بیرجند - ایرنا - نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند با تاکید بر اهمیت دادن به موضوعات تربیتی و فرهنگی در مدارس به خصوص مقاطع متوسطه اول و ابتدایی گفت: لغزشگاه‌هایی در برخی موارد در زمینه آموزش پیش روی دانش‌آموزان قرار دارد که مسوولان با برنامه‌ریزی باید آنها را بردارند.

به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند، حجت الاسلام و المسلمین سید علیرضا عبادی روز پنجشنبه در نشست کمیته همکاری‌های حوزه‌های علمیه با آموزش و پرورش خراسان جنوبی که با حضور استاندار، معاون تبلیغ و امور فرهنگی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه کشور، مدیران حوزه‌های علمیه و جمعی از مدیران استان برگزار شد، ضمن تسلیت ایام شهادت سردار دل‌ها و شهید محسن فخری‌زاده دانشمند برجسته کشور گفت: این شهیدان تربیت یافته مکتب امام راحل و مقام عظمای ولایت بودند که این چنین در دل مردم کشور عزیز شدند.

وی با اشاره به اهمیت برگزاری جلسه مشترک حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش، طرح اعزام روحانیون مستقر و جهادی به مدارس را یک طرح مهم و موثر برای تربیت نیروی تراز انقلاب اسلامی دانست و گفت: آموزش و پرورش و موسسات و مراکز علمی و فرهنگی باید برای تربیت انسان‌های شایسته و موثر در انقلاب و اسلام، برنامه‌ریزی جامع داشته باشند و طبق آن برنامه‌ریزی پیش بروند تا در آینده با مشکل مواجه نشویم.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی در همین خصوص به اهمیت موضوع برنامه داشتن و برنامه‌ریزی در کارهای پرورشی و تربیتی اشاره کرد و افزود: همان گونه که یک مهندس ساختمان یا کشاورز برای محصول و کار خود قبل از انجام آن برنامه جامع دارد و می‌داند که نتیجه محصول او چه خواهد بود، مسوولان هم باید برای کارهای پرورشی و تربیتی و فرهنگی یک برنامه کامل و جامع و نقشه راه داشته باشند.

وی با اشاره به برخی اختلاس‌ها، مفاسد و کم‌کاری‌ها در کشور، آنها را نتیجه بدون برنامه بودن در پرورش و تربیت نیروی انسانی در برخی مراکز علمی دانست و گفت: مطمئنا استاد و مربی بزرگ و با تقوا، شاگردانی پرهیزگار و خداترس تربیت خواهد کرد، حتی اگر آن فرزند در خانواده‌ای غیر این ویژگی‌ها بزرگ شده باشد.

حجت الاسلام و المسلمین عبادی افزود: امروز برای همه کالاها و خدماتی که در کشور تولید می‌شود به دنبال نظارت و مهر استاندارد هستیم اما به این نکته کسی توجه ندارد که چنانچه انسان استاندارد و کامل تربیت شود، دیگر نیازی به مهر استاندارد نخواهد بود اما یک انسان فاسد می‌تواند وقتی به جایگاهی رسید، مهر استاندارد را بر کالای غیراستاندارد بزند.

وی با بیان اینکه مردم ایران توانمندی بسیار بالایی دارند گفت: چنانچه مسوولان به خوبی به وظیفه خود در قبال تربیت نیروی انسانی عمل کنند، مردم ما قابلیت این را دارند که تبدیل به «سلمان»‌ها و «ملاصدرا»ها شوند.

امام جمعه بیرجند با بیان اینکه گام دوم انقلاب جای آزمون و خطا نیست و باید با برنامه درست و هدفمند برای تربیت نیروی انسانی گام برداریم اظهار داشت: آموزش و پرورش در گام دوم انقلاب باید به دنبال تربیت نیروی انسانی شایسته و توانمند از نظر علمی و دینی و تربیتی باشد.

وی به اهمیت نقش معلم در تربیت انسان‌ها اشاره کرد و گفت: معلم و مربی می‌توانند یک انسان را از جهت عقل و استدلال و عقیده پرورش دهند.

حجت الاسلام و المسلمین عبادی ادامه داد: متاسفانه گاهی افرادی پیدا می‌شوند که در بدنه آموزش و پرورش نفوذ می‌کنند و اینها به دنبال ساختن پیاده نظام برای انگلیس هستند لذا باید بسیار مراقب بود.

وی گفت: چنانچه در تربیت نیروی انسانی درست عمل کنیم، نسلی برای آینده کشور پرورش پیدا خواهد کرد که فرهیخته، توانمند، انقلابی و دینی خواهند بود اما اگر درست عمل نکنیم، نسل آینده همه آنچه را که به دست آورده‌ایم را می‌تواند یکجا به دشمن تقدیم کند.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار داشت: گاهی گزارش‌هایی از برگزاری برخی کلاس‌های مختلط در برخی مدارس روستایی به دلیل کمبود معلم در استان به ما می‌رسد که مسوولان آموزش و پرورش باید نسبت به این موضوعات حساس باشند و اکنون که کلاس‌ها مجازی است، برنامه‌ریزی لازم برای تامین نیروی انسانی برای آن کلاس‌ها را داشته باشند تا نیاز نباشد که دختر و پسر در سن بلوغ و تکلیف در یک کلاس مختلط بشینند، اینها آسیب است و باید جلو آن گرفته شود.