به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «رضا اردکانیان» روز پنجشنبه در مراسم افتتاح رسمی طرحهای بزرگ صنعت آب و برق با حضور ویدئو کنفرانسی رییس جمهوری افزود: تا امروز با احتساب روستاهایی که هم اینک دسترسی به آب سالم و پایدار خواهند یافت، به ۱۱ هزار ۹۶۲ روستا آبرسانی شده است.
وی با بیان اینکه بیش از هشت میلیون نفر شبکه آب شرب سالم و پایدار روستایی دسترسی دارند، خاطرنشان ساخت: تا پایان دولت دوازدهم این رقم به ۹.۳ میلیون نفر افزایش خواهد یافت.
اردکانیان ادامه داد: به این ترتیب و با احتساب ۹۰۰ هزار نفری که قبل از دولت تدبیر و امید بهره مند بودند جمعیت بهرهمند هموطن روستایی ما را به ۱۰.۲ میلیون نفر خواهد رسانید که کار بزرگی است و انشاءالله دولت سیزدهم کار را بر روی این ریل ادامه خواهد داد.
وزیر نیرو گفت: امروز و در قالب پویش #هرهفته الف_ب_ ایران آبرسانی به ۵۷ روستا با جمعیت تحت پوشش ۳۲ هزار و ۶۶۰ نفر در استان مازندران به بهره برداری رسید.
وی با اشاره به تاسیس شرکت مهندسیآب و فاضلاب در یازدهم دی ماه ۱۳۶۹ گفت: من نیز به عنوان مسوول آب و فاضلابها در وزارت کشور در ایجاد این شرکت و واگذاری آن به وزارت نیرو سهیم بودم و یکی از برگهای کارنامه زرین فعالیتهای توسعهای نظام جمهوری اسلامی ورق خورد و ما امروز جزو کشورهایی هستیم که در موضوع آب و فاضلاب شهری در تراز جهانی قرار داریم.
اردکانیان گفت: آنچه که در آن زمان اتفاق افتاد مربوط به شهرها بود و مسوولیت آب و فاضلاب روستایی مربوط به جهاد سازندگی و بعد وزارت جهاد سازندگی و بعد در ادغام وزارت جهاد با وزارت کشاورزی و تاسیس جهاد کشاورزی شرکتهای آب و فاضلاب روستایی به عنوان شرکتهای ۱۰۰درصد دولتی به وزارت نیرو منتقل شد.
وزیر نیرو افزود: سال گذشته موفق شدیم پس از چندین سال نگهداری جداگانه این دو شرکت شهری وروستایی طرح یک پارچگی شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی را با ساختار شرکت های شهری به نتیجه برسانیم و امروز شرکتهای یکپارچه در همه استان ها وجود دارد.
وی اظهار کرد: از برکت این اقدام منابع مالی یک پارچه و منابع انسانی و تجهیزات یکی شده و انبوهی از هموطنان روستایی در همین مدت کمتر از یک سال به جمعیت بهرهمند از آب شرب پایدار و سالم ملحق شدهاند.
عضو هیات دولت گفت: پویش #هرهفته الف_ب_ ایران این پنج شنبه در استانهای آذربایجانغربی، مازندران، اردبیل و اصفهان طرحهای مهمی در بخشهای مختلف آب و برق با دستورریاست جمهوری به افتتاح میرساند و انشاالله مردم از نتیجه این طرحها بهره مند خواهند بود.
وی با بیان اینکه امسال علاوه بر طرحهایی که هر روز وارد مدار میشوند، افتتاح ۲۵۰ طرح بزرگ آب و برق و فاضلاب با سرمایه گذاری چند ۱۰ میلیارد تومان را وعده دادهایم ادامه داد: با احتساب طرحهای امروز ۱۹۰ طرح از این ۲۵۰ طرح به ثمر رسیده که تا پایان این وعده ۶۰ طرح بزرگ دیگر که عمده آنها ساخت و سازی و تعدادی سازو کاری هستند به بهره برداری خواهند رسید.
اردکانیان با اشاره به اینکه علاوه بر طرحهای آبرسانی روستایی، طرح های نیروگاه مقیاس کوچک در استان مازندران و اصفهان به بهره برداری میرسد، گفت: امروز از پستها، شبکههای فوق توزیع در استان اردبیل و نیز برق رسانی روستایی به روستاهای استان اردبیل و آذربایجان غربی بهره برداری شد.
به گفته وزیر نیرو مهمترین پروژه ای که امروز به طور رسمی بهره برداری می شود را سدکانی سیب (پیرانشهر) و شبکه آبیاری و زهکشی کرم آباد(ارس غربی) به وسعت هشت هزار هکتار که البته این شبکه اصلی آبیاری و زهکشی است که مسوولیت و ماموریت وزارت نیرو است.
اردکانیان گفت: وزارت جهاد کشاورزی در زمینه احداث شبکههای فرعی این شبکه در حال فعالیت است که با اتمام آنها آب به روستاها خواهد رسید.
عضوهیات دولت با اشاره به سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیارد تومانی برای ساخت سد کانی سیب گفت: این سد توانایی دارد ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب تنظیم شده را در طول سال به دریاچه ارومیه واریز کند که البته قدرت تنظیم آن بیش از ۷۰۰ میلیون متر مکعب است.
اردکانیان افزود: در بیست سال بین سالهای ۱۳۷۴ تا ۱۳۹۳ با وجود بارش های متنوعی که بود هرساله ۴۰ سانتیمتر به طور متوسط افت طراز دریاچه را داشتیم و اگر آن روند ادامه می یافت و درمان شروع نمیشد دریاچه سال ۱۳۹۶ خشک شده بود.
وی ادامه داد: بر اثر فعالیتهایی که در فاصله سال های ۹۳ که شروع آن ۹۲ بود تاکنون صورت گرفته اکنون ۷۱ سانتیمتر افزایش طراز دریاچه محقق شده است به این معنا که ۷۵۰ کیلومتر مربع وسعت دریاچه افزوده شده است.
اردکانیان افزود: حجم آب دریاچه نیز از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب به بیش از سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب رسیده است یعنی بیش از دو برابر شده است.
عضو هیات دولت با بیان اینکه وظیفه ما به عنوان وزارت نیرو در ستاد احیای دریاچه ارومیه رها سازی آب از سازههای است که وجود دارد، گفت: تاکنون ۶ میلیارد و ۱۳۳میلیون مترمکعب آب برای تامین حق آبه زیست محیطی دریاچهرهاسازی شده است. البته مصارف کشاورزی سالی ۸ درصد به روشهای مناسب کاهش یافته است.
وی به ساخت تصفیه خانه های فاضلاب اشاره کرد که پساب آنها به دریاچه واریز می شود که دو تصفیه خانه تا پایان این دولت در ارومیه و تبریز به ثمر خواهد رسید.
اردکانیان با بیان اینکه سدهایی نیز ساخته شده که از جمله آنها سد سیلوه و چپرآباد برای انتقال آب از حوضه آبریز مجاور است افزود: علاوه بر این از حفر چاه های غیر مجاز نیز جلوگیری شده است.