قشم- ایرنا - مدیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی سازمان منطقه آزاد قشم گفت: از ابتدای سال تاکنون تعداد یکهزار و ۷۲ نفر از اتباع خارجی در قشم از خدمات این اداره بهره‌مند شده‌اند که ۷۲ درصد از آنان شامل ۷۵۰ نفر، پروانه اشتغال خود را تمدید کردند.

سلیمان رنجبری روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۲۳ پروانه اشتغال اتباع خارجه باطل شده است و مابقی از سایر خدمات استفاده کردند.

وی از کاهش ۹۸ درصدی روادید موقت خبرداد و تصریح کرد: در سال ۹۸ تعداد ۱۷۵ نفر از این مجوز استفاده کرده اند که این رقم از ابتدای امسال تاکنون به ۳ نفر کاهش یافته است.

مدیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی سازمان منطقه آزاد قشم گفت: از ابتدای سال نیز ۵۰۰ نفر از اتباع بیگانه غیرمجاز در قشم شناسایی و به کشور خود بازگردانده شدند.

وی افزود: این اقدام توسط کارگروهی متشکل از اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دستگاه قضایی و نیروی انتظامی شهرستان قشم با شناسایی اتباع خارجی غیرمجاز، نسبت به اخراج این افراد براساس قانون اقدام کردند.

رنجبری با بیان اینکه داشتن کارت فعالیت لازمه حضور و اشتغال اتباع بیگانه در قشم است، ادامه داد: این کارگروه با هدف جلوگیری از حضور اتباع خارجی غیرمجاز در قشم، هفته‌ای ۲ بار از کارگاه‌ها و شرکت‌های صنعتی بازدید می‌کنند.

وی تصریح کرد: بکارگیری افراد غیرمجاز خارجی در کارگاه‌ها و شرکت‌ها بر اساس قانون مشمول پرداخت جریمه می‌شود که این رقم امسال برای اولین بار سه میلیون و ۵۰ هزار ریال است.

مدیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی سازمان منطقه آزاد قشم تاکید کرد: جریمه بکارگیری افراد خارجی غیرمجاز برای بار دوم ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار ریال است و متخلفان برای تکرار این عمل در سومین بار به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

۸۸۱ تقاضای دریافت بیمه بیکاری بررسی شد

مدیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی سازمان منطقه آزاد قشم گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۸۸۱ تقاضای دریافت بیمه بیکاری بررسی شد و بیش از ۹۰ درصد از متقاضیان حقوق خود را دریافت کردند.

رنجبری افزود: از این تعداد ۵۰۰ نفر در سامانه دولت و برای بیماری کرونا و ۳۸۱ نفر در مراجعه به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی تقاضای خود را به ثبت رساندند و هم اکنون ۱۵۰ نفر ماهیانه بیمه بیکاری خود را دریافت می‌کنند.

وی ادامه داد: بیشترین آمار بیکاری ناشی از شیوع ویروس کرونا در صنایع گردشگری ثبت شد.

 مدیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: ۱۰ درصد باقی‌مانده از تعداد ثبت نام کنندگان در سایت برای برقراری بیمه بیکاری به دلایل شخصی مانند مشکل در حساب بانکی و نقص در پرونده تاکنون از این خدمت بی بهره مانده‌اند که به محض رفع مشکل، مبلغ‌های تعیین شده به حساب ایشان واریز می‌شود

وی ادامه داد: در این مدت همچنین ۲۷۹ فقره شکایت کارگران از کارفرمایان دریافت شد که ۱۲۲ مورد منجر به صدور رای و مابقی به صلح و سازش انجامید.

رنجبری اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون نیز سه هزار و ۲۷۰ مکاتبه اداری انجام شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش چشمگیری دارد.

جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سال‌های ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.

پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایه‌های خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدف‌های ایجاد منطقه آزاد قشم است.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان در آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.