همدان- ایرنا- موافقت وزارت کشور مبنی بر راه‌اندازی منطقه جدید مدیریت شهری در همدان، فعالان و دوستداران میراث فرهنگی را برای حفظ و احیای بافت تاریخی مرکز این شهر امیدوار کرده است.

براساس مصوبه وزارت کشور، شهرداری منطقه پنج همدان در بافت مرکز مجوز فعالیت گرفت تا محله‌های تاریخی و قدیمی این شهر از گزند تخریب و از بین رفتن در امان باشند.

مصوبه وزارت کشور نشان می‌دهد که شهرهای بزرگ و مراکز استان‌ها و کلانشهرها به ازای هر ۱۱۰ هزار شهروند، باید خدمات شهری صورت بگیرد که نیاز به ایجاد منطقه جدید مدیریت شهری دارد.

براین اساس شهرداری همدان در راستای خدمات بهتر و نیز حفظ بافت تاریخی مرکز شهر همدان، پیشنهاد ایجاد منطقه جدید مدیریت شهری را ارایه داد و پس از ماه‌ها مطالعه و رعایت الگوها و آیین نامه‌های کشوری، راه‌اندازی شد.

با این اقدام در واقع سیاستگذاری واحد در احیا و بازسازی بافت فرسوده و قدیمی همدان ایجاد شد تا مکان‌های تاریخی و واجد ارزش در این منطقه شناسایی و مرمت شوند.

حفظ بافت تاریخی محور راه‌اندازی منطقه جدید شهرداری
شهردار همدان در این باره گفت: حفظ بافت تاریخی مرکز این شهر محور راه‌اندازی منطقه جدید مدیریت شهری است.

«عباس صوفی» پیرامون راه‌اندازی مدیریت منطقه پنج شهرداری همدان اظهار داشت: حفظ و احیای بافت‌های واجد ارزش همدان از رویکردهای اصلی شهرداری و شورای شهر است و برهمین اساس دیدگاه مثبت در راه‌اندازی شهرداری منطقه پنج وجود دارد.

شهردار: حفظ و احیای بافت‌های واجد ارزش همدان از رویکردهای اصلی شهرداری و شورای شهر است و برهمین اساس دیدگاه مثبت در راه‌اندازی شهرداری منطقه پنج وجود دارد.

وی اضافه کرد: به دنبال صدور پروانه برای بناهای بدون ارزش تاریخی، معماری و شهرسازی هستیم و هم اکنون با ایجاد منطقه ۵ شهرداری بافت مرکزی شهر همدان بازآفرینی می‌شود.

صوفی با بیان اینکه اطلس محله‌بندی، منطقه‌بندی و ویژگی‌های جمعیتی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شهر همدان در حال نهایی شدن است، گفت: در راستی ترغیب مالکان برای مرمت و بازسازی بناهای واجد ارزش نیز مولفه‌های تشویقی از جمله تراکم‌های ساختمان، تراکم در سطح و تخفیفات عوارضی در دست اقدام و ارایه است.

وی توجه ویژه به احیا و رونق گردشگری را مورد اهمیت دانست و گفت: توجه به خانه‌های بوم‌گردی، هتل‌رستوران‌های سنتی و فضاهای تجاری به‌صورت کاروانسراها و حتی در مرکز محلات که بافت آن‌ها دست‌نخورده باقی مانده را خواهیم داشت تا مراکز محلات را با ساختار قدیم دوباره احیا کنیم.

دیدگاه مثبت شورا
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر همدان نیز دراین باره گفت: حفظ بافت‌های تاریخی و واجد ارزش مرکز شهر همواره یکی از دغدغه های اعضای شورا بوده است.

«نرگس نوراله زاده» اظهار داشت: کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر اعتقاد دارد که تشکیل این منطقه از شهرداری در راستای حفظ بافت واجد ارزش در محله‌های قدیمی و بازار سنتی مرکز شهر بسیار حایز اهمیت است.

وی بیان کرد: براین اساس باید اهداف ایجاد شهرداری منطقه پنج همدان در راستای احیا، بازسازی و بهسازی بافت تاریخی باشد.

نوراله زاده خاطرنشان کرد: حفظ و احیای بافت‌های واجد ارزش همدان از رویکردهای اصلی شورای شهر است و برهمین اساس دیدگاه مثبت در راه‌اندازی شهرداری منطقه پنج وجود دارد.

رونق گردشگری هدف اصلی شهرداری منطقه پنج
مسوول پیگیری منطقه پنج شهرداری همدان نیز گفت: همرمان با راه‌اندازی این منطقه شهرداری، نیازمند تعامل بین دستگاه‌ها و کارشناسان، اساتید و صاحب نظران علم شهرسازی و معماری در کنار اهداف مدیریت شهری هستیم.

«حمیدرضا طبی مسرور »افزود: رویکرد گردشگری یکی از اهداف اصلی در ایجاد این منطقه مدیریت شهری به شمار می‌رود و به طور قطع بررسی‌های کارشناسی را در راس امور این طرح مطالعاتی قرار می‌دهیم.

رویکرد گردشگری یکی از اهداف اصلی در ایجاد این منطقه مدیریت شهری به شمار می‌رود و به طور قطع بررسی‌های کارشناسی را در راس امور این طرح مطالعاتی قرار می‌دهیم.

وی بیان کرد: براساس مصوبه وزارت کشور شهرهای تاریخی باید مدیریت بافت مجزا داشته باشند و این مهم خوشبختانه با رویکرد حمایتی شورای دوره پنجم و شهردار همدان در برنامه کاری مدیریت شهری گنجانده شد.

وی اضافه کرد: محدوده فیزیکی در بافت تاریخی همدان به مشاور ارایه شد و با همکاری میراث فرهنگی و اداره کل راه و شهرسازی همچنین نظرات اساتید دانشگاه‌ها و محدوده حلقه مرکزی شهر برای مدیریت در شهرداری بافت تاریخی تصویب شد که از میدان مرکزی شهر (ره) تا حلقه نخست شهر که بسیاری از بافت تاریخی در این حلقه است داخل محدوده شهرداری منطقه ۵ قرار خواهد گرفت.

طبی مسرور در خصوص جانمایی ساختمان مدیریت منطقه ۵ شهرداری همدان خاطرنشان کرد: ساختمان‌های جنانی، نراقی، عسگری، سینما تاج و بانک شاهی خانه‌های تاریخی مورد انتخاب هستند و هم اکنون در انتظار تصویب یک ساختمان هستیم.

شهرداری همدان دارای چهار منطقه و ۲۲ ناحیه است.