به گزارش روز شنبه ایرنا، «سید محمدعلی حسینی» طی مقالهای با عنوان «ترور محکوم به شکست است، یاد سردار سلیمانی برای همیشه زنده میماند» که امروز در مطبوعات اردو و انگلیسی زبان پاکستان منتشر شد، افزود: یک سال پیش در چنین روزهایی ایران داغدار از دست دادن مردی بود که از نظر مردم آزادی خواه منطقه و جهان، به عنوان سمبل و قهرمان مبارزه با تروریسم شناخته میشد. امروز ما در آستانه سالگرد شهادت سرداری به نام قاسم سلیمانی هستیم که طی یک اقدام ناجوانمردانه تروریستی از سوی دولت آمریکا به شهادت رسید.
وی اظهار داشت: مردم منطقه ما فراموش نمیکنند روزهایی را که پرچم سیاه داعش هر بار در یکی از شهرهایشان بالا میرفت و اقدامات خرابکارانه داعش از کشوری به کشور دیگر دل مردم را میلرزاند. شهید سلیمانی که به حق بیشترین و موثرترین نقش را در سرکوب گروههای جنایتکار و مصادیق بارز تروریسم مثل داعش و جبهه النصره ایفا کرد و امنیت و آرامش را برای ملتهای منطقه و حتی فرا منطقهای در اروپا به ارمغان آورد، در اقدامی مجرمانه و طی عملیاتی بزدلانه و با دستور مستقیم رئیس جمهوری آمریکا به شهادت رسید؛ هر چند در مکتب اسلام، شهادت در راه خدا برای هر مسلمانی یک آرزو است و سردار سلیمانی و همراهان ایشان نیز همواره در طلب آن بودند ولی دستور اقدام ترور از سوی عالیترین مقام یک کشور بسیار مقبوح بود.
حسینی تاکید کرد: جنایت آمریکا در محروم کردن مردم یک منطقه از یک نیروی مصمم و ضدتروریسم قویا از نظر افکار عمومی آزادی خواه و صلح طلب منطقه محکوم است. این اقدام حرکتی در مخالفت با یک خواسته مردمی و منطقهای برای جستجوی صلح و مقابله با تروریسم بود. این ضدیت آشکار آمریکا با اراده و خواست مردم منطقه که در ترور شهید سلیمانی تجلی یافت، از منظر حقوقی و بین المللی نیز محکوم است.
آمرین و عاملین عملیات ترور شهید سلیمانی باید مجازات شوند
سفیر ایران در پاکستان گفت: قبل از هر چیز باید به این نکته اشاره کرد که اقدام ضد انسانی آمریکا در حذف فیزیکی شهید سلیمانی با هیچیک از موازین حقوقی سازگار نبوده و نقض آشکار قواعد و اصول مسلم حقوق بین الملل بوده است. ماده دو منشور ملل متحد صراحتاً کلیه کشورها را نه تنها از کابرد زور منع کرده بلکه از تهدید به زور نیز برحذر داشته است. علاوه بر ضدیت آشکار این اقدام تروریستی با منشور سازمان ملل، به شهادت رسانیدن سردار سلیمانی با ارزشهای حقوق بشری و موازین بین المللی حقوق بشری نیز در منافات است. نقض حق حیات، بر اساس ماده ۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۶ میثاق حقوق مدنی و سیاسی ممنوع شده است.
وی تاکید کرد: لذا آمرین و عاملین این عملیات و ناقضان این حق، شایسته مجازات و تنبیه هستند. اقدام تروریستی آمریکا، نقض آشکار قوانین دیپلماتیک و کنسولی نیز محسوب میگردد.
سفیر کشورمان گفت: شهید سلیمانی، یک مقام عالیرتبه نظامی ایران بود که در آن سفری که به شهادت رسید، در ظرفیت سیاسی خویش حامل پیامی برای مقامات رسمی دولت جمهوری عراق بود.
از این رو در چارچوب کنوانسیونهای وین و بویژه کنوانسیون ۱۹۷۳ در خصوص پیشگیری و مجازات جرایم علیه افراد تحت حمایت بین المللی، مصون از هر تجاوزی بوده و لذا محاکمه و مجازات عامل این تجاوز منجر به شهادت، امری ضروری است.
دیپلماسی خستگی ناپذیری سردار در راستای اجماعسازی علیه تروریسم
حسینی با یادآوری مسئولیت تک تک کشورهای منطقه و جهان برای به کارگیری حداکثر توان خود برای مقابله با داعش، افزود: بیتوجهی و یا حتی حمایت عدهای از کشورها به مسئله تروریسم و مصداق آن که داعش است، نه تنها مرتفع کننده مسئولیت سایرین نمیگردد، بلکه مسئولیت آنها را بیشتر، و فشار و بار مقابله با تروریسم را بر دوش کشورهایی که در خط مقدم مقابله هستند سنگینتر هم میسازد.
وی گفت: این وضعیت در خصوص شرایطی که سردار سلیمانی در آن فعالیت میکرد نیز صادق بود. بعد از ظهور داعش در منطقه موج گستردهای از ناامنی، بیثباتی، تخریب، ترور و جنایات شرم آور توسط این گروه، غرب آسیا و بویژه مناطق پراکندهای در عراق و سوریه را در بر گرفت و میتوانست منجر به تجزیه این کشورها نیز گردد. افکار عمومی منطقهای و فرا منطقهای نگران این وضعیت شده، نهادها و سازمانهای بین المللی به انتشار بیانیهها و صدور قطعنامههایی پرداختند که خواستار تلاشی جدی و دسته جمعی از سوی کشورها و بازیگران مهم برای مبارزه و پذیرش مسئولیت جمعی مقابله با این گروه تروریستی بودند.
وی اظهار داشت: شهید حاج قاسم سلیمانی به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران و با درک وضعیت خطیرپیش آمده، از همان لحظه اول، برنامه ریزی هوشمندانه و تلاش گستردهای را برای سرکوب جنایت کاران داعش و جبهه النصره و همچنین تامین امنیت کشورهایی که با هجوم وحشیانه این گروه مواجه شده بودند، آغاز کرد.
حسینی تاکید کرد: ایشان دیپلماسی خستگی ناپذیری را نیز در راستای اجماعسازی برای مقابله واقعی با تروریسم صورت داد. او در مدت زمانی کوتاه به عنوان فرماندهی بیبدیل در عرصه مبارزه با داعش در ایران و در میان مردم کشورهای همسایه و نیز در سطح کشورهای منطقهای و فرامنطقهای شناخته شد.
وی خاطر نشان ساخت: جایگاه درخشان سردار شهید سلیمانی در جنگ علیه تروریسم و همزمان دیپلماسی ایشان هیچگاه به ذائقه ایالات متحده که در تولید، پرورش و حمایت از داعش مشارکت داشت، خوش نیامد، لذا این فرمانده بزرگ تروریستها باید کاری میکرد! این موضوع باعث شد آمریکا راهی موثرتر از حذف فیزیکی سردار سلیمانی که شکست ناپذیری وی ثابت شده بود را نبیند و در نهایت دست به ترور این فرمانده عالی حاضر در میدان مبارزه با تروریسم که در ناکامی و سرکوب داعش و همچنین در تقویت امنیت کشورهای منطقه و حتی اروپا و حفظ تمامیت ارضی کشورهای مبتلابه نقش کلیدی و تعیین کننده داشت متوسل شود و با شقاوت و بیرحمی تمام، دست به تروربزدلانه و ناجوانمردانه وی زند.
عدم مجازات سخت عوامل ترور، تهدیدی علیه صلح منطقه و جهان است
سفیر ایران در پاکستان تاکید کرد: حضور و فعالیتهای سردار سلیمانی در کشورهای منطقه بر اساس چارچوبی تعریف و توافق شده با کشورهای میزبان صورت میگرفت. مبنای این حضور سیاسی-دفاعی و موضوع آن مقابله با تروریسم بود. ترور وحشیانه این شهید عالی قدر اسلام نیز در زمانی رخ داد که سردار سلیمانی بنا به دعوت رسمی و درخواست دولت عراق به آن کشور سفر و میهمان دولت عراق بود.
وی افزود: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا پس از این جنایت آشکار، طی بیاناتی مسئولیت ترور را برعهده گرفت و بدین ترتیب پرده نفاق و ریا را از چهره سیاستهای حامی تروریسم خود برداشت. سوال اساسی اینجاست که کدامین قاعده و قانون حقوق بین الملل ترامپ رئیس جمهور آمریکا که با صراحت مسئولیت ارتکاب به این اقدام تروریستی را پذیرفته است را از محاکمه و مجازات مصون میدارد؟
حسینی هشدار داد: در صورت عدم مجازات سخت آمر و عامل ترور سردار سلیمانی، منطقه و جهان را با تهدید جدی صلح و امنیت مواجه میسازد و یک آسودگی خاطری را برای تروریستها فراهم میآورد.
وی افزود: آمریکا در واقع بدنبال ترساندن هر جریان و نیروی قوی احتمالی نیز بود که در آینده میتوانست علیه داعش سر برآورد یا بدنبال اجماعسازی منطقهای برای مقابله با تروریسم باشد.
حسینی با یادآوری مسئولیت، نقش و وظیفه دولتها و سازمانهای ذیربط در نشان دادن واکنش به موقع و متناسب و اقدام موثر در قبال این گونه اعمال تروریستی، تاکید کرد: بیتفاوتی و عدم واکنش موثر و مسئولانه دولتها به این گونه اقدامات تجاوزکارانه موجب گستاخی بیشتر متجاوز تروریست شده و در صورت تکرار آن تبدیل به یک رویه خواهد شد؛ رویهای که علاوه بر تضعیف و خنثیسازی اصول منشور ملل متحد و نقش نهادهای بین المللی، صلح و امنیت جهانی را نیز بیش از پیش مورد تمسخر و تهدید جدی قرار میدهد.
وی خاطر نشان ساخت: مسئولیت دیگری که برای کشورها و نهادهای بین المللی متصور است، افشای ماهیت ریاکارانه شعارهای آمریکا در حمایت از حقوق بشر است. متاسفانه امروزه کشوری خود را در خط مقدم حمایت از حقوق بشر معرفی میکند و نسبت به وضعیت حقوق بشر در سایر کشورها به صدور بیانیه و اعلام موضع میپردازد و دولتها و ملتها را تحقیر میکند که آشکارا و بدون دغدغه، مرتکب تروریسم دولتی شده و با وقاحت اقدام به حذف فیزیکی افرادی میکند که در میان ملت خود و مردم سایر مناطق به عنوان نماد و اسطوره آزادگی و مبارزه با پدیده شوم و دهشتناک تروریزم معروفند و موجد امنیت و ثبات شناخته شدهاند. آیا این رویداد زشت و ضدانسانی که منجر به شهادت محبوبترین فرمانده ضد تروریست جهان شد مسئولیت دولتها و سازمانهای بین المللی و حقوق بشری را در افشای ماهیت شرارت آمیز و ضد اخلاقی آمریکا مضاعف نمیسازد؟
سفیر ایران در پاکستان گفت: راه و یاد سردار سلیمانی برای همیشه در ذهنها و قلبهای ما باقی خواهد ماند و به طور قطع نسلهای آینده قویتر از ایشان در مسیر دفاع از حق و مبارزه با باطل به پیش خواهند رفت. حذف فیزیکی یک فرد، دعوا را خاتمه نمیدهد و پیروان سلیمانی، راه ایشان را دنبال خواهند کرد.
به گزارش ایرنا، سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس و ابو مهدی المهندس معاون سازمان الحشد الشعبی عراق به همراه هشت نفر دیگر بامداد جمعه ۱۳ دی ۱۳۹۸در مسیر فرودگاه بغداد در اقدام تروریستی کاخ سفید و به دستور "دونالد ترامپ" رییسجمهوری آمریکا و با شلیک موشکهای پهپادهای ارتش این کشور به شهادت رسیدند.