تهران- ایرنا- "انوشیروان محسنی بندپی" استاندار تهران طی پیامی درگذشت آیت‌الله "محمدتقی مصباح‌یزدی" عضو خبرگان رهبری و رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) را تسلیت گفت.

به گزارش ایرنا، در پیام محسنی بندپی که روز شنبه منتشر شد، آمده است: درگذشت عالم ربانی و روحانی عالی‌قدر آیت الله شیخ محمدتقی مصباح یزدی موجب تاسف و تالم فراوان گردید.

در ادامه این پیام آمده است: ایشان سراسر عمر با برکت خویش را به فراگیری، نشر و ترویج علوم اسلامی و تربیت طلاب و شیفتگان معارف دینی صرف کردند و سهم قابل توجهی در پاسداری از حریم اسلام و شعائر اهل بیت (ع) در طول سال‌های گذشته داشتند که حاصل آن تربیت و معرفی چندین چهره شاخص و برجسته در این عرصه بود.

آیت الله محمد تقی مصباح یزدی عضو مجلس خبرگان رهبری و رئیس موسسه آموزش پژوهشی امام (ره) پس از عمری تلاش و مجاهدت خالصانه در عرصه های مختلف انقلاب اسلامی و خدمت به حوزه های مقدس علمیه و تربیت و پروش شاگردان و طلبه های متعهد و متدین شامگاه امروز جمعه ۱۲ دی ماه به دیدار حق شتافت.

آثار استاد مصباح یزدی 

آن مرحوم تاکنون‌ کتاب های فراوانی‌ در زمینه‌های‌ گوناگون‌ اسلامی، نگاشته‌ که‌ بخشی‌ از آنها مربوط‌ به‌ پیش‌ از انقلاب‌ و برخی‌ مربوط‌ به‌ بعد از انقلاب‌ است.

خداشناسی، کیهان‌شناسی، انسان‌شناسی، راه‌ و راهنماشناسی، قرآن‌شناسی، اخلاق‌ در قرآن، جامعه‌ و تاریخ‌ از دیدگاه‌ قرآن، حقوق‌ و سیاست‌ در قرآن، آموزش‌ فلسفه، شرح‌ نهایة‌ الحکمه، شرح‌ جلد اول‌ اسفار الاربعه، شرح‌ جلد هشتم‌ اسفار الاربعه، دروس‌ فلسفه‌ اخلاق، خودشناسی‌ برای‌ خودسازی‌ بر درگاه‌ دوست، نقدی‌ فشرده‌ بر اصول‌ مارکسیسم، آموزش‌ عقاید، قرآن‌ در آینه نهج‌ البلاغه، نگاهی‌ گذرا به‌ نظریة‌ ولایت‌ فقیه‌ و ده‌ها کتاب‌ دیگر از جمله آثار ایشان است.

هم‌ اکنون‌ کتاب ها و آثار استاد در مراکز مختلف‌ فرهنگی‌ تدریس‌ می‌شود و بخشی‌ از آثار ایشان‌ نیز در حال‌ تدوین‌ و چاپ‌ است.

فعالیت های‌ سیاسی

 در دوره رژیم‌ ستمشاهی، وی مبارزه های‌ گسترده‌ای‌ را بر ضد آن‌ رژیم‌ و عوامل‌ آن‌ انجام‌ داد که‌ بخش‌ شایان‌ توجهی‌ از زندگی‌ ایشان‌ را در بر می‌گیرد.

در ماجرای‌ انجمن های‌ ایالتی‌ و ولایتی‌ و نهضت‌ روحانیت‌ به‌ رهبری‌ امام‌ راحل‌ مشارکت‌ فعالی‌ داشت. ایشان‌ در ماجرای‌ دستگیری‌ و حبس‌ امام‌ در زندان‌ قیطریه، نامة‌ مفصلی‌ خدمت‌ ایشان‌ ارسال‌ داشت که‌ در آن، ضمن‌ تایید و تشویق‌ امام‌ برای‌ ادامه‌ نهضت‌ و گزارش‌ اوضاع‌ پس‌ از دستگیری‌ ایشان، آزادی‌ ایشان‌ از زندان‌ را پیش‌ بینی‌ کرد.

این‌ نامه‌ موجب‌ خرسندی‌ امام‌ شد و ایشان‌ از طریق‌ آقای‌ حاج‌ حسن‌ صانعی، از استاد مصباح‌ تشکر کرد.

مبارزه‌ با جریان‌های‌ انحرافی‌

تاریخ‌ زندگی‌ استاد مصباح، بیانگر حساسیت‌ ایشان‌ در برابر جریانهای‌ انحرافی‌ بوده‌ است. هر گاه‌ جریانی‌ سعی‌ در تحریف‌ اسلام‌ یا انقلاب‌ اسلامی‌ داشته‌ است، ایشان‌ چون‌ رزمنده‌ای‌ دلیر به‌ میدان‌ آمده، از مبانی‌ اسلام‌ و انقلاب‌ دفاع‌ کرده‌ است.

پیش‌ از پیروزی‌ انقلاب‌ اسلامی، بیشتر مبارزان‌ بر این‌ باور بودند که‌ در آغاز باید مبارزات‌ سیاسی‌ را پیش‌ برد و بعد از پیروزی‌ انقلاب، به‌ پالایش‌ فرهنگی‌ جامعه‌ برآمد.

اما در این‌ میان‌ بزرگانی‌ چون‌ آیت‌ الله‌ مطهری‌ و استاد مصباح‌ یزدی، معتقد بودند که‌ ریشة‌ انحراف‌ را در همان‌ دورة‌ مبارزه‌ باید خشکانید و اسلام‌ ناب‌ و راستین‌ را به‌ ایرانیان‌ و جهانیان‌ شناساند.

ایشان‌ پیش‌ از انقلاب‌ اسلامی، خطر نفوذ مارکسیسم‌ را گوشزد کرده، خود با تدوین‌ کتابها و جزوات‌ و تشکیل‌ کلاسهای‌ نقد مبانی‌ مارکسیسم، به‌ گفتار خود جامة‌ عمل‌ می‌پوشاندند.

همچنین‌ با پرده‌ برداری‌ از سخنان‌ برخی‌ روشنفکران، و نیز نقد تز «اسلام‌ منهای‌ روحانیت» پرده‌ از افکار شوم‌ دشمنان‌ اسلام‌ و انقلاب‌ برمی‌داشتند.

حساسیت‌ و قاطعیت‌ ایشان‌ در برخورد با این‌ مسائل، چنان‌ بود که‌ گاه‌ برخی‌ از دوستان‌ انقلاب‌ نیز بر ایشان‌ خرده‌ می‌گرفتند و ایشان‌ را به‌ نرمش‌ در برابر مسائل‌ پیش‌ آمده‌ سفارش‌ می‌کردند؛ اما استاد با عزمی‌ پولادین، از مبانی‌ دین‌ مقدس‌ اسلام‌ و از اصول‌ آن‌ از جمله‌ توحید، معاد و نبوت‌ که‌ در آن‌ روز مورد هجمه‌ التقاط‌ گرایان‌ بود، دفاع‌ می‌کردند و در این‌ راه‌ از سخنرانی، مناظره، نگاشتن‌ کتاب‌ و مقاله‌ و دیگر ابزارهای‌ تبلیغی‌ بهره‌ می‌بردند و از توهین‌ و تهمت‌ و تهاجم‌ احدی‌ نمی‌هراسیدند.

سرانجام آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی عضو خبرگان رهبری و رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) پس از مدتی تحمل بیماری، عصر دیروز جمعه به لقاء الله پیوست.