به گزارش ایرنا از خبرگزاری کوبایی پرنسا لاتینا، در نخستین روز سال ۲۰۲۱، کوبا اقدام به اجرای فرایند نظام مقررات پولی این کشور کرد که نیازی تاخیرناپذیر و گامی اساسی برای راهبرد اقتصادی کشور محسوب می شود.
این اقدام که از سوی دولت اجرایی می شود، شامل یکسان سازی واحدهای ارزی جاری با توقف جریان پزوی قابل تبدیل، اصلاح کلی دستمزدها و قیمتها و حذف تدریجی یارانههای بیش از حد و پاداشهای غیرضرور است.
با فرارسیدن سال جدید، پزوی قابل تبدیل کوبا (CUC)، یکی از دو ارز رایج در قلمرو ملی، کنار رفته و فقط پزوی کوبا (CUP) با نرخ ارز ۲۴ پزو در در برابر یک دلار می تواند برای همه عملیات استفاده شود.
«مارینو موریۤو» عضو دفتر سیاسی حزب کمونیست و رئیس کمیسیون اجرای دستورالعمل ها توضیح داد که این اقدام فرآیندی بین رشته ای برای اقتصاد کشور بوده که برای حل عدم تعادل اقتصاد کلان، کاهش کسری بودجه و همچنین حمایت از طرح های تولیدی و بهبود کارایی و رقابت در سطح بین الملل بسیار حائز اهمیت است.
همانطور که پیشتر «میگل دیاز کانل» رئیس جمهوری کوبا اعلام کرده بود، وحدت پولی و ارزی راه حلی جادویی برای حل مشکلات اقتصادی و مالی نیست، اما این امر باید ما را به سمت افزایش بهره وری کار و عملکرد بهتر نیروهای تولیدی سازنده سوق دهد.
وی با تاکید بر اهمیت این اقدام تصریح کرد: اجرای این فرآیند کشور را درشرایط بهتری برای تحولات آتی قرار خواهد داد و به منظور به روز کردن مدل اقتصادی اجتماعی کشور و تضمین مساوات در فرصت ها و حقوق برابر و عدالت اجتماعی ضروری است.
تحلیلگران اتفاق نظر دارند که این یکی از پیچیده ترین اقداماتی است که کشور در نظام اقتصادی با آن روبروست که به دلیل تحریم های اقتصادی، تجاری و مالی تحمیل شده از سوی ایالات متحده، آثار زیانبار کووید۱۹ و بحران بین المللی اهمیت بیشتری یافته است.
از ماه اکتبر گذشته، مردم اطلاعات گسترده ای را در این باره از طریق مطبوعات دریافت کرده اند و متصدیان امر برای ایفای درست فرآیند آموزش های لازم را دیده اند.
مقامات کوبا پیش تر اطمینان داده بودند که فرآیند مقررات پولی کشور از اول ژانویه برای پیشبرد توسعه اقتصادی در کوبا اجرا می شود.
دولت آمریکا که به رغم قوانین بین المللی در تعیین حدود و مرزها، منطقه آمریکای لاتین را حیاط خلوت خود میداند، همواره با سیاستهای خصمانه و مداخله جویانه درصدد ایجاد بی ثباتی و ناآرامی در کشورهای چپگرای این منطقه برآمده و نفرت عمومی جوامع آمریکای لاتین را نسبت به این رویکرد خود برانگیخته است.
واشنگتن به تازگی در ادامه یکجانبه گراییهای خود با اعمال تحریمهای بی اساس و با بهانه های واهی، این بار یک بانک کوبایی را با ادعای وابستگی به ارتش این کشور در فهرست محدودیتهای مالی خود قرار داد.
رئیس جمهوری ونزوئلا و دیگر مقامات این کشور همچنین اقدام آمریکا برای قرار دادن کوبا در لیست حامی تروریسم را محکوم کردند.