تهران-ایرنا-معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر از ارائه آموزش کمک‌های اولیه این جمعیت به رانندگان عمومی و ناوگان شهری و برون شهری خبر داد.

خسرو رحمانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با اعلام این خبر افزود: مطابق با آیین نامه اجرایی بند (ب) ماده(۴۶) قانون احکام دائمی برنامه توسعه کشور جمعیت هلال احمر متولی آموزش تمامی رانندگان عمومی، ناوگان شهری و برون شهری شده است.

وی توضیح داد: قانون احکام دائمی برنامه توسعه کشور برای انضباط بخشی اجتماعی و ایمنی راه‌های کشور، وظیفه برگزاری دوره های آموزشی تخصصی امداد و نجات کمک‌های اولیه وحوادث جاده ای برای کارکنان(پرسنل) امداد و نجات و نمایندگان داوطلب هلال احمر و کمک‌های اولیه برای همکاری در زمینه حوادث جاده‌ای، آموزش امداد و کمک های اولیه در زمینه حوادث جاده‌ای در مدارس و دانشگاه‌ها و رانندگان ناوگان عمومی و تجاری شهری و برون شهری و تشکیل تیم‌های امداد و نجات روستایی و راه اندازی خانه‌های هلال به منظور آموزش امداد ونجات و ارتقای ایمنی را بر عهده جمعیت هلال احمر قرار داده است.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر کشور با اشاره به اهمیت اقداماتی که بلافاصله پس از بروز حوادث توسط نزدیکترین افراد به حادثه صورت می‌گیرد، گفت: از آنجایی که ممکن است در زمان حوادث تا رسیدن نیروهای امدادی زمان طلایی نجات حادثه دیدگان از دست برود، بهترین کار آموزش کمک‌های اولیه به نزدیکترین افراد به حادثه است بنابراین در حوادث جاده ای و حمل و نقل عمومی، آموزش رانندگان ناوگان عمومی و تجاری شهری و برون شهری از جمله اقدامات خوبی است که مطابق قانون بر عهده جمعیت هلال احمر گذاشته شده است.

رحمانی ادامه داد: پس از تصویب آیین‌نامه مدیریت بحران و مصوب شدن ساعات اجباری سربازان وظیفه، تصویب یک واحد دانشگاهی در وزارت بهداشت، مصوبه آموزش امداد و کمک‌های اولیه در زمینه حوادث جاده‌ای در مدارس و دانشگاه‌ها و رانندگان ناوگان عمومی و تجاری شهری و برون شهری، فرصت قانونی خوبی برای آموزش همگانی کشور است.

وی با تاکید بر لزوم همکاری و همیاری تمامی بخش های مختلف جمعیت هلال احمر در توسعه آموزش‌های همگانی، به ویژه در اجرای مصوبات قانونی، جمعیت هلال احمر استان آذربایجان غربی را به عنوان دبیرخانه دائمی ایمنی ترافیک معرفی کرد و گفت: پیرو هماهنگی‌های انجام شده و با هدف تمرکز و ارتقای کیفیت برنامه‌ها و ارائه فعالیت‌های آموزشی، دبیرخانه دائمی ایمنی ترافیک با رویکرد آموزش همگانی، به جمعیت هلال احمر استان آذربایجان غربی واگذار شده است.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمربا ابراز امیدواری تأثیر آموزش ها در کاهش حوادث و خطرات ناشی از آن گفت: جمعیت هلال احمر به عنوان یکی از دستگاه های ذی ربط در امر فرهنگ سازی و نهادینه کردن الگوی رفتار اجتماعی و تردد (ترافیکی) قانونمند، می کوشد تا با بهره مندی از دانش و ظرفیت های آموزشی موجود در سراسر کشور، برای افزایش و ارتقای سطح اطلاعات، مهارت و اصلاح نگرش شهروندان و ارتقای ایمنی راه‌ها و در نهایت کاهش مرگ و میر ناشی از حوادث، نقش مؤثری ایفا کند.

جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران وظایف عمده‌ای را در سطح ملی و بین المللی برعهده دارد و می کوشد تا به اهدافی که در اساسنامه این جمعیت آمده است، جامه عمل بپوشاند.

این اهداف عبارت از تلاش برای تسکین آلام بشری، تأمین احترام انسان‌ها و کوشش در راستای برقراری دوستی و تفاهم و صلح پایدار میان ملت‌ها و حمایت از زندگی و سلامت انسان‌ها بدون درنظرگرفتن هرگونه تبعیض میان آنها است.

جمعیت هلال احمر اکنون در زیرمجموعه خود دارای چهار سازمان فعال و گسترده در زمینه‌های مختلف امداد و نجات، جوانان، داوطلبان، تدارکات پزشکی، یک معاونت در زمینه خدمات درمانی و توانبخشی، یک شرکت در زمینه تولید محصولات نساجی و ملزومات امدادی، یک مؤسسه علمی کاربردی و یک مرکز پزشکی ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به حجاج و زائران عتبات عالیات است.

همچنین دبیرخانه کمیته ملی حقوق بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران نیز با محوریت جمعیت هلال احمر فعالیت می‌کند.

جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با سابقه‌ای بیش از ۹۰ سال در خدمت رسانی به مردم ایران و جهان، از بدو تأسیس خود تا به حال در مسیر اهداف انسان دوستانه و اصول هفت‌گانه نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر حرکت کرده است.