دکتر « ابوذر صباغی » روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: شاخص مردهزایی در خمین امسال پنج و ۱۴ صدم در هزار تولد ارزیابی شده درحالیکه این رقم در مدت مشابه قبل حدود ۱۰ در هزار تولد در این شهرستان بوده است.
وی بیان کرد: مرگ نوزادان کامل (ترم) امسال و پارسال در خمین صفر بوده است و نشان دهنده مراقبت موثر پیش و بعد از بارداری مادران در این شهرستان است.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی خمین با اشاره به اهمیت مراقبتهای روز نخست تولد نوزاد، ادامه داد: ۳۳ درصد مرگهای ثبت شده نوزادان در روز نخست تولد است و امسال ۶۰ درصد علت مرگ نوزادان در ۲۴ ساعت اول زندگی در این شهرستان بیماری های تنفسی است.
صباغی گفت: بهمنظور کاهش این نارساییها تقویت و توسعه غربالگری ژنتیک مادران باردار، درمان کمبودهای تغذیه ای مادر، شناسایی مادران پر خطر و آمبولانس مجهز برای انتقال نوزاد به بیمارستان در دستور کار دانشکده علوم پزشکی خمین است.
وی اظهار داشت: تولد نوزاد نارس با سن کمتر از ۳۷ هفته در سال جاری در این شهرستان ۶ و سه دهم درصد است و نسبت به شاخص کشوری که هشت و هشت دهم درصد است ، ۲۸ درصد پایینتر است.
سرپرست معاونت بهداشتی خمین افزود: بیشترین نرخ مرگ از ۲۲ هفتگی بارداری تا ۲۸ روزگی نوزادان در این شهرستان در نوزادان دارای وزن کمتر از یکهزار و ۵۰۰ گرم است.
صباغی بیان کرد: مرگهای ثبتی کمتر از پنج سالگی در گروه سنی کمتر از یکسال در خمین رخ میدهد و ۵۰ درصد این مرگها بهدلیل بیماری قلبی، ۲۵ درصد نارسایی کلیوی و ۲۵ درصد بیماری های کبدی است.
وی تاکید کرد: پایش مراقبت بهورزان شهرستان از کودکان، برگزاری دوره های آموزشی در فضای مجازی برای مادران باردار، بهبود تغذیه مادران باردار، افزایش مراقبتهای بارداری و ارسال پیامهای آموزشی برای مادران باردار از اقدامات دانشکده علوم پزشکی این شهرستان برای تولد نوزادان سالم و کاهش مرگ و میر در بین کودکان است.
شهرستان خمین با ۱۰۵ هزار نفر جمعیت دارای یک مرکز درمانی و بستری است.