تهران- ایرنا- مدیرکل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس همزمان با نخستین سالروز شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، در یادداشتی اختصاصی برای (ایرنا) نوشت: هنرمندان همچون سربازان حاج قاسم که به عنوان مدافع حرم از جغرافیای اعتقادی جهان اسلام پاسداری نمودند، از مرزها، باورهای ملی و دینی کشور حراست می‌کنند.

حمید نیلی در این یادداشت برای خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) آورده است: سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی به عنوان محبوب­ترین، شاخص­ترین و کاریزماتیک­ترین چهره نظامی ایران، در سطح داخلی و حتی بین­ المللی شناخته می­شود و در طول حیات و ممات خویش، چه به عنوان یک سرباز مدافع حریم وطن و مرزهای اعتقادی و چه به عنوان یک فرمانده عالی رتبه و در عین حال دوست­داشتنی، با خیل کثیری از افراد، اقشار و آحاد جامعه مواجه بوده است.

وی در ادامه یادآور شد: بی­‌شک توجه و علاقه شخص فرمانده فقید و مقتدر نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به هنر و ادبیاتِ جبهه مقاومت و علاقه وی به بسط و اشاعه فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از طریق زبان فاخر هنر، امری واضح و مشهود است و ایشان با وجود مشغله ­های کاری حساس و فوق ­العاده خویش در ایران و منطقه همواره پای ثابت و یکی از علاقمندان جدی آثار هنری و مکتوب حوزه دفاع مقدس بوده اند.

اهمیت «هنر» و نقش هنرمندان در بیان سردار دل‌های‌مان - حاج قاسم - شاید نکته ­ای باشد که بیش از این جای پرداخت دارد و می‌بایست نوع ارتباط و علقه شخصی حاج قاسم با جامعه هنرمندان و اصحاب فکر، قلم و اندیشه را به نوعی بازتعریف کرد که در صورت وقوع این امر، بدون شک شاهد نکات جذاب و جالبی خواهیم بود که وجوه دیگری از شخصیت بزرگ و مانای سردار قهرمان و ملی ایران اسلامی را تبیین و ترسیم خواهد کرد.

مدیر کل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس افزود: فرهنگ دوستان و هنرمندان نیز در حوزه ­های مختلف اعم از موسیقی، سینما، هنرهای تجسمی و هنرهای نمایشی نیز چه قبل و چه بعد از شهادت سردار رشید اسلام، میزان ارادت و عمق علاقه خویش را همپا و همراه سایر آحاد و اقشار جامعه به منصه ظهور رساندند و با آثار خویش، مهر تائید و لبیکی جاودانه به سردار آسمانی امت مبارز زدند و سردادند.

اگر حضرت روح‌الله (ره) به عنوان پیرو مقتدای بسیجیان، مرشد و راهنمایی انقلاب کبیر اسلامی ایران، شهادت را هنر مردان خدا عنوان کرد و لقاء‌الله را هنر مردان از بند خویش گسسته تعبیر می کنند، نقش و وظیفه هنرمندان بیش از پیش حائز اهمیت می­شود و اینان به عنوان پیشقراولان فرهنگی جامعه می‌توانند همچون سربازان حاج قاسم که به عنوان مدافع حرم از جغرافیای اعتقادی جهان اسلام پاسداری نمودند، از مرزها، باورهای ملی و دینی خویش حراست و نگهداری کنند.

نیلی خاطرنشان کرد: هنرمندان و فعالان هنرهای نمایشی در سطح کشور نیز جزو اولین­ های جامعه فرهنگ و هنر ایران بودند که پس از شهادت سردار شهید، متعهدانه پای به میدان گذاشته و با خلق آثار نمایشی جذاب و اثرگذار، بر پیمان خود با فرمانده شهید صحه گذاشتند.

وی در این یاداشت یادآور شد: انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس نیز به عنوان مرکز تخصصی حمایت و سیاست­گذاری کلان در عرصه تئاتر مقاومت کشور و متولی ادوار هفده ­گانه جشنواره سراسری تئاتر مقاومت، تا کنون با برپائی دو دوره جشنواره سراسری تئاتر سردار آسمانی، جایزه ویژه حاج قاسم در مراسم و آئین اختتامیه جشنواره مقاومت و ارائه آثار صحنه ­ای، خیابانی و حتی نمایشنامه‌نویسی با موضوع سردار شهید حاج قاسم سلیمانی سعی کرده در حد توان و بضاعت خود به جریان­سازی آثار نمایشی با مطالبه و موضوعیت محور مقاومت و سرداران شهید این آب و خاک در سطح هنرمندان تئاتر کشور بپردازد.

نیلی در پایان ابراز امیدواری کرد: که این قلیل مجاهدت‌های فرهنگی در نظر و طبع بلند و کریمانه حاج قاسم مقبول افتد و جمیع خادمان عرصه فرهنگ و هنر شهادت و ایثار از دعای یقیناً مستجاب وی در عالم ملکوت محروم نمانند. انشاءالله...

به گزارش ایرنا، سردار سرافراز اسلام حاج قاسم سلیمانی به همراه ابومهدی مهندس از فرماندهان مقاومت پس از عمری مجاهدت صبح روز جمعه ۱۳دی‌ماه سال ۹۸ در حمله بالگردهای آمریکایی در فرودگاه بغداد به شهادت رسیدند.