قم - ایرنا - رییس شورای اسلامی شهر قنوات قم گفت: به منظور حمایت از کشاورزان قنوات و توسعه کسب و کار آنان در محل سکونت خود،‌ شهرک گلخانه‌ای با امکانات لازم در نزدیکی این شهر ایجاد می‌شود.

"سید حسن حسینی" روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا،‌ بیان کرد: شغل اصلی مردم شهر قنوات کشاورزی و صیفی‌کاری است و بسیاری از آنان برای کار به استان‌های دیگر که شرایط لازم برای کشت انواع صیفی‌جات را دارد، می‌روند،‌ به همین دلیل مجموعه مدیریت شهری قنوات با همکاری سایر نهادها تصمیم به ایجاد شهرک گلخانه‌ای در نزدیکی این شهر گرفتند تا کشاورزان قنوات در قم مانده و در محل زندگی خود به فعالیت اقتصادی ادامه دهند.

وی ادامه داد: علاوه بر این،‌ ایجاد شهرک گلخانه‌ای در نزدیکی شهر قنوات و هدایت کشاورزان منطقه به سمت این نوع از کشت، نقش موثری در موفقیت اجرای راهبرد تغییر الگوی کشت و کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی استان خواهد داشت.

وی افزود: در همین رابطه، زمین مورد نیاز در فاصله کوتاهی تا شهر قنوات خریداری و شرکت تعاونی تامین نیاز صیفی‌کاران قنوات قم با اعلام ثبت‌نام اولیه، به صورت رسمی ثبت شد.

حسینی گفت: ایجاد این شهرک گلخانه‌ای نقش موثری در ایجاد شغل و ارتقا درآمد کشاورزان منطقه خواهد داشت و امیدواریم با اقدام‌های صورت گرفته و استقبال خوب کشاورزان در زمینه خرید سهام و سایر امور، روند فعالیت و توسعه این مجموعه با سرعت دنبال شود.

وی بیان کرد: برای این شهرک گلخانه‌ای چاه مناسبی که دارای آب با کیفیت و قابل استفاده برای کشت‌های گلخانه‌ای است، انتخاب شده تا محصولات تولیدی این مجموعه دارای بالاترین استانداردهای مورد نیاز باشد.

وی ادامه داد: تلاش زیادی صورت گرفت تا این شهرک گلخانه‌ای در خود شهر قنوات ایجاد شود،‌ اما در جریان بازدید از چاه‌های کشاورزی منطقه برای یافتن چاه‌ آبی که به طور کامل مناسب کشت‌های گلخانه بوده و مساله‌ای نداشته باشد، از نظر کارشناسی مشخص شد شرایط لازم مهیا نیست.

شهر قنوات پرجمعیت ترین شهر استان قم پس از شهر قم است که در بخش مرکزی استان قرارگرفته و فاصله آن با شهر قم حدود ۱۰ کیلومتر است، این شهر در سال ۷۹ با ادغام روستاهای حاجی‌آباد لک‌ها، مرادآباد، والیجرد و حسن‌آباد ایجاد شد و از سابقه تاریخی قابل‌توجهی برخوردار است و گویش برخی از مردم ساکن در این شهر به زبان لکی است.
این شهر در مناطق خشک و کویری قم قرار گرفته است و درگذشته از طریق حفر قنات، آب مورد نیاز مردم منطقه تامین می‌شد و به دلیل همین پیشینه تاریخی به نام شهر قنوات شناخته می‌شود.

استان قم دارای یک شهرستان به همین نام و پنج بخش مرکزی، جعفریه، سلفچگان، کهک و خلجستان است؛ بخش مرکزی قم با بیش از هفت هزار و ۵۰۰ کیلومترمربع دارای ۲ دهستان قنوات و قمرود است که جمعیتی حدود ۳۵ هزار تن دارد.