مشهد- ایرنا- مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان ‌رضوی گفت: هم اکنون ۲۸ طرح نیمه‌تمام کتابخانه در این استان وجود دارد و برای اتمام آنها بالغ بر ۴۰۰ میلیارد ریال مورد نیاز است که بخش عمده آن از محل کمک‌های خیران و نیم درصد سهم شهرداری‌ها تامین می‌شود.

حجت‌الاسلام علی اکبر سبزیان روز شنبه در جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان نیشابور افزود: طی ۲ سال گذشته طرح‌های نیمه ‌تمام مانند کتابخانه‌های شهر بار، عشق‌آباد و مرکزی در نیشابور و گرماب در فیروزه در اولویت قرار داشت ولی پس از شیوع کرونا به دلیل شرایط ویژه با تاخیرهایی مواجه شدیم.
وی ادامه داد: برای تسریع در اتمام برخی از این طرح‌های نیمه‌ تمام مانند کتابخانه خیرساز عشق‌آباد نیشابور که تاکنون حدود ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باید ترک تشریفات انجام شده و از پیمانی به امانی تبدیل شود و دهه فجر امسال کتابخانه شهر بار که بالغ بر ۲میلیارد ریال تجهیزات و ملزومات نیاز دارد به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان ‌رضوی گفت: پس از برگزیده شدن نیشابور به عنوان پایتخت کتاب، بانک ملت ۲۰ میلیارد ریال برای این طرح اختصاص داد اما تاکید دارد با این اعتبار بخشی از این طرح مانند آمفی‌تئاتر به نام این بانک ساخته و تحویل شود و پس از آن این بودجه تحویل داده شود که در عمل امکان‌پذیر نیست و برای آن راه‌حل‌هایی پیشنهاد شده و در حال حاضر برای طرح کتابخانه مرکزی شهرستان نیشابور با توجه به‌ افزایش قیمت‌ها باید ردیف اعتباری ملی در نظر گرفته شود.

استودیو کتاب راه‌اندازی شد

حجت‌الاسلام سبزیان همچنین در مراسم بهره‌برداری از کتابخانه خیرساز زینلی در نیشابور افزود: پس از شیوع کرونا طرح استودیو کتاب برای گروه‌های سنی مختلف راه اندازی شد و در این قالب برنامه‌های آموزشی، نشست‌های کتاب‌خوان و گفت‌وگو محور در بستر اینترنت قرار می‌گیرد و از امروز که وضعیت بیشتر شهرهای استان از نظر شیوع کرونا زرد اعلام شده فعالیت کتابخانه های عمومی مجدد شروع می‌شود.
وی ادامه داد: توسعه فضاهای کتابخانه‌ای و ترویج کتابخوانی با اجرای برنامه‌های مختلف به خصوص در دوره شیوع کرونا به طور جدی در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان ‌رضوی گفت: روستاهای فدک در کاشمر و ابویسان در جغتای به عنوان روستاهای دوستدار کتاب استان خراسان رضوی در سطح ملی معرفی شده‌اند و استان خراسان رضوی در جشنواره کتابخانه رضوی طی سه سال متوالی و پویش خانواده کتابخوان رتبه نخست را کسب کرده و بدین‌ترتیب این استان نسبت به دلیل فعالیت‌های ترویجی و استقبال شهروندان از کتابخانه‌های سیار مانند کتابخانه سیار کاشمر و تایباد و حاشیه شهر مشهد دارای رتبه خوبی است.
معاون استاندار و فرماندار ویژه نیشابور نیز گفت: در رابطه با تفاهم‌نامه بانک ملت برای احداث کتابخانه مرکزی نیشابور باید واقع‌بینانه‌تر عمل می‌شد و گذشت زمان و نوسانات قیمت باعث این تاخیرها شده است.
علیرضا قامتی افزود: برای این طرح باید ردیف اعتبار ملی در نظر گرفته شود تا شاخص کتابخانه‌های شهر نیشابور به میانگین استانی برسد.
وی ادامه داد: برای اتمام سریع‌تر کتابخانه عشق‌آباد با توجه به اینکه حدود پنج میلیارد ریال مورد نیاز است با رای‌زنی‌های انجام شده باید با ترک تشریفات هرچه سریع‌تر این طرح به اتمام برسد.
فرماندار نیشابور همچنین با گرامیداشت سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی گفت: به تاسی از فرمان مقام‌معظم رهبری باید موازین و مقررات بهداشتی متناسب با شرایط کرونا رعایت شود.
وی افزود: این‌محدودیت‌ها سبب شد تجمع‌ و مراسم مختلف کم‌رنگ‌تر شود اما رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی شهرستان با اطلاع‌رسانی به موقع در آگاه‌سازی شهروندان قدم بزرگی برداشتند.
قامتی ادامه داد: با همکاری شهروندان امروز میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در نیشابور از ۱۵ نفر به یک نفر و تعداد بستری‌ شده‌ها از ۲۵۵ نفر به کمتر از ۴۰ نفر رسیده و امیدواریم با رعایت دستورالعمل‌ها هرچه زودتر شاهد وضعیت سفید در نیشابور باشیم.
در این مراسم کتابخانه مرحوم فهیمه زینلی در زمینی به مساحت ۱۵۰ متر مربع اهدایی از سوی شهرداری نیشابور و زیربنای ۱۲۰متر مربع به همت خانواده زینلی با حضور مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان ‌رضوی به بهره‌برداری رسید و از جمعی از خیران حوزه فرهنگی نیشابور قدردانی شد.
مرکز شهرستان ۴۰۰ هزار نفری نیشابور در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.