اراک - ایرنا - معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: استان مرکزی به دلیل وجود ذخیره‌گاه جنگلی بلوط شازند جزو استان‌های زاگرس نشین کشور قرار می‌گیرد و اعتبارات ویژه‌ای برای توسعه جنگل و درختکاری در منطقه پاکل این استان اختصاص می‌یابد.

مسعود منصور روز چهارشنبه در جریان بازدید و افتتاح چند طرح آبخیزداری شهرستان شازند استان مرکزی افزود: آب، خاک و پوشش گیاهی از جمله ارزشمندترین و اساسی‌ترین منابع هر کشور است که درختکاری نقش موثری در این خصوص دارد.

وی حفاظت از منابع طبیعی را  از برنامه‌های اولویت‌دار و وظایف اصلی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور عنوان کرد و با یادآوری  اجرای طرح روستای کله‌جوب شازند اظهار داشت: ۴۰ هزار متر مربع عملیات خاکی برای اجرای این طرح انجام شده‌ و با بهره‌برداری از آن ظرفیت ذخیره‌سازی ۳۷۰ هزار متر مکعب آب در دریاچه فراهم شد.

منصور گفت: ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار عرصه آبخیزداری در استان مرکزی وجود دارد که در حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار آن عملیات آبخیزداری انجام شده‌ و با اجرای این طرح‌ها زمینه ذخیره سازی یک میلیارد مترمکعب فراهم شده‌است.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی نیز گفت: ۱۰ میلیارد ریال اعتبار سال آینده برای توسعه درختکاری در منطقه پاکل شهرستان شازند پیش‌بینی شده و اعتبارات ویژه برای حوزه آبخیز علی قورچی این شهرستان شازند نیز اختصاص می‌یابد.

«رضا عظیمی» افزود: در  سفر معاون وزیر جهاد کشاورزی مقرر شد ۳۰ تا ۴۰ میلیارد ریال اعتبار در سال آینده برای توسعه و اجرای طرح‌های آبخیزداری باقی مانده و یک میلیارد ریال برای اجرای طرح‌های تبلیغی و ترویجی دره گردوی اراک اختصاص یابد.

وی ادامه داد: مقرر شد از وزیر جهاد کشاورزی برای بازدید از اقدامات آبخیزداری انجام شده در حوزه آبخیز کله‌جوب و دره گردوی اراک دعوت شود.

بند خاکی در روستای کله جوب، بازدید از پروژه مرمت بند خاکی در روستای آب‌بخشان از توابع بخش سربند و عملیات اجرایی طرح آبخیزداری در روستای علیقورچی شازند و نیز بازدید از طرح آبخیزداری دره گردوی اراک  از جمله برنامه های سفر معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور به استان مرکزی بود.

استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می‌دهند.