امان الله حسین پور عصر چهارشنبه در نشست شورای اقتصاد مقاومتی خراسان شمالی که با حضور وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد، افزود: اگر این روند ادامه یابد در آینده دام مولدی در استان نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه در این استان سالانه بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی تولید می شود، گفت: اما در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش دام و کشاورزی بسیار ضعیف عمل کردیم.
نماینده بجنورد، مانه و سملقان، گرمه، جاجرم و راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی هم با بیان اینکه سهم استان در برنامه ششم توسعه از اعتبارات کم است گفت: اولویت این استان در بخش کشاورزی است که اعتبار لازم در این زمینه لحاظ نشده است.
محمد وحیدی افزود: میزان تخریب خاک در این استان ۱۷ هزار تن است که در این زمینه باید اقدام جدی انجام شود.
وی بر رعایت الگوی کشت در بخش کشاورزی تاکید کرد و اظهار داشت: در این استان کشت زعفران توسعه یافته اما در بحث فروش و بازاز آن کاری انجام نشده است.
نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی نیز از قیمت پایین خرید محصولات کشاورزی از جمله گندم از بهره برداران انتقاد کرد و گفت: باید کاری کرد تا قیمت محصولات کشاورزی به نرخ عادلانه خریداری شود.
علی جدی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی کشاورزان هر ساله افزایش می یابد افزود: تولیدات این قشر زحمتکش ارزان به فروش می رسد.
وی گرانی نهاده های دامی را از اساسی ترین مشکل دامداران استان عنوان کرد و گفت: با این وجود، دام زنده با قیمت پایین به فروش می رسد و دامداران حتی اجازه ندارند دام خود را در خارج از استان بفروشند.
۲۵ درصد اعتبارات استان در بخش کشاورزی و آب است
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان شمالی گفت: ۲۵ درصد اعتبارات این استان در حوزه کشاورزی و آب است.
حسن پارسی پور افزود: ۱۹ طرح اقتصاد مقاومتی این استان مورد تایید قرار گرفته است که از این تعداد پنج طرح در بخش کشاورزی شامل ایجاد گلخانه، اصلاح نژاد دام، نوغان داری و گیاهان دارویی و طرح های توسعه ای است.
وی در خصوص سند جهش تولید نیز افزود: در این بخش ۸۱ طرح ایجاد شده است که از این تعداد ۳۷ طرح در بخش کشاورزی است.
وی گفت: از مجموع طرح های بخش کشاورزی ۳۱ مورد آن از محل اعطای تسهیلات و ۶ مورد دیگر از محل تخصیص اعتبارات از منابع مختلف است.
پارسی پور افزود: تاکنون اعتبار ۶ طرح به میزان ۵۷۰ میلیارد ریال تامین و برای ۳۱ طرح نیز بیش از ۵۳۵ میلیارد ریال تسهیلات در نظر گرفته شده است.
نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد نیز در این نشست با بیان اینکه بخش بیشتر اقتصاد و اشتغال این استان در حوزه کشاورزی است گفت: امیدوار هستیم این حوزه بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
حجت الاسلام رضا نوری افزود: این استان در بخش فعالیت نوغان داری، تولید زعفران رشد خوبی داشته است که از مسوولان می خواهیم با اختصاص اعتبارات در این حوزه تحول اساسی ایجاد کنند.
نمایندگان کشاورزان و دامداران خراسان شمالی نیز در این نشست افزایش هزینه های تولید و نهاده های دامی نظیر سموم، علوفه دستی و پایین بودن قیمت محصولات تولیدی، وجود واسطه ها و دلالان در خرید محصولات را از مهم ترین مشکلات خود عنوان کردند.