسه با بیان اینکه سیر ابتلا، بستری و مرگ در قم کاملا نزولی است، گفت: در بعضی روزهای گذشته بیمار کرونا مثبت و مرگ صفر بود و در حال حاضر نیز کمتر از ۱۴۰ بیمار بستری و کمتر از ۲۰ بیمار بدحال داریم.
محمدرضا قدیر افزود: درصد ابتلا به کمتر از ۱۰ درصد رسیده است، درحالیکه در پیک بیماری، ۷۰ درصد بود؛ قم از نظر میزان بستری در ۱۰۰ هزار نفر و همچنین مرگومیر در رتبه ۲۷ در سطح کشور است.
وی اضافه کرد: وضعیت خوبی ایجاد شده، حفظ و صیانت از این وضعیت بر عهده مدیران است؛ عادی انگاری و سادهانگاری ویروس بسیار خطرناک است.
وی با تاکید بر اینکه اصرار بر رفع محدودیتها بهصورت ناگهانی نباشد، بیان کرد: قدم به قدم و آرام به آرام میتوانیم بیماری را کنترل کنیم.
قدیر بار دیگر بر استفاده از ماسک، شست و شوی دستها و فاصلهگذاری اجتماعی تاکید کرد و گفت: عادی انگاری در استفاده از ماسک باعث شیوع بیماری خواهد شد.
تعداد نمونههای مثبت بیماری کرونا روزانه کمتر از ۲۰ مورد است
معاون فنی مرکز بهداشت شهرستان قم نیز در این جلسه گفت: وضعیت بروز بیماری، بستری و میزان فوتی بهطور قابل توجهی کاهش پیدا کرده است؛ بهطوریکه از میانگین کشوری وضعیت بسیار بهتری داریم.
محمدجواد باقریان افزود: از نظر فوتی و بستری استان قم به وضعیت خردادماه نزدیک شده است، ولی همچنان وضعیت شکننده است و موارد مثبت به این معناست که ممکن است کانونهای جدیدی از بیماری شکل بگیرد.
وی با اشاره به اجرای طرح محله محور شهید سلیمانی، اضافه کرد: در این طرح به دنبال گزارش ابتلا، هر مورد مثبت مورد ردگیری قرار میگیرد و از اطرافیان فرد بیمار آزمودن سریع گرفته میشود و هر کسی آزمودن مثبت باشد، قرنطینه میشود.
به گفته وی، مکانی برای کسانی که در منزل محیط قرنطینه ندارند، در محل بیمارستان نکویی آماده و مجهز شده است.
باقریان خاطرنشان کرد: با توجه به کم شدن میزان نمونههای مثبت فرصت خوبی به وجود آمده تا با رهگیری و ردیابی ویروس، چند نفری که نتیجه آزمایش آنها روزانه مثبت میشود را هم مهار و کنترل کنیم تا ویروس به سمت خاموشی برود و وضعیت بهتر از حال حاضر شود.
وی گفت: در حال حاضر با توجه به اینکه تعداد نمونههای مثبت روزانه کمتر از ۲۰ مورد است، تیمها امکان ردگیری و رهگیری بیماری را دارند.
وی به رعایت میزان پروتکلهای بهداشتی اشاره و بیان کرد: ۳۶ بازدید مشترک توسط استانداری و مرکز بهداشت از مراکز مختلف انجام شده و میزان رعایت پروتکلها در کمترین حد ممکن ۸۹ درصد بوده است که نسبت به هفتههای پیش وضعیت بهتر میباشد.
معاون مرکز بهداشت شهرستان قم افزود: رعایت فاصله اجتماعی در مجتمعهای خرید همچنان مشکل دارد و در هفته گذشته ۲ تالار پذیرایی پلمب و ۱۴ تالار نیز اخطار گرفتند.
فوت پنج نفر بر اثر ابتلا به کرونا در مراکز تابعه بهزیستی قم
مدیرکل بهزیستی قم نیز با ارایه گزارشی از اقدامات انجام شده در مبارزه با کرونا در مراکز تحت پوشش بهزیستی، گفت: ۱۰۰ پروتکل بهداشتی به تمام مراکز تحت پوشش بهزیستی از جمله سالمندان، کودکان بیسرپرست و معلولان ابلاغ شده است.
مهدی پهلوانی ستوده افزود: جلسههای آموزشی با حضور مسوولان مراکز تحت پوشش، منع پذیرش جدید در مراکز تابعه به استثناء موارد خاص، الزام کارکنان به رعایت بهداشت فردی، تزریق واکسن آنفلوانزا، الکترونیکی کردن کارهای سازمان برای جلوگیری از تردد مراجعهکنندگان از جمله اقدامات برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا بوده است.
وی اضافه کرد: از اسفندماه سال گذشته تاکنون میزبان بیش از پنج هزار نفر در مراکز اقامتی بهزیستی بودهایم که فقط پنج نفر، کمتر از یکدهم درصد بر اثر ابتلا به کرونا فوت کردهاند که این آمار ناشی از برنامهریزی مطلوب، نظارت مستمر و حمایت مسوولان است.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت مراکز تابعه بهزیستی قم بسیار کمتر از نیاز استان در شرایط طبیعی است و در بعضی موارد مجبور بودیم ۲ برابر ظرفیت پذیرش نماییم.
به گفته پهلوانی، ماهانه ۱۰۰ بازدید از نحوه رعایت دستورالعملهای بهداشتی در سطح مراکز تابعه بهزیستی انجام میشود.
انجام سه هزار و ۹۱۹ بازدید از باشگاههای ورزشی قم
مدیرکل ورزش و جوانان قم نیز گفت: برگزاری ۱۱ جلسه کمیته مدیریت کرونا، تعطیلی اماکن ورزشی در شرایط قرمز، انجام ۵۷۸ مورد بازدید مشترک با مرکز بهداشت.، انجام سه هزار و ۹۱۹ بازدید انفرادی توسط بازرسان اداره کل، ۳۰۳ مورد تذکر رعایت پروتکلها به اماکن ورزشی، ۵۸ مورد برخورد مطابق قوانین و پلمب ۱۳ باشگاه ورزشی سطح استان از جمله اقدامات برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در سطح باشگاههای استان بوده است.
رسول منعم افزود: تهیه و ارسال حدود ۳۲ مکاتبه با مراجع استانی و کشوری برای تمهیدات کمکهای نقدی و غیرنقدی به اماکن ورزشی آسیبدیده، تسهیل در پرداخت ۱۰ میلیارد ریال قرضالحسنه به اماکن ورزشی آسیبدیده، پرداخت ۹ میلیارد ریال با سود چهار درصد به ۴۰ باشگاه ورزشی، پرداخت ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال به ۲۷ باشگاه ورزشی، ارایه ۱۰۰ تا ۵۰ درصدی تخفیف به اماکن ورزشی، عدم افزایش اجاره ماهیانه اماکن ورزش دولتی و امهال مالیات و هزینه انشعاب اماکن ورزشی در آذرماه و دیماه جاری از اقدامات این اداره کل برای حمایت از باشگاههای ورزشی بوده است.
وی اضافه کرد: تعویق در دریافت اقساط دریافتی باشگاهها توسط بانکهای مالی، تسریع در قوانین حمایتی از مربیان از جمله پرداخت بیمه بیکاری، تهیه و توزیع اقلام بهداشتی با قیمت مناسب و ارزان به باشگاهها و پیشبینی تمهیداتی برای موجرانی که مستاجرانشان اماکن بخش خصوصی هستند از جمله درخواستها میباشد که با تحقق آنها، میتوان حمایت بیشتری از باشگاهها ترتیب داد.
اختصاص ۱۰ میلیارد ریال به باشگاههای متضرر از کرونا
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار قم نیز در این جلسه بر آمادگی برای حمایت از باشگاههای ورزشی اشاره کرد و گفت: حدود ۱۰ میلیارد ریال از تسهیلات مربوط به کرونا باقیمانده که میتوانیم به بخش ورزش اختصاص دهیم.
مهرداد غضنفری افزود: اداره کل ورزش و جوانان درخواست لازم را ارایه و پرونده را تکمیل نماید تا این مبلغ به باشگاههای متضرر پرداخت شود.
پوشش یکمیلیون و ۲۶۴ هزار نفر از جمعیت قم در طرح شهید سلیمانی
فرماندار قم نیز گفت: تمام محلههای استان تحت پوشش طرح شهید سلیمانی قرار گرفته است و به ۱۰۴ محله شامل بخشها و شهرک پردیسان رسیده است.
مرتضی حیدری افزود: تاکنون یکمیلیون و ۲۶۴ هزار و ۷۱۱ نفر در قالب ۳۳۲ هزار و ۶۹۲ خانواده تحت پوشش هستند.
وی اضافه کرد: جمعیت زنان ۶۰۹ هزار و ۸۱ نفر، مردان ۶۲۵ هزار و ۶۲۹ نفر، جمعیت بالای ۶۰ سال ۹۷ هزار و ۲۵۱ نفر، زنان سرپرست خانوار ۲۸ هزار و ۵۵۰ نفر و مادران باردار هشت هزار و ۳۷۴ نفر تحت پوشش طرح شهید سلیمانی هستند.
وی ادامه داد: قم با ۲۸ مرکز بهداشت و ۲۸ حوزه خواهران و برادران بسیج همکاری صورت میگیرد و هدف اصلی طرح قطع زنجیره اتصال و شیوع بود که بیش از ۹۰ درصد محقق شده است.
حیدری بیان کرد: در این طرح پیشبینیشده که در ۲ هفته اول ۱۰ درصد موارد فوتی را کاهش دهیم که ۹۰ درصد و فوتی مشکوک ۱۰۰ درصد محقق شده است.
وی خاطرنشان کرد: اول آذر تعداد فوتیهای ناشی از ابتلا به کرونا بهطور میانگین روزانه ۱۰ نفر بود که اکنون به صفر و گاهی به ۲ رسیده و فوتی مشکوک که ۱۱ نفر بود نیز الان صفر رسیده است.
وی افزود: موارد بستری نیز پیشبینیشده بود ۳۰ درصد کاهش یابد که الان ۵۷.۵ درصد محقق شده است؛ اول آذرماه ۴۷ نفر در روز بستری میشدند که اکنون به ۳۰ نفر کاهش یافته است.
فرماندار تصریح کرد: اگر غفلت و یا سادهانگاری شود، ویروس بهویژه در ایام سرد زمستان هجوم خود را آغاز میکند که تقاضا داریم همه مسوولان و آحاد جامعه برای ریشهکنی ویروس کرونا همکاری کنند.
وی در ادامه به استقرار چادر برای ساماندهی کارگران ساختمانی در ۲ محله اشاره کرد و گفت: اختصاص یک قطعه زمین از طرف شورای شهر قم به انجمن صنفی کارگران برای احداث خانه کارگری نیاز است که در این طرح در بیشتر شهرهای ایران به روشهای مختلف محقق شده است.
انجام اقداماتی در راستای ساماندهی روزبازارها
معاون خدمات شهری شهرداری قم نیز گفت: ۱۳ روزبازار در نقاط مختلف شهر قم فعال بود که تاکنون ۲ روزبازار تعطیل و پنج روز بازار جابهجا شده است و چهار روز بازار نیز باید وضعیت بهتری پیدا کنند.
سید امیر سامع افزود: اقداماتی از جمله جلوگیری از فروش اجناس خطرناک و فله، اجناس بدون مارک، عرضه اجناس روی زمین، فاصلهگذاری اجتماعی، محدود کردن ساعات فعالیت، حضور نمایندگان بهداشت، نیروی انتظامی و راهور برای ساماندهی روزبازارها انجام شده است.
پس از چند ماه وضعیت قرمز و فوق قرمز کرونایی در قم، این استان از نیمه آذرماه در شرایط نارنجی کرونایی قرار گرفته بود که با اعلام دانشگاه علوم پزشکی قم، از ششم دی در وضعیت زرد قرار دارد.
«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» ۲۴ آذر ۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و ازجمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیهشده است.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن(ع) در شهرک امام حسن(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی(بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد و بعثت در نیروگاه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند