چابهار- ایرنا- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: هم‌اینک از مجموع ۴۰ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار کشور ۳۵ هزار روستا به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت متصل هستند و تا پایان امسال پنج هزار روستای باقی‌مانده نیز به شبکه متصل خواهند شد.

به گزارش ایرنا محمدجواد آذری جهرمی روز چهارشنبه پس از بازدید میدانی از شبکه ملی اینترنت و اینترنت پرسرعت چابهار در محل فرمانداری این شهرستان، اظهارداشت: از پنج هزار روستایی که قرار است تا پایان امسال به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پر سرعت مجهز شوند یکهزار و ۲۰۰ روستا متعلق به سیستان و بلوچستان است.

وی بیان کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران بر مبنای برقراری عدالت پایه گذاری شده و نظام و دولت از راه‌های مختلف به توزیع عادلانه عدالت پرداخته‌اند و توجه به عدالت حائز اهمیت است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ما با شرایطی مواجه شدیم که کرونا زندگی تمام جامعه را تحت تاثیر خودش قرار داده و اهمیت شبکه ارتباطی و فضای مجازی را دوچندان کرده است و همچنین عدالت ارتباطی یکی از مقولات مهم برنامه ششم توسعه بوده که وزارت ارتباطات را مکلف کرده تا ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور را تا پایان سال به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت متصل کند.

وی تصریح کرد: با بررسی‌های انجام شده و نشست‌های هفتگی آنلاین که با مدیران استانی برگزار کردیم متوجه شدیم به قولی که به مردم سیستان و بلوچستان دادیم تا پایان سال دست نخواهیم یافت بنابراین ضرورت ایجاب می‌کرد که برای تسریع در روند اجرای پروژه به همراه تیمی در این استان مستقر شویم.

جهرمی خاطرنشان کرد: پذیرش مرسولات پستی از مبدا سیستان و بلوچستان به سایر نقاط کشور و یا داخل استان صرفا در مراکز شهرستان‌ها قابل پذیرش بود اما با توجه به اینکه افزون‌بر ۵۰ درصد جمعیت این استان در روستاها زندگی می‌کنند و دسترسی به شبکه پستی برای آنان فراهم نبود لازم شد که در دشتیاری، نیمروز، تفتان و بمپور اداره پست ایجاد کنیم و تا یک ماه آینده در این مناطق دفاتر اداره پست دایر خواهند شد.
وی بیان کرد: هزینه‌های اجرایی پست سیستان و بلوچستان در ماه به بیش‌از ۲۰ میلیارد تومان می‌رسد و درآمد آن نیز ۱۰ و نیم میلیارد تومان است و از نظر اجرایی اداره پست این استان ضررده محسوب می‌شود و مبلغی از اعتبارات مستقیم وزارت خانه به پست استان تخصیص داده شده تا در ۲۲۵ دفتر پست منطقه خدمات پذیرش بسته‌های پستی را انجام دهند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در مجموع ۱۱۷ مرکز جمیعتی سیستان و بلوچستان با افزون‌بر ۱۵۰۰ نفر از خدمات بانکی محروم هستند و پست بانک وظیفه‌اش ارائه خدمات بانکی به مناطق محروم بوده بنابراین لازم است که ۱۰۲ باجه پستی در این مراکز جمعیتی ایجاد و تا پایان تیرماه سال آینده به بهره‌برداری برسند.

وی تاکید کرد: برای ارتقای شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت ۱۲۰۰ روستای بالای ۵۰ خانوار سیستان و بلوچستان ۷۵۳ میلیارد تومان به شرکت همراه اول برای ساخت و نوسازی ۵۰۲ سایت مخابرات، ۲۱۴ میلیارد تومان به شرکت ایرانسل برای ساخت و بروزرسانی۱۴۳ سایت مخابرات و ۱۷۰ میلیارد تومان به شرکت مخابرات این استان اختصاص یافته است.

جهرمی افزود: ۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیز علاوه‌بر ۲ پروژه محوله به مخابرات سیستان وبلوچستان استان داده شده که از ۵۰ شهر، ۲۹ شهر که هم‌اینک فاقد شبکه ارتباطات هستند شبکه نوین فیبر نوری منازل را ایجاد و تا پایان اردیبهشت سال آینده بهه همراه شرکت همراه اول و شرکت ایرانسل پروژه‌هایشان را در این استان به اتمام برسانند.

توسعه شبکه فیبرنوری سیستان و بلوچستان 

وی اظهارداشت: ما برای ساخت سایت‌های جدید در مناطق روستایی نیازمند ساخت ۵۳۲ کیلومتر فیبر نوری هستیم و با توجه به ناپایداری شبکه فیبر نوری در این استان ۶۰۰ کیلومتر فیبر نوری با ۱۴۳ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیز مصوب شده که برای پایدار سازی شبکه مخابرات ایران در این استان ساخته شوند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: با برنامه‌ای که برای سیستان و بلوچستان تدوین شده این استان را به پایدارترین شبکه کشور تبدیل خواهیم کرد و ۳۲ رینگ فیبرنوری در سطح منطقه خواهیم داشت.

وی ادامه داد: با توجه به گستردگی جنوب سیستان و بلوچستان اجرای مسیرهای دسترسی به فیبر نوری در مناطق جنوب بیش از مناطق شمال استان خواهد بود.

جهرمی گفت: فاز نخست اجرای پروژه‌های ما در سیستان و بلوچستان یک ماهه است و در این فاصله تجهیزات زیرساختی را ارتقا خواهیم داد که این فاز تا سه هفته دیگر نتایج خودش را نشان خواهد داد و در این فاز بیش از ۲۴۰ روستا فرآیند اتصال شان به شبکه اینترنت پرسرعت به سرانجام خواهد رسید.